11 listopada 2023odbytniczy1991 pisze: Słuchajcie ciekawa sprawa. Już długo biorę mirte, tera 30mg. Ostatnio mam ostry nawrót deprechy i lęków, nie z powodu mirty w żadnym wypadku (biorę też inne leki). Natomiast jest następujący efekt , jak wrzucam ja na wieczór przed spaniem i jestem w beznadziejnym stanie psychicznym ( lęki i beznadziejny nastrój ) to po godzinę jak się mirta załaduje to dosłownie czuję jakbym wziął mocne benzo albo małą dawkę słabego opio, takie przyjemne wyciszenie , ulga napięcia, cały ciężar spada , jakbym się nagle normalnie czuł. Trwa to około godziny i zasypiam. Oczywiście na drugi dzień jest powrót do chujni. Ciekaw jestem jaki mechanizm za tym stoi, wiem że działa na receptory serotoninowe i histaminowe. Może ktoś z większą wiedzą się wypowie ?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.