Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 8 / 0
23 lipca 2024Lotnik69 pisze:
Pregabalina to wspaniały lek na którym nie mam fobii społecznej i mogę normalnie funkcjonować. Problem w tym ze z każdą tabletką czuję się dużo głupszy a przy dlugotrwalym stosowaniu dochodzą problemy z dykcją. Teorię że to wina leku potwierdziła odstawka na której teraz jestem i nie mam ani problemu koncentracją ani z dykcją. Kiedyś jak żarłem prege to nie wplywalo to na problemy z mysleniem, macie jakis pomysł co zrobic albo na co zmienic prege żeby znowu bylo dobrze? Tak se myslalem zeby po piracetam do czech pojechac bo mam blisko. Jeśli ma to jakieś znaczenie to źle na pregę zacząłem reagować jak wróciłem do leczenia po kilku miesięcznym ciągu na benzo czasem zapijanym alko

Tak. Też zauważyłem problemy z wypowiadaniem się. Spadek elokwencji/zacinanie się/seplenienie. Ale zauważyłem to przy wysokich dawkach jak robiłem detoksy do kodeiny 450-600 mg oraz przy miksach z kodeiną. Również wypicie kawy "coś złego" powoduje. Przy 150 mg dziennie nic nie zauważyłem. Nerki też ok.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 15 / 0
Zrobilem detox, jestem na 300 i jest juz znosnie, dziala nawet jak 600 przed detoxem, ale roznica w ogarnianiu co sie dzieje, elokwencji, itp jest bardzo duza nawet w porownaniu 150mg do 0mg a 150 to na fobie spoleczna nie dziala nawet po przerwie
  • 66 / 8 / 0
Może prega nie jest dla Ciebie pod kątem fobii społecznej. Dla mnie 150 mg jest idealną dawką choć nie próbowałem 75 mg. Chcę się trzymać tych 150 i nie widzę potrzeby zwiększania dawki.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 372 / 40 / 0
23 lipca 2024Associazione pisze:
12 lipca 2024WujekMorda pisze:
rozumiem. Prega strasznie niszczy nerki brana w ciągu. Boje się czego się dowiem jak w końcu skontroluję stan swoich...
Anyway kolezanka po 1.5 roku ciągu i brania dużych dawek usłyszała że ma fest nery rozjebane i musi chodzić na dializy... I to nie "jebajka" tylko rzeczywistość >,<
Czytając o tych nerach już któryś raz stwierdziłem, że nadszedł czas aby skontrolować swoje. U mnie całe szczęście wszystko jest w porządku, choć mam nieodparte wrażenie, że biorąc
takie ilości pregi jakie biorę owe wyniki mogą szybko się zmienić. Staram sie z pregi schodzić, zgodnie z zaleceniami lekarza, mam nadzieje że tym razem się uda. Początkowo było fajnie, teraz to biorąc końskie dawki w zasadzie to nie czuje działania. Biorę tylko po to aby nie czuć się chujowo, a wpierdzielam to gramami. Masakra, jeść coś co szkodzi, nie mieć żadnych profitów z tego, dodatkowo te obciążenie psychiczne. A jeść tylko po to aby nie czuć tych przykrych skutków odstawienia.

