uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 44 / / 0
Mam 1 roślinkę i jak narazie bardzo ładnie rośnie. Jest troche niska, ma zaledwie 5cm. Jednak nie wiem co to za odmiana. Miałem nasiona Lowryder i AK-47 i nie wiem z którego nasiona wyszła ta roślinka. Wiecie może około w którym dniu życia roślinki można rozróżnić te 2 odmiany? Bo z tego co wiem to dużo się różnią. Mój krzaczek ma 12 dni. Następne pytanie to w jaki sposób można skutecznie przyśpieszyć ujawnienie się płci u rośliny ? Do uprawy w boxie jak narazie stosuje kompakt 24W. I chciałbym jak najdłużej pociągnać na kompaktach i dopiero po ujawnieniu płci walnąć pod HPS. Czy, aby doszło do ujawnienia płci to fotoperiod musi być 12/12 czy może być 24/0 ??? Do kiedy roślina może spokojnie rosnąć załóżmy pod 2 kompaktami 24W ? Z góry dzięki !
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: L&M »
powinieneś już na wegu rozpoznac co to jest, lowryder rośnie bardzo niski i z reguły zakwita samoczynnie,
Do uprawy w boxie jak narazie stosuje kompakt 24W
masz jeden kompakt??!! to stanowczo za mało, nie radze długo jej wegowa pod takim oświetleniem, najlepiej od razu walnij hpsa, potrzymaj jeszcze z tydzień, max 2 na wegu i przestaw na flo, ja trzymałem na wegu grapefruita przez 5 tygodni aż pokazał preflowery i dopiero przestawiłem na flo

powodzenia w uprawie
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MKR »
mateks1 pisze:
Czy, aby doszło do ujawnienia płci to fotoperiod musi być 12/12 czy może być 24/0 ???
Dla lowrydera nie ma znaczenia fotoperiod dla terminu kwitnięcia, kwitnie nawet przy 24/0.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mateks1 »
no właśnie niby mam słabe oświetlenie, ale roślinka ma zaledwie 5 cm po 12 dniach. Czyli z tego wynika, że prawdopodobnie trafiłem na lowrydera ?
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
to ile mam wjebać takich komapktów pod 1 roślinke ?? ja słyszałem że na vegu jeden kompakt 24W starczy nawet na 2 roślinke, ale widze ze to nie tak ...
  • 44 / / 0
narazie na hpsa mnie nie stać. mam hpsa 400W ale jest za duża moc i musze go sprzedać i kupić nowy o mniejszej mocy. więc póki co to przeez jakiś tydzień, góra dwa będe roślinke trzymał jeszcze pod kompaktami. Tylko powiedzcie mi ile powinno ich byc ? pozdrr
  • 17 / / 0
na tak małą roślinke wystarczą 2 kompakty, no chyba że w ciagu n ajbliższych dni zacznie ci bardzo rosnac i trzeba bedzie zastosowa ze 3 kom.

ja mam 3 hpsy 150 :-p moze sie w*******y za moją do****ą oczywiście :-D

powodzenia
  • 44 / / 0
dziex L&M. jak narazie to od 3 dni roślinka stoi w miejscu. w ogóle nie rośnie. nie wiem czemu? niby wszystko w porządku, ale powinna rosnąć. może to dlatego, że jeszcze nie daje jej nawozu, a to już w końcu 15 dzień jej życia. czy powinienem już dawać biohomusa? na forum czytałe, że niektórzy walą już w 3 dzień żcyia roślinki. jutro postaram się kupić biohomusa. tylko ile go dawac ? tak jak jest napisane na worku z nawozem czy mniej ?
  • 17 / / 0
;-)

walnij jakąś fotke tego twojego okazu, biohumus raczej nie zaszkodzi ale daj połowe dawki, ja nie używam biohumusa tylko "substral magiczna siła" do balkonowych i przesadz roślinke do dobrej ziemi, ja używam ziemie do surfini i rośnie spoko, moze masz poprostu problem z ph i zahamowało wzrost

powodzenia
  • 44 / / 0
wrzucam kilka fotek mojej 17 dniowej roślinki. Wydaje mi się troche mała, chociaż jest to lowryder. Ma ona zaledwie 4 cm wysokości. Niby rośnie, bo liście się jej rozwijają, więc może jednak z ziemią jest wszystko ok, więc sami ocencie!
[img]C:\Documents%20and%20Settings\AK-47\Pulpit\roślinki\DSC03255.JPG[/img]
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.