Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 757 / 438 / 0
Biorę od paru dni 150mg z rana i zauważyłem znaczący wzrost libido, wyruchalbym dosłownie wszystko.
  • 927 / 289 / 5
Ja tak miałem z lorazepamem. Czytałem ostatnio o niskim poziomie kwasu gaba w patogenezie różnych chorób. Dysfunkcje seksualne też tam były.
Więc jakoś na pewno to jest powiązane ale tak po prawdzie to nie do końca rozumiem.
Spoiler:
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 757 / 438 / 0
Być może jest to jakiś trop. Ja po benzodiazepinach i po alkoholu też miałem podwyższone libido, po gbl to wiadomo - człowiek myśli tylko o jednym.
Tutaj jest miła niespodzianka, właściwie odstawiłem Wenlafaksyne do zera na której byłem całkowitym impotentem, kto brał SSRI/snri wie o co chodzi...
I teraz jestem na pregabalinie, która generalnie biorę pierwszy raz w zyciu i przeżywam miłe zaskoczenie.
A jak u was z tolerancja? Na razie odczuwam mocno działanie leku, czuje spokoj na duszy, stałem się na pewno bardziej odwazny w rozmowach, mam lepsze flow,rzeczy szczególnie kontakty ludzkie nie sprawiają mi takiej trudności jak kiedyś, nie mam lęku przed robieniem rzeczy które kiedyś wydawały mi się bardzo trudne. Czy tak już zostanie, czy z czasem efekt będzie słabnąć i trzeba będzie zwiększać dawkę?
Ogólnie juz czuje od pierwszych dni, że zostanę na bardzo długo z tym lekiem, jeżeli to ma tak działać to chyba będę jechał na tym do końca życia.
  • 2613 / 544 / 0
Też byłem tak zachwycony jak Ty, gdy byłem na 150mg.
Dawka została podwyższona do 300mg i po paru miesiącach bajka się skończyła, działanie pozytywne nadal było, ale pojawiły się uboki w postaci deficytu kognitywnego, brainfogu, problemów z pamięcią. Bardzo ciężko się uczyć.
Jestem od tygodnia znów na 150mg. Teraz mam kurewską derealizację, która chyba jest spowodowana zmniejszeniem dawki. Ale z umysłem chyba powoli się polepsza.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 2394 / 653 / 0
A ja skorzystałem ze sposobu @ london5 2 dni biore baklo po 75, później 2 dni pregę po 450 i póżniej 2 dni klona po 3mg.
Tolerka wszystkich tych środków zostaje oszukana! Bo nie brane dzien w dzień pokazują swoją "moc" codziennie. Dzięki temu nie piję . To jest dla mnie zbawienne. ( choć raz na parę dni się łamię ale lepsze to niż chlanie dzien w dzien do pregi ) Zamierzam we wszystkich 3 przypadkach ucinać dawki i docelowo zostać tylko na 1/2mg klona.
  • 757 / 438 / 0
Dobry pomysł. Chyba zastosuje, aczkolwiek zamiast baclofenu zapierdole gbl %-D %-D
  • 2394 / 653 / 0
Jeszcze jest fenibut do tego menu jak masz kminę ;)
  • 757 / 438 / 0
Generalnie 16 miesięcy nie pije, moja sytuacja wygląda tak: 225mg pregabalina codzienne, żeby ruszyć, a co dwa tygodnie robię remanent z clonem i powiem, że w tym systemie zawsze czuje sto procent działania. Do tego w tygodniu czasem poleje trochę giebla i jest git.
Mam już za sobą długi ciąg na benzo.
Ciekawe ile wytrwam w tym harm reduction %-D %-D
  • 53 / 11 / 0
10 marca 2024Abstract1 pisze:
Podzielcie się proszę sposobami, jakimi radzicie sobie z retencją wody w organizmie.

Ktoś coś?
  • 927 / 289 / 5
@Abstract Jeżeli prawdziwe potrzebujesz to pójdź do lekarza, dostaniesz tableteczki zwane diuretykami. One pomogą.
Jeżeli boisz się lekarz lub jesteś mężczyzną i do lekarza idziesz jedynie karetką to sprawdź co z powszechnie dostępnych rzeczy jest diuretykiem. istnieją doniesienia że kofeina jest takowym ale na pewno znajdziesz skuteczniejsze i pewniejsze produktyl.

No i oczywiście odstawienie pregabaliny pomoże.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.