Marichuanaa pisze: ... a do lekarza nie pójde za HUJ. trudno byłoby mi żyć z tą świadomością...
masz problem z uzależnieniem? to szukaj rozwiązania, a nie unoś się ambicją.
lekarz cie nie zje.
-
mój detox trwa 23-ci dzień
choć ostatnio coraz częściej myślę ze jak pozamykam problemy, będzie impreza, będzie co świętować, będzie z kim zapalić, będzie co zapalić, to zapalę. ale z takim nastawieniem ze to dodatek do biby... i tysiąc innych wymówek, usprawiedliwień - kurde tylko po co mi to?
znowu wpadam w myślówy "czy zajarać czy nie" - spokój umysłu mi umyka...
co takiego jest w bani że tak do niej ciągnie? gdybym pił alk to bym nie miał problemu bo na bibie bym strzelił parę browarów, ale z dwojga złego to już wole trawę.
wydaje mi się ze to obawa, ze nie będę mógł imprezować na całkiem trzeźwo.
więc logicznym było by iść na imprezę i mimo to dobrze się bawić by usunąć tą obawę.
tylko ze imprezy to mi się rzadko zdarzają... - niby lepiej bo pokusy rzadziej
odtruć organizm jest łatwo, ale jak zachować pełna abstynencje by nie zadawać sobie pytań po co?
ja pierdole, ale pierdolę! zdaję se sprawę że sam se strzelam w kolano...
może jakiś anonimowy marihuanista ma jakiś pomysł?
Marichuanaa pisze: ... a do lekarza nie pójde za HUJ. trudno byłoby mi żyć z tą świadomością...
masz problem z uzależnieniem? to szukaj rozwiązania, a nie unoś się ambicją.
lekarz cie nie zje.
-
mój detox trwa 23-ci dzień
choć ostatnio coraz częściej myślę ze jak pozamykam problemy, będzie impreza, będzie co świętować, będzie z kim zapalić, będzie co zapalić, to zapalę. ale z takim nastawieniem ze to dodatek do biby... i tysiąc innych wymówek, usprawiedliwień - kurde tylko po co mi to?
znowu wpadam w myślówy "czy zajarać czy nie" - spokój umysłu mi umyka...
co takiego jest w bani że tak do niej ciągnie? gdybym pił alk to bym nie miał problemu bo na bibie bym strzelił parę browarów, ale z dwojga złego to już wole trawę.
wydaje mi się ze to obawa, ze nie będę mógł imprezować na całkiem trzeźwo.
więc logicznym było by iść na imprezę i mimo to dobrze się bawić by usunąć tą obawę.
tylko ze imprezy to mi się rzadko zdarzają... - niby lepiej bo pokusy rzadziej
odtruć organizm jest łatwo, ale jak zachować pełna abstynencje by nie zadawać sobie pytań po co?
ja pierdole, ale pierdolę! zdaję se sprawę że sam se strzelam w kolano...
może jakiś anonimowy marihuanista ma jakiś pomysł?
Trudno jest pomagac komus kogo sie nie zna, choc jezeli chodzi o jaranie trawy to prawie kazdy przeciera te same szlaki i daje sobie podobne wymówki zeby zapalić... Trudno jest na nowo poukładać sobie system wartości.. gdzies na hypku przeczytalem kiedys cos takiego
"Narkotyki zmieniają ludzi, tylko ze PO nie da rady stać sie tym kim byłeś PRZED"
Pootwieraliśmy sobie umysły, mamy troche inne spojrzenie na świat nie wiem czy gorsze nie wiem czy lebsze nie mnie to oceniać.. Napewno jest onno inne od tych którzy wychowali sie na alko i łupią tylko %. Zawsze sie z nich śmialem ze chleja, ze ograniczeni bo nie wiedzą jak wiele różnych przeżyć doświadczyć można po narkotykach tylko gdy już ma sie ten experiens narkotykowy to bardzo czesto chcialobysie zrezygnowac z tej wiedzy...
"
Jednakże lek ten zawiera również wyciąg z chmielu i ogólnie lek jest na problemy ze snem
wyciag z chmielu ? ;) przecież DNA konpi i chmielu podobne są costam ok 98 % hehe to jak sastępowanie wódki piwem ;)) lecz to ma prawdopodobnie dzialanie terapeutyczne ;)
pamietamze w tamtym roku palilem chmiel i robilem sobie napary bo przeczytalem że ten żółty pylek z chmielu ma podobne dzialanie do konopi. Ten BENOSEN musi naprawde dobrze dzialac na odstawienie trawy. Taki terapeutyczny substytut ;)
Trudno jest pomagac komus kogo sie nie zna, choc jezeli chodzi o jaranie trawy to prawie kazdy przeciera te same szlaki i daje sobie podobne wymówki zeby zapalić... Trudno jest na nowo poukładać sobie system wartości.. gdzies na hypku przeczytalem kiedys cos takiego
"Narkotyki zmieniają ludzi, tylko ze PO nie da rady stać sie tym kim byłeś PRZED"
Pootwieraliśmy sobie umysły, mamy troche inne spojrzenie na świat nie wiem czy gorsze nie wiem czy lebsze nie mnie to oceniać.. Napewno jest onno inne od tych którzy wychowali sie na alko i łupią tylko %. Zawsze sie z nich śmialem ze chleja, ze ograniczeni bo nie wiedzą jak wiele różnych przeżyć doświadczyć można po narkotykach tylko gdy już ma sie ten experiens narkotykowy to bardzo czesto chcialobysie zrezygnowac z tej wiedzy...
"
Jednakże lek ten zawiera również wyciąg z chmielu i ogólnie lek jest na problemy ze snem
wyciag z chmielu ? ;) przecież DNA konpi i chmielu podobne są costam ok 98 % hehe to jak sastępowanie wódki piwem ;)) lecz to ma prawdopodobnie dzialanie terapeutyczne ;)
pamietamze w tamtym roku palilem chmiel i robilem sobie napary bo przeczytalem że ten żółty pylek z chmielu ma podobne dzialanie do konopi. Ten BENOSEN musi naprawde dobrze dzialac na odstawienie trawy. Taki terapeutyczny substytut ;)
raka? jeśli by lekarz miał cos takiego znależć to lepiej jak najszybciej - bo im później tym gorsze rokowania.
a to co czujesz to moze byc nerwoból albo cos innego - nie jestem lekarzem... lekarz musi obejrzeć, prześwietlić, zbadać i td...
raka? jeśli by lekarz miał cos takiego znależć to lepiej jak najszybciej - bo im później tym gorsze rokowania.
a to co czujesz to moze byc nerwoból albo cos innego - nie jestem lekarzem... lekarz musi obejrzeć, prześwietlić, zbadać i td...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.