Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 975 / 179 / 0
@Associazione tak ten efekt zamulenia zaczyna znikać po około 2tyg i przechodzi w napęd od samego rana.
  • 2 / / 0
Biorę to tydzień, efekt zmulenia zaczyna znikać całkiem. Chęć do działania nadal mam, jest o wiele większa niż na paro. Jest też lekka drażliwość. Z tych efektów jestem zadowolony, ale to jak ciężkie i stresujące zaczyna być spanie jest przegięciem. Na noc i tak muże brać trozodon. Prawie codziennie budzę się w nocy od koszmarów, które są tak głębokie i pamiętam je tak dobrze, że muszę sobie zapalić światło i czymś zająć umysł bo strach zasypiać znowu. Czy da się jakoś tych efektów w nocy uniknąć? Muszę to stosować jeszcze do końca miesiąca.
  • 465 / 47 / 0
Słuchajcie ciekawa sprawa. Już długo biorę mirte, tera 30mg. Ostatnio mam ostry nawrót deprechy i lęków, nie z powodu mirty w żadnym wypadku (biorę też inne leki). Natomiast jest następujący efekt , jak wrzucam ja na wieczór przed spaniem i jestem w beznadziejnym stanie psychicznym ( lęki i beznadziejny nastrój ) to po godzinę jak się mirta załaduje to dosłownie czuję jakbym wziął mocne benzo albo małą dawkę słabego opio, takie przyjemne wyciszenie , ulga napięcia, cały ciężar spada , jakbym się nagle normalnie czuł. Trwa to około godziny i zasypiam. Oczywiście na drugi dzień jest powrót do chujni. Ciekaw jestem jaki mechanizm za tym stoi, wiem że działa na receptory serotoninowe i histaminowe. Może ktoś z większą wiedzą się wypowie ?
  • 406 / 2 / 0
Jak to jest z tym działaniem psychodelicznym tego antydepa?
  • 2302 / 398 / 0
A jest jakieś? Bo mam w apteczce
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 465 / 47 / 0
Zauważył ktoś z Was różnice między 30mg a 45mg w kwestii poprawy depresji i lęku ? I tak mirta do to tej pory najlepszy lek na jaki trafiłem, ale zastanawiam się czy maskowanie coś da, według jakiś badań niekoniecznie.
  • 975 / 179 / 0
@odbytniczy1991 mnie zastanawia czy ta dawka 45mg rozbijać że rano mniejsza a wieczorem większą czy ładować całe 45mg przed snem.No i jak bardzo się zmienia profil działania na rzecz aktywizacji.Ja obecnie jestem na fluwoksamine a ona kilku krotnie podnosi stężenie(bodajże 4-5 krotnie) mirty.Przyjmuję 7,5mg na noc.Na samej fluwoksamine mam senność której nie jest się w stanie przebić niczym,zasypiam na stojąco.Po dodaniu mirty po dwóch tyg mam mega napęd i wgl nastrój.W stanach bodajże leczą do 60mg mirty?Mogę się mylić oczywiście.
  • 327 / 68 / 0
11 listopada 2023odbytniczy1991 pisze:
Słuchajcie ciekawa sprawa. Już długo biorę mirte, tera 30mg. Ostatnio mam ostry nawrót deprechy i lęków, nie z powodu mirty w żadnym wypadku (biorę też inne leki). Natomiast jest następujący efekt , jak wrzucam ja na wieczór przed spaniem i jestem w beznadziejnym stanie psychicznym ( lęki i beznadziejny nastrój ) to po godzinę jak się mirta załaduje to dosłownie czuję jakbym wziął mocne benzo albo małą dawkę słabego opio, takie przyjemne wyciszenie , ulga napięcia, cały ciężar spada , jakbym się nagle normalnie czuł. Trwa to około godziny i zasypiam. Oczywiście na drugi dzień jest powrót do chujni. Ciekaw jestem jaki mechanizm za tym stoi, wiem że działa na receptory serotoninowe i histaminowe. Może ktoś z większą wiedzą się wypowie ?
"Mirtazapina to lek przeciwdepresyjny o budowie czteropierścieniowej. Blokuje receptory adrenergiczne i serotoninergiczne (zaliczana do grupy NaSSA, co oznacza, że jest noradrenergicznym i specyficznie serotoninergicznym lekiem przeciwdepresyjnym)" to może być twoją odpowiedzią, Mirta u mnie działała świetnie w dawce 30mg przed snem ale bez jarania trawki nie dało rady, sny były tak realne i pojebane ,że po każdym przebudzeniu i kolejnym zaśnięciu była od razu kontynuacja tego samego pojebanego snu. Wale Ashwagandhe, magnez i trawke przed snem i jebać te leki. A i 15mg co do efektów podczas spania wszystko identyczne. No i dodam ,że jestem regularnym palaczem więc nie zapalenie przed snem napewno te sny potęgowały ale mirta musiała naprawdę dominować bo czasem trawka nie dawała rady i leciały pojebane filmy w nocy, ale rano po 2 tygodniach od zaczęcia wstawałem mimo wszystko wyspany.
czas zwolnić
  • 465 / 47 / 0
Tak tak ja przeczytałem sporo o nim i jego działaniu na receptory a jest ich od cholery. Wiąże się z wieloma więcej niż SSRI ale to nie jest wychwyt zwrotny. Aaa weź teraz dojdź który to receptor odpowiada za to super przyjemne wyluzowanie . Jak spojrzysz na regularne SSRI to jest SERT i 3 główne receptory ht1a ht2a i ht2c, a stare antydepresanty TLPD lecą po wszystkim tylko wychwytują a mirtazapina jest chyba antagonista a nie wychwytuje jak inne antydepy, stąd często jej bardzo szybkie działanie w porównaniu z SSRI. Już nie wiem, gubię się w tym
  • 327 / 68 / 0
Stary nie pomogę Ci więcej, ja jak brałem mirte to od razu do łóżka, nie wiem czy mnie relaksowało pierwszą godzinę czy nie. Wiem ,że zasypiałem szybciutko
czas zwolnić
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).