Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
sluchajcie mam problem typu zycie studenta debila, ogolnie biore wenlafaksynę przepisana przez dr etkera i o ile w koncu moge ruszyc dupsko z lozka i zabrać sie za nauke (a sesja tuz tuz XD) to moj mozg jest w stanie sie skupic na max 20 minut, stad zastanawiam sie, czy nie spytac doktorka o wsparcie terapii modanafilem? potrzebuje totalnie sie skupic i zamknac na swojej tematyce, a próbowałam juz wszystkiego, medytacje, muzyke relaksującą, kofeine godzine przed, jakies mixy apteczne typu guarana i inne takie i huj!!! totalnie nic i juz sama nie wiem, co robić:((( adhd na pewno nie mam, bo bylyby jakies inne symptomy niż tylko to, nawet z telefonu specjalnie mniej korzystam, a mozg dalej nie chce współpracować ehhh
  • 1 / 1 / 0
Skonsultuj z dr, bo Modafinil super działa na koncentrację i produktywność, ale podnosi ciśnienie i, jak mówił mój konował, może nasilić stan manii lub stany bezsenności, jeśli ich doświadczasz. Nie wiem czy tylko u mnie ale bardzo wazne jest własciwe nawodnienie (stałe przyjmowanie np szklanki wody co godzine u mnie poprawia jego efekt)
  • 6 / / 0
Witam,

Biorę pregabaline 2x150mg (działa na mnie aktywizująco, dodaje pewności siebie i jestem trochę bardziej otwarty na ludzi) ale tak jakby z gościa co ciągle chodzi uśmiechnięty zrobiła kogoś bardzo poważnego i mało szczęśliwego. Mam wrażenie jak by zjadła mi troche serotoniny i dopaminy. Czy można wrzucić Modafinil i zobaczyć co się będzie działo czy bez sensu bo się nie przebije przez pregabe?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.