Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3239 / 552 / 0
23 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
Jestem na ssri (escitalopram 10mg) ... wczoraj 3 mg clona i 220 mg kodeiny, czy prega rekreacyjnie dzisiaj ma sens?
Pozdrawiam
Ma sens i to jaki :)
Ale pamiętaj że prega uzależnia nie słabiej niż wymienione substancje więc nie warto wchodzić w ciągi bo przy takim staffie zesrasz się na gładko jak będziesz próbował detoxowac się po ciągu.

Piszę o tym specjalnie dlatego żebyś pamiętał jak się postanowisz rozpędzić bo stuff który opisałeś jest przezajebisty na codzien: SRRI BENZO PREGABA KODA. Tak jak morda napisał wyżej idealnie się dopełniają więc bardzo łatwo się wkręcić więc oczywiście tego nie rob ;]
Po za SSRI objawy odstawienne tych środków sa bardzo zbliżone (zaburzenia termoregulacji, lęki, dreszcze, depresja, sranie, outside itp.)
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 100 / 8 / 0
Ile trzeba na sniffa zapodac zeby cos poczuc ? I jak dzialanie do czego to porownac
  • 3239 / 552 / 0
Nie warto sniffa. Normalnie do żołądka i do 2h się rozkręci faza. Od 300mg możesz zacząć.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 450 / 26 / 1
Pregabalina to Wonder Drug przy odstawce opio, przynajmniej kody. Pierwszy dzień brania pregabaliny i zszedłem z 900mg dziennie do 150. Trzeciego dnia już zero kodeiny i tylko sama pregaba w dawkach takich by utrzymać humorek. Gdzieś tam pojawiły się biegunki i w tle bóle stawów i mięśni.

Sen po pregabalinie doskonały i regenerujący, ale łatwo przegapić budzik i wyłączyć na nieświadomce. No i z rana bujanie się i odbijanie od ścian, ale szybko przechodzi.

Opakowanie 56 tabsów 150mg poszło bardzo szybko, ale ogarnąłem kolejne i już od piątego dnia biorę pregabaline leczniczo 150mg rano i wieczór. Jest motywacja do działania, większą pewność siebie, ale taka rozsądna, a nie przesadna co to ja nie jestem i pakowanie się w kłopoty jak bo benzo na przykład (przynajmniej w MOIM przypadku, niech się benzożercy nie obrażają bo każdy reaguje inaczej).

Mogłem normalnie iść do pracy mimo zejścia cold turkey z 900mg kody branej przez ostatnie 6 miesięcy (nie pytajcie ile kasy kurwa na to poszlo). Wcześniej brałem codziennie co najmniej 150 a zwykle więcej przez 3 lata i potem detox w "suchym" (pozdro) po którym szybko wróciłem do brania.

Jedyny minus że tolerancja rośnie niczym na carfentanyl w pewnym sławnym wpisie na tym forum. No i trzeba pilnować picia płynów i sikania (pomagają izotoniki) bo nerki pregaba jebie ostro, co wnioskuję po mniej częstej potrzebie na siku i większej potliwości oraz przeczytaniu ulotki w dziale uboki.

Zamierzam dokończyć co mam i ogarnąć jakieś ssri czy coś żeby jakoś żyć bez opio, bo podobno uzaleznienie od pregabaliny jest dużo gorsze niż od "tej dziecinnej kodeiny".

Pozdro

Ps. Zapomniałem dodać że pregbalainy poprawia apetyt przynajmniej u mnie. A wiadomo jak z tym jest przy odstawce opioidów. Można to wykorzystać! Ważne by jeść zdrowo co pomoże się zregenerować organizmowi.
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
  • 783 / 46 / 0
Zajebałem na pierwszy raz 1g pregi do nosa to nie zamykała mi się gęba przez bite 6 godzin. Miło to po godzinach z kodą.
  • 56 / 1 / 0
23 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
Jestem na ssri (escitalopram 10mg), trzy dni temu zarzucany był fenibut w dawce ok 5 mg (w dorzutkach), wczoraj 3 mg clona i 220 mg kodeiny, czy prega rekreacyjnie dzisiaj ma sens?
Pozdrawiam
Dobra, raportuje - 900 mg pregi zadziałało jak powinno (chyba). Po około 6 godzinach wziąłem jeszcze z 220 kody i chyba 1g fenibutu i już wogóle była bajka.
Ale nadal zastanawia mnie czy występuje tolerancja krzyżowa - wkońcu to wszystko to depresanty, do tego fenibut i clony oddziałują na gaba (nie wiem jak z kodą) - byłbym wdzięcznu gdyby jakiś znawca mogł się na ten temat wypowiedzieć. I jeszce jedno pytanie - jak szybko rośnie tolerka na prege - tzn ile powinienem zarzucić za kilka dni żeby mieć tak samo lub mocniej?
  • 4922 / 859 / 0
@CristianoRonaldo Leniwy jesteś bez urazy ;) Wszystko to depresanty. Ale każdy działa na inne receptory. Co tu tłumaczyc, tak trudno sobie wpisac każda substancje w duckduckgo i przeczytać o mechanizmie działania?

Tolerka na pregabaline rośnie bardzo szybko i bardzo szybko spada, ta sama dawka za kilka dni powinna zadziałać dobrze.

P.s koda to rec. Opio, prega kanały wapniowe, benzo to GABA a, fenibut nie wiem jaki ma dokładny mechanizm, prawdopodobnie działa na GABA a i gaba b ale czy występuje tolerka krzyżowa z benzo to raczej wątpię.
  • 789 / 448 / 0
Ja biorę 600mg od miesiąca i nie zauważyłem, żeby spadła mi tolerka.
Cały czas mam ten pregabalinowy flow, który wszyscy znamy i kochamy.
  • 4922 / 859 / 0
@tosieniedzieje chciałem właśnie pisać o tym o flow heh, wziąłem dziś 900mg , 5mg diazepamu i 10mg hydroksyzyny i takiej wyjebki nie miałem dawno, całkowity luz i flow ale jest jedno ale i mam pytanie.

Otóż wracam z biedry i jak mówię było spoko, wyjebka totalna ale zauważyłem jakby lekka derealizację czy dysocjację, świat się wydaje taki sztuczny trochę, jak baba pakowała zakupy ze skrzywiona mina to flow odeszło i się źle czułem rozkminiajac to.

Macie takie coś przy dużych dawkach?
  • 5801 / 1192 / 43
Pojawiają sie oevy, światła bardziej wydają się głębsze, i ogólnie rozmazuje mi sie obraz.
Na bank nie prowadziłbym po tym auta, gdyż przymykając jedno oko widziałbym dwa auta zamiast jednego. Bardzo dziwna substancja. Ciekawe co by było jak bym zjadł 2 gramy. Pewnie wystąpiłaby padaczka i halucynacje.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.