Że można słyszeć kolory, widzieć dźwięki, wąchać obrazy itd.
Co możecie poradzić z doświadczenia, jaki specyfik wywoła takie oszukanie mózgu oprócz tego kaktusa ?
nie jest tak, ze slyszac wysoki dzwiek widze, ze jest zolty.
smieszna sprawa z ta synestezja ;]
zawsze mnie cieszyla i zawsze sie nią cieszylem, ale nigdy nie udalo mi sie skoncentrowac na zrozumieniu tego.. uczucia? zdolnosci? ;]
sa ludzie, ktorzy maja tak od urodzenia ;]
wyraz oprocz znaczenia ma kolor, kolor ma jeszcze jakis dzwiek, a dzwiek ... ja bym chcial tak bez narkotykow. i wtedy zjadlbym 200 grzybow
i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
rysiekzklanu pisze: i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
ctrl+alt+delete pisze: Mi czasem udaje sie na trzezwo wywolac sobie drobne, bardzo subtelne wizuale ;-)
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).