Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3898 / 238 / 13
Panie daj pan spokój - jeżeli blotter jest czysty to normalnie go wyekstrahuj solą fizjologiczną, przefiltruj i puknij.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 627 / 66 / 0
Jeśli ktoś ma problemy z zapaleniem żył powierzchownych to polecam okłady z sody oczyszczonej. Albo nawet nie w przypadku ZZP, tylko zwykłego zgrubienia żyły na skutek wkłuwania się w nią cały czas. Trzeba zagotowac wodę, nalac do kubka/miseczki i rozpuscic tyle sody, ile się da. Jak jeszcze woda jest gorąca zanurzamy płatek kosmetyczny, wyciskamy, żeby się nie lało, i przykładamy w miejsce. Jak płatek ostygnie, to znowu zanurzamy i przykładamy. Sposób ten działa cuda, pod warunkiem, że przykładamy ciepły roztwór. Jakoś nie zauważyłam, żeby to działało na zimno. Mi poodtykało żyły i znacznie zmniejszyło zgrubienia już po jednej nocy.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 721 / 3 / 0
Czytałam gdzieś o tym. Będę musiała spróbować, bo zajechałam jedną żyłę metkatem i igłami 0.7, przez ubranie nawet zgrubienie czuć, długie na jakieś 10cm. Jak nawet najcieńszą igłą staram się tam wkłuć to strasznie boli. Cepan jako-tako pomogł, ale nadal nie jest do końca zagojone. Mam nadzieję, że pomoże.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 627 / 66 / 0
Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi, prawie na pewno pomoże ;) tylko na noc też sobie załoz, nawet już wystygnięte, ale niech leży. Choc powtarzam - to gorące działa cuda, zimne po prostu >jakoś tam< działa...
mi ten patent sprzedała pielegniarka przy pobieraniu krwi, "bo ona też tak miała, zrobiło się jej od tego samego i jej pomogło"
nie, nie pytałam co ładowała po kablach i z jaką częstotliwością. a co najlepsze - ona mnie też nie pytała. zagadka roku, co miało oznaczac "od tego samego" %-D

ps. cepan to kupa, mi wcale nie pomagał, a tylko utrudniał wychodzenie batów na wierzch
  • 721 / 3 / 0
Nie dowiesz się, ale pamiętaj - ona wiedziała %-D
Spróbuję, w sumie nawet na noc nie trzeba, wystarczy wieczorem tak co pół godziny odwinąć, zamoczyć w gorącym i zawinąć, tak 2-3 razy i wystarczy. A co do cepanu to mi bardzo pomógł, straszne blizny na rękach miałam, dosłownie dwa durszlaki, teraz tylko pare szarych ścieżek zdrowia zostało i ten zrost ogromny. Może i utrudnia wychodzenie batów, nie zwracałam na to uwagi, zawsze z tym problem miałam. Wszystko byłoby świetnie gdyby nie ten zapach :-/
  • 2921 / 243 / 0
A ja mam problem - z braku miejsc do wkłucia podawałem sobie majkę w żyłę na stopie, tą co jest widoczna. Oczywiście zjebałem, poszło wszystko podskórnie ale byłem tak naćpany że to pierdoliłem. Efekt - na drugi dzień stopa wielka jak balon, porobiły się czerwone plamy od krwi która się tam rozlała. Problemem jest to, że mnie to boli i te plamy porobiły się bardziej w stronę kostki, a tam gdzie podawałem jest czerwona kropa wielkości 1cm x 1cm (dookoła też jest czerwone, ale nie aż tak). Czym to okładać, aby szybciej zeszło ? Te ciepłe okłady z sody się nadadzą ?

E: dzięki :)
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2014 przez Amunicja, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawny nick: tur3k
  • 627 / 66 / 0
myślę, że jak najbardziej się nadadzą
  • 1041 / 4 / 0
Po jakim czasie doszliście do jako takiej wprawy? Pytam głównie osoby, które mają słabsze okablowanie, bo wiadomo, że pewnie dłużej potrzeba, ale innych też jestem ciekawa. Dzisiaj znowu pół godziny siedziałam z pompką w łapie. To dość uciążliwe. Ale pierwszy raz się obyło bez silnika, więc i tak mogę powiedzieć, że jestem o krok dalej. ;)
Masz ochotę na kontakt? opia375@gmail.com
  • 721 / 3 / 0
Po dużej liczbie siniaków i świadomości, że musi się być spokojnym i łapa się trząść nie może %-D A co do słabszego okablowania to przy zakładaniu stazy musiałam bardzo mocno zaciskać żeby cokolwiek wyszło, po paru razach wiedziałam już co jest gdzie, znam swoje łapy i wbijam się od razu, bez niczego. Dodatkowo jestem blada i widać u mnie nawet żyły głębokie więc nie ma problemu.
  • 2652 / 382 / 0
o dokładnie :D ! Też mam bardzo jasną skórę, taką typowo trupią jak to się mówi, więc wszystkie sino-niebiesko-fioletowo-seledynowe kabelki widać dosłownie "jak na dłoni" %-D
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.