@up

Prega jeżeli chodzi o szare komórki jest strasznie dziwna. Jezyk ang miedzy innymi przez swoja prace znam bdb i czasem czulem sie jak totalny król rozmawiająć, a czasem jak
Biden na debacie. Do tej pory nie wiem od czego to zalezy.
Gramowe dawki są neurotoksyczne i powodują nie odwracalne zmiany w mózgu po detoksie. Tak bynajmniej wyczytałem na jakiś zagranicznych badaniach na temat pragi.
  • 91 / 26 / 0
Nie wiem. Jeżeli tak mówią badania to zapewne tak jest, jednak trzy słowa dodam od siebie. Mi znajomi mówią, że jestem dokładnie taki sam, jaki byłem przed braniem pregi. Dlatego wychodze z założenia, że bez wątpienia jakiekolwiek zmiany mogą być spowodowane naduzywaniem tego narkotyku, natomiast jest to kwestia bardzo indywidualna. To tak samo, jak wspominałem o znajomym, co miał napady padaczkowe po jednorazowym wzięciu nie dużej dawki. Jedni mają predyspozycje, inni nie. I być może się myle, ale wydaje mi się, że inaczej odczuje to osoba, która leci na predze w duzych dawkach i czuje się naćpana cały czas, a inaczej osoba która z brania pregi nie ma żadnych benefitów, bierzę tylko i wyłącznie żeby nie odczuwać smutnych skutków odstawienia. Tak, jak po alko tudzież mefie który też nadużywałem czułem haj, wahania nastroju tak po predze nastrój, osobowość jest taka, jak przed braniem tego.
  • 167 / 15 / 0
24 lipca 2024FotherMucker pisze:
12 lipca 2024WujekMorda pisze:
rozumiem. Prega strasznie niszczy nerki brana w ciągu. Boje się czego się dowiem jak w końcu skontroluję stan swoich...
Anyway kolezanka po 1.5 roku ciągu i brania dużych dawek usłyszała że ma fest nery rozjebane i musi chodzić na dializy... I to nie "jebajka" tylko rzeczywistość >,<
Czytając o tych nerach już któryś raz stwierdziłem, że nadszedł czas aby skontrolować swoje. U mnie całe szczęście wszystko jest w porządku, choć mam nieodparte wrażenie, że biorąc
takie ilości pregi jakie biorę owe wyniki mogą szybko się zmienić. Staram sie z pregi schodzić, zgodnie z zaleceniami lekarza, mam nadzieje że tym razem się uda. Początkowo było fajnie, teraz to biorąc końskie dawki w zasadzie to nie czuje działania. Biorę tylko po to aby nie czuć się chujowo, a wpierdzielam to gramami. Masakra, jeść coś co szkodzi, nie mieć żadnych profitów z tego, dodatkowo te obciążenie psychiczne. A jeść tylko po to aby nie czuć tych przykrych skutków odstawienia.

@up

Prega jeżeli chodzi o szare komórki jest strasznie dziwna. Jezyk ang miedzy innymi przez swoja prace znam bdb i czasem czulem sie jak totalny król rozmawiająć, a czasem jak
Gramowe dawki są neurotoksyczne i powodują nie odwracalne zmiany w mózgu po detoksie. Tak bynajmniej wyczytałem na jakiś zagranicznych badaniach na temat pragi.
Może ktoś podać źródło? Nic takiego nie mogę znaleźć pomimo ze szukam w anglojęzycznych materiałach
  • 66 / 8 / 0
Tylko po co ładować aż gram bez żadnej tolerancji?
  • 1299 / 259 / 0
24 lipca 2024Lotnik69 pisze:
a 150 to na fobie spoleczna nie dziala nawet po przerwie
może być
na mnie też raczej nie zadziała 75mg już nigdy 🤌😥

to pewnie ma jakąś fachową nazwę - tolerancja jakaśtam (pamiętliwa, kurwa %-D )
  • 91 / 26 / 0
25 lipca 202420fajekzfiltrem pisze:
Tylko po co ładować aż gram bez żadnej tolerancji?
Totalny nonsens. Gdybym wcześniej posłuchał się kilku zdecydowanie bardziej doświadczonych użytkowników pregi wypowiadających się w tym temacie nie znalazłbym się w takiej dupie, w jakiej się znajduje. Tylko u mnie tolerka poszła bardzo szybko do góry. Sam zlekceważyłem najmocniej fakt jak bolesne mogą być zejścia z brania dużych dawek w długim okresie czasowym, ale tak to już ze mną jest - jak się nie przekonam na własnej skórze to się nie dowiem. No i mam. Niech to będzie przestroga dla innych, a mnie dalej czeka walka.
  • 372 / 40 / 0
25 lipca 2024Lotnik69 pisze:
24 lipca 2024FotherMucker pisze:

@up

Może ktoś podać źródło? Nic takiego nie mogę znaleźć pomimo ze szukam w anglojęzycznych materiałach
Nie pamiętam dokładnie, bo to jeden po drugim odnośnik otwierałem, szukałem zapewne jakiś badań na temat odstawień czy coś. Było też, że uszkadza mięśnie co powoduje nietrzymanie moczu, specjalnie siadam na kiblu żeby stara nie darła japy, że nabrudzone i tak się zdarza, że jak wstaje to jeszcze trochę siknie, tak jakby mięśnie naciskały czy nie wiem, a tak przed spróbowaniem Pragi nigdy nie miałem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.