karma Ci za to.
Tylko, że zolpi to chyba parę h działa, a nie całą noc
Tylko jak zasugerować to magiczce.. dem.
Ona jest taka anty benzo bo uzależniają. Zmienię chyba psychiatrę, wpisdu bo ta moja albo się rozpierdala samochodem i nie przychodzi do pracy albo jest chora..
Mam jedną kwetę od ziomalki to zjem dziś.
Why can't we fly forever?
Tritico zadziała jak problem leży w serotoninie.
Benzo/Barbi/neurolepy zadziałają zawsze.
Już, chuj, że te leki nie wyleczą (bo nie takie jest ich zadanie).
Post i tak za dzień za dwa zniknie w natłoku kolejnych pytań:
- dajcie, dajcie magiczna tabletke
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
no pomijam syt. kiedy musze wstac o 4 rano do pracy, to nie ma sily, zeby sie wyspac.
u mnie jak mi jest zimno przed snem to dobry prognostyk, że może będzie nie najgorzej, jak czuje takie wewnętrzne ciepło to cała noc przeracanie z boku na bok
mi trazodon też nie pomaga
jedynie pomaga upierdalacz typu mirtazapina, ale jak to schodzi to normalnie aż mnie nosi i to nie jest do powstrzymania, dodatkowo apetyt przeogromny, ale ta jedyna tabletka jest mnie w stanie uśpić, co ciekawe po mianserynie już potrafiłem nie spać całą noc, to samo po lekach na sikanie, teoretycznie uspokajających i obniżających ciśnienie poprzez alfa-1 antagonizm, ale też całe noce bezsenne, trazodon tez działa na ten receptor (typowy objaw niedociśnienie) i mimo że jest usypiaczem za cholerę po nim nie mogę zasnąć
ostatnio kupiłem sobie supla na spanie firma biotech usa sleep w nazwie i to główno wcale też nie ysypia, moim zdaniem te wszystkie trptofany, 5-htp, serotoniny to tylko pogarszają sytuację ze snem przez stymulowanie 5ht2-a receptorów i 5-ht2c
--------------------------
tak się zastanawiam jak ktoś wali te wszystkie benzodiazepiny plus pregabaline otępiającą to czy ma jeszcze mózg
taka ciekawostka jak Jarek ten Jarek brał alprę albo coś podobnego to kochał wszystkich, zaobserwowaliście ten moment kilka lat temu
Scalono - taurinnn
01 lutego 2020rekuperacjarek pisze: sytuację ze snem przez stymulowanie 5ht2-a receptorów i 5-ht2c
A jeśli mówimy o rec 5ht i ich wpływie na dopaminę to... inhibitorem uwalniania dopaminy jest melatonina.
Problem jest dużo szerszy i obejmuje całe BHP snu, szereg badań, nawodnienie, odpowiednią dietę itd.
Najlepszą metodą jest bardzo zmęczyć się za dnia, to wtedy podwyższamy temperaturę ciała (a jest zasada że jak jest wzrost to musi być spadek) i wieczorem dzięki obniżonej temperaturze powinniśmy zasnąć, ale to teoria, która nie rzadko różni się od praktyki.
To które z substancji gaba Steetart polecasz na sen, tylko nie benzo czy inne upierdalaczo-odmozgacze, które może i usypiają, ale za jaka cene, za bycie otępionym cały następny dzień.
04 lutego 2020rekuperacjarek pisze: Najlepszą metodą jest bardzo zmęczyć się za dnia
Melatonina usypia bo od tego jest.
Jednak, żeby zadziałała tak jak ma zadziałać potrzebne jest kilka innych czynników.
04 lutego 2020rekuperacjarek pisze: To które z substancji gaba Steetart polecasz na sen
GABA nienawidzi cukru - uwielbia tłuszcze.
Suplementy, zioła czy olejki to tylko uzupełnienie zmiany trybu życia i plan długofalowy - nie krótkofalowy.
Resztę opiszę wieczorem albo jutro.
Na początek polecam poczytać o passiflorze czy olejku melisowym - nie o herbatkach melisowych a olejku.
Można też poszukać info o jasminie, lawendzie, brahmi i dziurawca.
Tylko na litość boską trza wyróżnić, że np herbata z dziurawca chuja da i potrzeba nalewki.
z własnych doświadczeń to Phenibut zwiększał ochotę na tłuste, niektóre dopaminergiki też tak robią, ale z kolei dopamina to raczej przez swe receptory hamuje gaba
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.