ODPOWIEDZ
  • 522 / 4 / 0
Witam mam boxa (nowy)wymiary 30x30x80 . Mam wsadzodze 2 wiatraki 120mm wwiew i wywiew. Wboksie jeszcze stoją 4 słoikiz zimna wodą mwymienianie 2xdziennie i tu sedno sprawy temperatura w boksie wynosi 35stopni > Moje pytanie co zrobić żeby obiżyć temperature. Lampa to 2x23wat philipsi 1x15w philips (świetlówki kompaktowe.)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007 przez PrezesSkt, łącznie zmieniany 1 raz.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 3523 / 52 / 0
jaja sobie robisz ? Chcesz nam wmówić ze te kompakciki zrobiły taki piekarnik ? Albo coś nie tak z wentylem, albo chuj wie. W zasadzie to nie jest to wielki box i poradziłby sobie nawet jeden wentyl na wolnych obrotach.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 522 / 4 / 0
Jaj sobie nie robie. Być może taka temperatura jest bo wogóle jest goraco. Czekam na konkretne propozycje. Pomyślałemsobie że może przed wentylatorem wwiewającym powietrze położe kostki lodu??
  • 1736 / 18 / 0
jaką temperature masz prezesskt w pomieszczeniu w ktorym stoi box?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 522 / 4 / 0
Box stoi w szafie jast tam jakieś 25stopni zmierze dokładnie i napisze ,Zauwarzyłem że jeżeli otworze szafe to temperatura spada do 28 stopni czyli w granicach normy, ale nie mogę mieć nonstop otwartej szafy co najwyrzej w nocy ale i też nie bardzo bo mi swiatło z boksa pada centralnie na twarz jak spie.
  • 50 / / 0
daj dwa wywiewajace u gory powinno byc ok.
Uwaga! Użytkownik Flatron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 4 / 0
Nie wiem czy to coś pomoże bo box i nie jest szczelny więc ciepłe powietrze i tak uchodzi.
  • 50 / / 0
ja mialem 35/35 na 60 i mialem dwa 80 mm na wywiew i bylo wporzo. Uszczelnij boxa daj dwa 12mm na wywiew zaraz pod swietlowkami z zostaw dziore po wwiewajacym i zobaczysz ze bedzie dobrze;]

pozdro
Uwaga! Użytkownik Flatron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Witam

Box stoi w szafie czy tym boxem jest szafa? Jest mała różnica w tym.

Jeśli boxa stoi w szafie. - Co ci to da że box jest chłodzony jeśli szafa jest zamknięta. Musiałbyś wypierdolić dziure w szafie i dać tam wentylator.

Jeśli box to jest szafa to zrób tak:

Idz jutro i kup dwa wentylatory 120mm jakieś wydajne nie za drogie, albo zamów na allegro... Zamów odrazu zasilacz 12V taki który ma dużo Amperów (chyba, albo czegoś takiego) taki za 20zł styknie. Podlącz wentylatory pod ten zasilacz i umieść je na przeciwległych ścianach boxa. Jeden na dole (naprzyklad na scianie lewej) - wtłaczający powietrze do boxa. Jeden na przeciwlewgłej ścianie u góry - wyciągający powietrze z boxa.

Pozdrawiam
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 445 / 1 / 0
Box stoi w szafie jast tam jakieś 25stopni zmierze dokładnie i napisze ,Zauwarzyłem że jeżeli otworze szafe to temperatura spada do 28 stopni czyli w granicach normy, ale nie mogę mieć nonstop otwartej szafy co najwyrzej w nocy ale i też nie bardzo bo mi swiatło z boksa pada centralnie na twarz jak spie.
Box w szafie?.. Czemu tak? Starzy?
Przecież tam będzie hard ukrop, teraz jak jeszcze tak słońce ostatnio napierdala to już wogóle konkret hard++

To co napisał LDV
Jeśli boxa stoi w szafie. - Co ci to da że box jest chłodzony jeśli szafa jest zamknięta. Musiałbyś wypierdolić dziure w szafie i dać tam wentylator.
Konkretniej, zrób otwór w szafie na tunel powietrzny łączący box - szafa.

Albo jeszcze prościej, wyjmij boxa z szafy
albo ultra prościej, wypierdol na out'a wszystko ;) szkoda marnować takiej pogody
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.