Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam

Jestem tu nowy i uważam to miejsce za świetne źródło informacji. Tak trzymać!

Chciałem prosić o umieszczanie w tym wątku wszelkich informacji dotyczących reakcji alergicznych przy używaniu specyfików. Myślę ze to ważna kwestia nie tylko dla mnie ale i dla wielu innych osób. Ja sam cierpię na dość kurewską formę alergii - astma oskrzelowa, atopowe zapalenie skóry, alergia pokarmowa.

Z moich doświadczeń: trawka żle nie robi, po kwachu czasem chamskie wypieki na twarzy, gribki w małych ilościach (20-30) - raczej luz, speed - porawia wygląd skóry, likwiduje katar sienny ale na zwale objawy wracają ze zdwojoną siłą.

Ostatnio mam chęć zjarać takie coś: Calea Zacatechichi. Ciekawe czy może mnie rozpierdolić jak po nasionach zbóż (czasem w pieczywie)?. Jak zjem taki chlebek ze zbożami to stan mam niemal szpitalny.
  • 414 / 8 / 0
Popatrz dobrze na portalu w artykułach o calea zacatechichi. Był gdzieś artykuł, w którym było napisane jak sprawdzic czy ma się alergię na caleę.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Moj kolega ma alergie i przy DXM nic sie mu nie dzieje tylko jak akurat w ten dzien wezmie tabletki na alergie to ma wieksza banie jedynie a takto zero skutkow ubocznych.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
calea
Nieprzeczytany post autor: lualua »
Co do Calei to bardzo odradzam podany gdzieś na forum sposób testu na alergię - jet to mówiąc deliktnie kurewsko nieroztropne. Chodzi o włożenie liści/suszu pod język lub policzki. Moim zdaniem przy silnej alergii na to "coś" może dojść nawet do silnego obrzęku krtani i uduszenia. Już lepiej wetrzeć sobie trochę w skórę gdzieś na ręce.
  • 88 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d&b »
Jak sie ma alergie na pylki traw i drzew to fajnie jak sie skopcisz masz takie perfidnie czerwone oczy :D ale jest i tego plus ze nie ma przypalu bo mowisz ze od alergi takie oczy masz :D zawsze idzie dobra pompa z oczu i wszyscy mowia ze maja alergie na ziolo :)
Żyje z dnia na dzień, o wierzycielach nie pamiętam
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj

WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
ta ale to działa tylko jak są zapylenia, w zimie nie wmówisz nikomu że to przez pyłki... No ale jak spojżeć na naszą tegoroczną zime...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 645 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Ja oprócz pyłków mam jeszcze na kurz. A w zimie o kurz nie trudno, dobrze że nie musze już ściemniać :cool:
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.