Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 954 / 52 / 0
Jednocześny wjazd na nootropy + cholina będzie się kłócić z antagozimem cholinergicznym neuroleptyków? Jeśli tak to nootropy solo bez choliny mają sens?
  • 441 / 21 / 0
O ile mi wiadomo to cholina jest niezbędna przy stosowaniu racetamów, więc moim skromnym zdaniem można by brać inne nootropy które nie zwiększają zapotrzebowania na cholinę.
Ja tam sobie suplementuje żeń - szeń , ALCAR, choline od czasu do czasu biorąc LSD czy grzyby i w sumie mam się dobrze :D
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 129 / 4 / 0
12 marca 2017niujat pisze:
ZMA - bardzo często reklamowany jako "booster testosteronu" - najczęściej to samo ZMA mimo to testosteron którego przyjmowanie do 25 roku życia jest niepotrzebne bo sam generuje się do maksa, wiec każda nadwyżka ("przyjmowanie z zew.") przeradza się w dihydrotestosteron który m.in. znacznie przyspiesza proces wypadania włosów
ZMA bierze się, żeby nie przyspieszyć/polepszyć przemianę kwasu glutaminowego w GABA, chodzi o regenerację, a nie boostowanie testosteronu
  • 0 / / 0
Duża część nootropów po prostu zwiększa wykorzystanie choliny, stąd prosty wniosek że ''trzeba'' ją dodatkowo uzupełniać dla optymalnego działania. Można sobie opędzlować jajka na śniadanie i będzie również fajny efekt. Jajka to też dobry nootrop %-D
  • 1 / / 0
Ogarnijcie podstawy ... ZMA zawiera cynk, który jest inhibitorem aromatazy, estrogen blokuje testosteron resztę dopowiecie sobie sami

Jak wrzucacie suplementy na pałę nie znając w pełni ich działania to się nie dziwcie, że nie działają / szkodzą
  • 393 / 10 / 0
Polecacie coś na sen/uspokojenie? Melisa, kociemiętka, coś z apteki. Sam nie wiem. A benzo tylko doraźnie, suzkam czegoś naturalnego. Jest już jakiś temat na forum o tym ale szukam konkretów a tam te całe przereklamowane tabletki itd :)
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Ashwagandha 0,5 - 1 g dobrze się sprawdzi
  • 38 / 2 / 0
12 marca 2017FarmieGolda pisze:
Testowałem wiele marek ginko biloby dawno temu i ani jedna nie działa.
Podczas gdy Winpocetyna działa na wszystkich i na pierwszej stronie duckduckgo można ją kupić w polsce jako legalny ekstrakt bez użerania się z receptami.

Żeń szeń działa całkiem fajnie jadłem po 4 tabletki koreańskiego Naturrel Forte i 2x żeń szenia olimpu ładnie speedowało, większe dawki ból głowy ale jest jedna gigantyczna wada ŻEŃ SZEŃ BARDZO ZWIĘKSZA LĘK I STRESS, więc trzeba go jeść z czym przeciwlękowym.

Bacopa podobno dobrze uspokaja, na mnie tak samo kilka marek testowałem i ani poprawy ogaru ani uspokojenia nie zauważyłem, brałem je po 2 prawie 3 miesiące. Więc ja rezygnuję z dalszych prób z nią, lepiej wydać kasę na coś mocniejszego a jest co wybierać.

Co myślicie o stress control firmy Olimp ?
  • 96 / 11 / 0
Czy jest możliwośc zbicia prolaktyny zbyt nisko witaminą b6, w dawkach okolo 200 mg dziennie ?
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Skuteczną dawką na zbijanie prolaktyny jest 300-600mg (choć według większości wypowiedzi w internecie są to mniejsze dawki). Jednak przyjmowanie takiej dawki przez dłuższy czas może mieć nieciekawe skutki uboczne, więc witaminą b6 nie zbijesz prolaktyny zbyt mocno, ponieważ po pierwsze nie można przyjmować jej zbyt długo, po drugie nie działa tak silnie jak leki na hiperprolaktynemie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.