Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Ogólnie w tym temacie chodzi mi o alternatywne sposoby spożywania salvii, które przy dominującym elektoracie palenia są trochę zepchnięte na dalszy plan.
Moje ulubione to:
Salviowa herbatka:
Kopiasta łyżka drobnego suszu + miód, inaczej tego się wypić nie da. Tuż przed snem.
Efekty:
WYJEBISTE sny. Wszechpamiętliwe i multikolorowe. Zajebiste. Działa to znacznie lepiej niż Calea.
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
No przecież wszedzie jest jak byk napisane, że salvinorin najlepiej sie wchłania przez płuca i śluzówkę jamy ustnej. Żołądek wchłania salvinorin w niewielkich ilościach. Tak więc wszelkie herbatki, które lądują odrazu w żołądku mogą dawać raczej efekty mizerne. No chyba, że zaparzy się taką herbatke z 10 gramów - tylko po co marnować tyle materiału..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Czujecie jakby wynalezli takie malutkie plastry z czystym salvinorinem ? Przyklejało by sie je w miejsca dobrze ukrwione , żeby szybko sie zładowało . NIe wiem tylko czy salvinorin wchłoni sie przez skóre do krwiobiegu ? Mysle , że do takiego plastra musiałby być dodany jeszcze jakis jeden składnik , który by to umozliwił .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
w sumie pomysl z herbatka przed snaem ma jakis sens :D z zoladka wchlaniac sie bedzie powoli i w slabym natesheniu :P wiec sny powinny byc spoko
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tremere »
śluzówke... a myslał ktos kiedyś żeby zmiast liści zawinąć ekstrakt w torebke po herbacie i pod język?
Uwaga! Użytkownik Tremere nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Tremere pisze:
śluzówke... a myslał ktos kiedyś żeby zmiast liści zawinąć ekstrakt w torebke po herbacie i pod język?
Powinno zadziałać..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Można spróbować zrobić okład, zamoczyć chusteczkę higieniczną w wywarze, zawiązać bandażem pod pachą i iść spać. Nie wiem czy to coś da, ale jeśli będzie się wchłaniało, to powinno działać, całą noc, tylko bardzo słabo. Można spróbować zrobić wywar z ekstraktu - ale czy warto go marnować ? Można też bardzo drobny ekstrakt wcierać w dziąsła.

A teraz bardzo niesmaczna metoda: wsadzić susz/ekstrakt w dupsko na noc. Działanie pewne, ale czy to będzie przyjemne ;) No chyba że dla jakiejś panny ;)
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
Rob-D-Mistyk pisze:
No przecież wszedzie jest jak byk napisane, że salvinorin najlepiej sie wchłania przez płuca i śluzówkę jamy ustnej. Żołądek wchłania salvinorin w niewielkich ilościach.
No tak, a ci niepoprawni Mazatekowie,dzięki którym dowiedzielismy się w ogóle o tej roślinie, ubzdurali sobie niewiadomo dlaczego,żeby jednak robić z niej napój...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 168 / / 0
No tak, a ci niepoprawni Mazatekowie,dzięki którym dowiedzielismy się w ogóle o tej roślinie, ubzdurali sobie niewiadomo dlaczego,żeby jednak robić z niej napój...
Mazatekowie zwyczajnie nie znali innej metody i niczego sobie nie ubzdurali.. Jakbyś nieco wnikliwej poczytał o ich sposobie używania szałwi to byś się dowiedział, że robili oni napój z olbrzymiej ilości świeżych liści i zrozumiałbyś wtedy co miałem na myśli pisząc mojego posta..
  • 4024 / 375 / 953
Wiem co można przeczytać na temat sposobu postępowania Mazateków z salvią, zrozumiałem Twojego posta i nie mam wątpliwości,że palenie jest najskuteczniejszą , a spożywanie najmniej skuteczną formą przyjęcia Salvii. Są jednak w literaturze sugestie,że efektem ich sposobu postępowania było najdłuższe i najbardziej zrównoważone odziaływanie wizyjne, nieprawdaż? A że w naszych warunkach jest to zupełnie nieekonomiczne-to już inna sprawa. Ogólnie chodziło mi o to,coby eksploratorów nowych metod (bo napar to jeszcze coś innego) nie zniechęcać,szczególnie jeśli z podróży (w tym wypadku sennych) wracają z dobrymi wieściami :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.