Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 1474 / 15 / 0
Skurwiel ma racje...
Jak Cie dobrze amanita z butów wyrwie to będziesz miał dość do następnego sezonu.
Już nie mówiąc o miksie z DXM'em lub Salvią albo obydwoma naraz :-D
Po takim miskie bardzo prawdopodobne, że na następnego tripa będziesz miał ochote za dwa sezony nawet o ile wogóle kiedykolwiek zechcesz powtarzać ;-)

Lecz myśle, że jakbyś był uparty to raz na miesiąc (jeszcze lepiej dwa msc-e) można spokojnie spożywać...
  • 352 / 4 / 0
Poznałem moC amanitki w tamtym roku, i powiem wam że te grzyby mają moc potężną. Napewno warto choć raz spróbować ,ale nie chce nikogo namawiać do owocu zakazanego :-D ,a raczej czerwonego i w kropki.
Przepis
4 średnie kapeluty, przez 3 dni na słoncu suszone, z wykrojonymi blachami. Zetrzeć na tartce. Bułke przekrojić posypać żółtym serkiem, przysypać grzybkami. Zapiekać 10 min.
;] Smacznego
  • 62 / 2 / 0
Byl już ktoś na spacerku po naszych pieknych lasach?
Po tych suszach mozna sie na cos natknac?
  • 1558 / 18 / 0
Jak je rozpoznać pośród wielu typów muchomorów macie jakiś pomysł ? Albo wydrukować zdjęcie z gugl i hmm..
  • 1474 / 15 / 0
Ja tam rozpoznawałem bez problemu... Tzn za każym razem działały.

Warunek to te jebane białe kropki na kapeluszu.
No i czerwony cylinder rzecz jasna ;-)
  • 1558 / 18 / 0
idę dzisiaj na spacer do lasu :) To się je gramowo tak ? Bo 3 kapelusze to by był chyba zgon i zjednanie z bogiem na równi..
  • 1387 / 2 / 0
koniu19 pisze:
4 średnie kapeluty
To chyba nie w gramach podane.

To co słyszałeś od mamy i babci o muchomorze to baaardzo mocno przesadzone opowieści.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1558 / 18 / 0
Nie to nie o to chodzi aczkolwiek już dawno nie siedziałem w jakimkolwiek temacie i zdarzyło mi się o połowie dawek zapomnieć :-)
  • 352 / 4 / 0
Sqrviel pisze:
Byl już ktoś na spacerku po naszych pieknych lasach?
Po tych suszach mozna sie na cos natknac?
Można ;-) Warto sie przejść i porozglądać. Brzozowe zagajniki przy sosnowym lesie, na topie. :-)
  • 1474 / 15 / 0
Beif po 3 kapeluszach albo może być tak że mało co poczujesz lub że na prawde przeżyjesz coś konkretnego...

Ale nie żeby od razu z bogiem na równi hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.