jesli to moze mi zagrozic to ile bym mogl powiesic hpsow bez ryzyka wkroczenia na chate?
aha i czy lepiej pod takiego hpsa 100w dac 2 roslinki ktore teoretycznie powinny urosnac ogromne czy lepiej 6 mniejszych? jak sie bedzie baredziej kalkulowac?
a jak lepiej 2 duze czy 6 malych? czy moze jeszcze inaczej?
a ziela nigdy za duzo :D
vold000 pisze: witam mam pytanie chce w domku powiesić 2 hpsy po 1000w a jeśli nie znajdę to 5 hpsow600w
600 w są wydajniejsze/ trwalsze/ i pozwalają wyciągnąć znacznie bardziej równomierne oświetlenie.
Chwila 2X 1000 ]]
Lub 5 x 600 ?? – jakieś ~ 5 m2 ?
Komercyjny SOG ?
vold000 pisze: i teraz mam takie pytanie czy jeśli znacznie zwiększy się zużywanie prądu to policja może cos wyczuć
Wyczujesz zwiększenie rachunków]i wysłać jakiś patrol żeby sprawdził co jest grane? czy to co będę pobierał raczej nie jest w stanie nic zasugerować im? [/quote]
tak jak mówi Kruczy : w Polsce raczej nikt się nie zainteresuje. Ludzie wpadają raczej jak zaczynają kraść prąd: z klatki: itd.: wtedy przyłazi ekipa aby sprawdzić czemu np.: zużycie wzrosło 50 x.. i...[ słyszałem o przynajmniej 2 takich wpadkach -]
vold000 pisze:jeśli to może mi zagrozić to ile bym mógł powiesić hpsow bez ryzyka wkroczenia na chatę?
Gdybym miał zostać wróżką]aha i czy lepiej pod takiego hpsa 100w [/quote]
to 100 czy 1000W ?
vold000 pisze:dać 2 roślinki ktore teoretycznie powinny urosnąć ogromne czy lepiej 6 mniejszych? jak się będzie bardziej kalkulować?
Mostly indica szybko dojrzewająca] SOG z klonów. 30 klonów na 1 m2 bez wega: od razu na fl.
Poza lampami na 600 HPS na kwitnienie:
weg:-> mother room _ + pomieszczenie do ukorzeniania klonów: np.: kilku poziomowe stoły oświetlone długimi świetlówkami.
Tyle, że Tu raczej nie znajdziesz nikogo kto by Ci dokładniej coś opowiedział o tej metodzie uprawy: tu siedzą raczej mało formatowcy, uprawiający na własne potrzeby [ w sumie to od jakiegoś czasu: hmm gdzieś 2 edycji forum.. prawie nikt tu już nie siedzi..]
Ps: Jeszcze jest to o czym Kruczy pisze: aromat: bez jakieś instalacji wyciągającej powietrze na zewnątrz budynku: najlepiej przez komin: .. bez filtrów : lub co najmniej generatora ozonu: -- będzie to czuć jak diabli. Czuć nawet 4 rośliny postawiona w boxie 60x60 cm. Czasem poza pokojem i na klatce.. ;P
i niemowie o komerycjnel uprawie a na swoj uzytek ;]
porpostu chce miec 8 roznych odmian po pare krzaczkow kazdy ;]
pewnie kupie niefeminizowane wykielkuje 80 nasionek a jak sie pokaze plec to meskie wywalam i reszte choduje no chyba ze bedzie tego za duzo wtedy zmniejsze ilosc ;]
jakies filtry napewno zainstaluje zeby niesmierdzialo poza domem
i skoro mowisz ze 600w jest wydajniejszy to w takim razie w takie cos zainstaluje ;]
i to niebedzie SOG tylko zwykle roslinki z fimem i lst
niezalezy mi az tak na ilosci co na jakosci :P ilosci i tak za duzo bedzie ^^
vold000 pisze: thx za odpowiedz ;]
i niemowie o komercyjnej uprawie a na swój użytek ;]
vold000 pisze:porpostu chce miec 8 roznych odmian po pare krzaczkow kazdy ;]
vold000 pisze:pewnie kupie nie feminizowane wykiełkuje 80 nasionek a jak się pokaże płeć to męskie wywalam i resztę hoduje
Chcesz być rolnikiem: a nie instytutem naukowym.
vold000 pisze: no chyba ze będzie tego za dużo wtedy zmniejszę ilość ;]
vold000 pisze:jakieś filtry na pewno zainstaluje żeby nie śmierdziało poza domem
vold000 pisze:i skoro mówisz ze 600w jest wydajniejszy to w takim razie w takie cos zainstaluje ;]
vold000 pisze:i to nie będzie SOG tylko zwykle roślinki z fimem i lst
[/quote]
W takim razie: Inwestuj w drogie pestki z najbardziej renomowanych banków:
Może sensi seeds: Serius seeds : itp? Mr. Nice?
