Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 194 / 22 / 0
Prege polecam raz na tydzień tylko. Inaczej nie dziala euforycznie nie zaleznie od fawki. Tylko chodzisz po ścianach bez efektu. Eh ale widze ze knajpa martwa. Szkoda
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 357 / 47 / 0
Dobrze polecasz. Ja biorę pregabaline i czuje się jak heroinista. Nie działa ale muszę wziąć, a biorę raptem miesiąc. W sierpniu zejdę do zera.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 194 / 22 / 0
Zejdz i bierz raz na tydzien :) wtedy z 9 czy 10 tabletek ci zrobi ta jazde co za 1 razem.

Mam na mysli 600-675 mg
  • 140 / 11 / 0
Ja biorę rekreacyjnie prege raz x1-2tyg w wyższych dawkach.

Ostatnio 1200mg+dokładka 150mg. Mocno mnie porobiło: sedacja+dużo energii, motywacji do życia+duża pewność siebie+zaburzenia koordynacji ruchowej.

Pytanie do kogoś kto bierze większe dawki rekreacyjnie przez dłuższy czas.
Odczuwacie jakieś problemy zdrowotne?
Coś z nerkami?
Takie są opinie o takich dawkach, ale powątpiewam w to.
  • 194 / 22 / 0
Biore tak samo jak ty. Tez raz na jakis czas w duzych dawkach. Nie ma zadnych problemów zdrowotnych, jedyne co zauważyłem to zatrzymanie moczu dzien po. Po prostu ciezko sie odlać
  • 140 / 11 / 0
Wczoraj wziąłem 1050mg około 15:40.i załadowało się dopiero jakoś po 20:00, możliwe, że byłem najedzony dlatego tak długo wchodziło.
Ta prega to ma spory potencjał rekreacyjny.

Jest 7:00, odczuwam takiego jakby kaca, ale jakby prega jeszcze lekko działała, obraz mi się rozmazuje xd

Zazwyczaj wchodziło już po 2-3h był peak, po 3h już myślałem, że tydzień przerwy to za mało i tolerancja mnie złapała, ale jest dobrze.
Idealnie ten tydzień wystarczy, żeby zachować niską tolerke.
  • 4 / / 0
Pergablina spoko nie wlatywał żaden automat byłem świadom tego co robie i swiadomie walczyłem ze swoimi lękami które tam mam w głowie heh,
tylko przy dawce 25 x 2 po skończeniu jednej paczki powazne wahania nastrojów i ogólne wyłączenie sie z życia społecznego byłem w stanie chodzic do roboty ale z ludzmi nie gadałem tylko sie patrzyłem na nich takim sadface
doszło do tego ze po 2 tygodniach nie wytrzymałem musiałem robote zmienic i wale fluo 10x1 i perge 75x 2 czekam az sie rozkreci bo masakra była w chuj to odstawić albo po prostu jestem cpunem zaleznym od substancji nawet jak ?nie działaja?
  • 171 / 21 / 0
Hej, wczoraj wieczorem wzięłam prege, w nocy jeszcze dorzuciłam. Nie wiem w sumie ile to było, ale obudziłam się i widzę podwójnie. Piszę tego posta od 30 min bo nie trafiam w literki.
Kiedy to minie,? jestem umowiona po południu i chce być trzeźwa. Można jakoś przyspieszyć proces, zejścia? Nie wiem też czy brać swoje leki które biorę ma codzień?
Na razie nie wzięłam bo się boję ze moze jeszcze podbija ta prege
  • 194 / 22 / 0
do 12 godzin dziala prega. jak w nocy bralas to oblicz sobie do 12 godzin
  • 133 / 51 / 0
@techniczny
Jeśli moge zapytać, odnosząc się do tego co napisałeś, że planujesz zejść z pregi na gabapentyne to skąd pomysł akurat na nią? Z tego co czytałem to została ona dawno temu odrzucona z leczenia na rzecz pregabaliny, jak się domyślam nie bez powodu, bo podobno jest prawie identyczna w swoim działaniu, a skutki uboczne zapewne te same. Pytam z ciekawości, bo nigdy nie próbowałem gabapentyny i jestem ciekaw czy faktycznie dałoby rade sobie nią zejść z tej morderczo-podstępnie uzależniającej pregabaliny %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.