Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
(1R,2R)-2-[(dimetyloamino)metylo]-1-(3-metoksyfenylo)cykloheksan-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramadol
witam! piszcie co chcecie na temat tramadolu ;-p jakie fazy mieliście po nim?
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Te rozkruszone retardy mozna zalac jakąs pepsi, albo innym butelkowym gównem zamiast samą wodą?
bo juz od samego zapachu przy rozkruszaniu zygac mi sie chce :(
Da sie jakos utopic ten "proszek"?
no wszystko, dzieki .
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
Nie wiem gdzie to napisac bo nie moge znalezc starych wpisów, wiec pisze tu ]
jasne ze da. jakie dawki bierzesz?
Mianowicie czy można tramadol wciągnąć do nosa ( jak amfe)? Zmienia / potęguje to jego działanie?
Nigdzie nie moge tego znaleźć :D
Z gory dzieki za odp. !
:D:D:D
wdzięczna będę, jak ktoś odpowie. :]
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Mya pisze: za mną chodzi od paru dni ochota na Tramal, ale pozostał mi tylko niemiecki Tramal Retard. i teraz mam problem, bo nie bardzo wiem jak to wziąć, żeby podziałało. i zastanawiam się też, czy są jakieś zmiany w dawkach, tzn jak normalnie biorę załóżmy 350-400 mg to czy teraz muszę wziąć mniej lub więcej?
wdzięczna będę, jak ktoś odpowie. ]
jasne ze da. jakie dawki bierzesz?
Wszystko zalezy od tego ile go mam, jesli jest duuuuzo to 4x200 + 2x200 za 2 godziny.
jesli mało to standart, półtorej- dwie po200 albo jedna, pół jak koncze przez 2-5 dni.
pozdrawiam
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
pokruszyłam już 300 mg i popiłam to wodą, bo jakoś rozgryzanie zębami mnie póki co smakowo odrzuca. szkoda, że Tramadol ma ogólnie taki obrzydliwy smak..
poczekam te 40 min i zarzucę resztę. może szarpnę się na troche więcej niż zazwyczaj, bo mam nieciekawy humor, a Tramal mi go zawsze stuprocentowo poprawia ;]
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.