Tak: btw: Ty chyba nie robisz tego pierwszy raz co?
calosc bedzie zrobiona nie w piwnicy tylko w pokoju kilka boxow poustawiam na kilka roslin kazdy mniej wiecej kazda odmiana osobno ;]
sam pale malo ale ze znajomymi duzo
a powiem ci ze to bedzie moja 1 uprawa* indoor a na out sadzilem w tym roku ladne urosly ale mi ukradli...dlatego na in zmieniam w tym roku bo bedzie szybciej i bezpieczniej bo mi nieukradnom :P
*tak sry hcodzilo mi o uprawe nie chodowle chociaz jak wszystko wypali moze bede krzyzowal niektore odmiany ze soba do uzyskania ciekawych odmian dosc stabilnych ;] ale to tylko jak by mi sie chcialo...moge zamowic doockfot czy jak to sie tam nazywa i skrzyzowac ja z jakas inna odmiana :P moze cos ciekawego by wyszlo a 1 krzaczek wiecej to chyba nieproblem..
w kazdym badz razie narazie modle sie zeby wszystko wypalilo bo narazie jestem w fazie przygotowan a za 2 tyg jak dobrze pojdzie przejde do fazy wstepnych przygotowan...calosc powinna zaczac funkconowac na poczatku grudnia jesli wszystko sie uda ;]
takze jeszcze za jakis czas bede odswierzal ten topic jak bym czegos potrzeowal a narazie dzieki za udzielone rady oraz za opdowiedzi ;]
aha pestek niebeede sciagal zza granicy na 100% bo dla mnie to za duzy przypal a te z cannabis tez do zlych nienaleza :P
i to jest uprawa na wlasny uzytek a nie dla wprowadzenia ziela w obieg ;]
chociaz u mnie w miescie by sie to przydalo bo nasza sztuka jest jak polowka zwyklej ^^
ani zapachem ani rozmiarem ;] domek jednorodzinny wiec nikt nic nie wyczuje
a jak lepiej 2 duze czy 6 malych? czy moze jeszcze inaczej?
a ziela nigdy za duzo ]
im więcej tym lepiej... ;-) ale radziłbym żebyś mi troche oddał... taz z jakigoś fajnego topa... :-D
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
vold000 pisze: pestki zamawiam z cannabis.fr.pl
vold000 pisze:całość będzie zrobiona nie w piwnicy tylko w pokoju kilka boxow poustawiam na kilka roślin każdy mniej więcej każda odmiana osobno ;]
vold000 pisze:a powiem ci ze to będzie moja 1 uprawa* indoor a na out sadziłem w tym roku ładne urosły ale mi ukradli...
Szybciej : może i tak: ukraść nie ukradną: ale niekoniecznie bezpieczniej.
vold000 pisze:*tak sry chodziło mi o uprawę nie hodowlę chociaż jak wszystko wypali może będę krzyżował niektóre odmiany ze sobą do uzyskania ciekawych odmian dość stabilnych ;]
Machnij jakieś F1 i F2 na outa]ale to tylko jak by mi sie chcialo...moge zamowic doockfot czy jak to sie tam nazywa i skrzyzowac ja z jakas inna odmiana :P moze cos ciekawego by wyszlo a 1 krzaczek wiecej to chyba nieproblem..[/quote]
no nie: Ale jeśłi chesz się tak bawić: to nie będzie to jeden krzaczek: a łącznie do kilkuset w ciągu powiedzmy minimum 2.5-3 lat. Ale jeśłi byś się podjął tworzenia dajmy na to: wersji out webbed leaf: maroc np.: to.. było by BARDZO miło. [ zostałbyś półbogiem ;)]
vold000 pisze:w każdym bądź razie na razie modle się żeby wszystko wypaliło bo na razie jestem w fazie przygotowań a za 2 tyg jak dobrze pójdzie przejdę do fazy wstępnych przygotowań...całość powinna zacząć funkcjonować na początku grudnia jeśli wszystko się uda ;]
vold000 pisze:także jeszcze za jakiś czas będę odświeżał ten topic jak bym czegoś potrzebował a na razie dzięki za udzielone rady oraz za odpowiedzi ;]
Tak btw]aha pestek nie będę ściągał zza granicy na 100% bo dla mnie to za duży przypal a te z cannabis tez do złych nie należą :P[/quote]
przypał? Zamawiaj nie na siebie. A na kumpla. Gdzie niegdzie maja znacznie większy wybór odmian.
vold000 pisze:i to jest uprawa na własny użytek a nie dla wprowadzenia ziela w obieg ;]
vold000 pisze:chociaż u mnie w mieście by się to przydało bo nasza sztuka jest jak połówka zwykłej ^^
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.