Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 210 / 17 / 0
boozer86 pisze:
Co do mikrołyżeczek to ja napisałem swoją opinię bo sam ważyłem i takie były moje spostrzeżenia. Chociaż fakt - w tak małych ilościach trudno dokładnie zważyć. No ale BARDZO kopiasta łyżeczka to ok 10mg. Mówię o tej białej malutkiej.
BARDZO kopiasta biała moze miec faktycznie nawet i 8mg, zeby bylo 10, to musialaby być naprawdę BARDZO kopiasta, kilkukrotnie zawartosc przekaraczałaby objetosc. :D Najlepiej zatem odmierzac plaskie, nieubite i liczyc jako 2-2,5mg (dla białej).
Nic oczywiscie nie zastapi nam prawdziwej wagi laboratoryjnej. Ta za 90 zł powinna sobie w miare dac rade z pomiarem - ale lepiej nie jednej pojedynczej, tylko kilku np. 5-10 na drobny papierek/monete (po wytarowaniu) mniej wiecej o tym samym ubiciu i podzielic przez ilosc takich lyzeczek - w taki sposob mozemy okreslic srednia pojemnosc lekko ubitej, płaskiej miarki. ;-)
  • 640 / 118 / 0
1. Czy jeśli wsypię proch do setki wódy, żeby zrobić sobie roztwór, to nie zmieni się on przypadkiem w etylofenidat? Jeśli tak, to czy dawkowanie również należy zmodyfikować?
2. Jakie składniki odżywcze w szczególności uzupełniać podczas funkcjonowania na 4F-MPH?
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 328 / 24 / 0
@DorianGray

Jakie składniki odżywcze w szczególności uzupełniać podczas funkcjonowania na 4F-MPH? Na pewno trzeba dbać o dietę - bardzo dużo białka, węglowodanów złożonych i zdrowych tłuszczy. Jeśli masz za mało białka - substancja może kiepsko dzialać (tak samo jak przy MPH, EPH, IPH itp.). Węgle proste też mogą być, ale nie za dużo, bo będziesz miał sugar crash i po prostu uśniesz. Do tego wiadomo, magnez+potas (asparaginian extra), cynk na noc i ewentualnie do magnezu jakieś witaminy z grupy B.

Co jeszcze, to dbać o nawodnienie, ale to jest akurat podstawa. Tak jak wcześniej było mówione, jak nie możesz za bardzo jeść, nie masz ochoty itp. to możesz robić sobie domowe izotoniki z cukrem i solą właśnie, lub moim zdaniem lepsza sprawa kupić jakieś carbo/vitargo i takie coś sobie w ciągu dnia popijać.

Do tego też łatwo przełknąć różne szejki (banany+serwatka białkowa+olej z orzechów włoskich/arachidowych) itp.
Natomiast co idzie fajnego zauważyć przy sniffach to to, jak atom fluoru zmienił szlak metaboliczny tego związku i po 3-4h od przysniffowania dawki 10mg jest takie *PYK* i nagle czujemy, że substancja zaczyna odpuszczać w ekspresowym tempie. Godzinę od tego "pyknięcia" idzie nawet zasnąć - jedyny warunek jest taki, że była to pojedyncza, nie powtarzana tego dnia dawka.
O no no, dokładnie też to zauważyłem, bardzo ciekawa sprawa. A oral normalnie trzyma właśnie te 5/6 godzin. Jak już "pyknie" to w ciepłym łóżku jest strasznie przyjemnie ;-)
Brak sraczki, wazo i nieogaru na peaku, jak ostatnio
Ja wazo mam cały czas, już coraz mniejsze. Na początku to dla mnie była trochę masakra (ale do przeżycia). Bo ogólnie w fenidatach nie chodzi o to, żeby mieć "peak", tylko żeby działanie utrzymywało się na stabilnym poziomie przez cały dzień. Jak masz wspomniane "peaki" to dawkuj trochę mniej.
  • 378 / 10 / 0
Jak wychodzi mix z alko ? Pytam, gdyż EPH+alk to inna bajka niż solo.
  • 1628 / 196 / 0
Wychodzi tak samo, nawet lepiej w całokształcie jak się nie przesadzi z ilościami 4F-MPH, bo bardziej dopaminowo. ;-)
  • 32 / 2 / 0
Ja jak narazie wypróbowałem jedynie sampla 250mg. i już na podstawie tak krótkiej relacji z tą substancją uważam że to jest straszne gó..w..nnooo.
Po zapodaniu tak 1/3 ilości pojawiały się jedynie krótkotrwałe chwile niepokoju i i jedyne co ze stima w tym było to reza po glowie i ciele ale nie w taki sposob jak większość amfetamin tylko w taki drażniący spósób. Coś nie podszedł mi ten rc-ek.
  • 640 / 118 / 0
Przepraszam, że podbijam, ale sprawa jest dosyć nagląca. Obiecuję, że więcej nie będę. :)
DorianGray pisze:
1. Czy jeśli wsypię proch do setki wódy, żeby zrobić sobie roztwór, to nie zmieni się on przypadkiem w etylofenidat? Jeśli tak, to czy dawkowanie również należy zmodyfikować?
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 1 / 0
Na początku tematu jest mowa o robieniu roztworu w alkoholu etylowym, żeby mieć możliwość odmierzania dokładnie, więc wnioskuję z tego że jest to dobre rozwiązanie, a dawkowanie się nie zmieni i sama substancja pozostanie taka sama.
  • 640 / 118 / 0
Dokładnie z tamtego postu wziąłem pomysł, ale jeszcze za czasów EPH czytałem, że metylofenidat łączony z alkoholem zamienia się w EPH i w sumie trochę zgłupiałem. Nie wiem, czy cały proces zachodzi w wątrobie, czy wystarczy zmieszać jedno z drugim.
  • 78 / 1 / 0
gaza87 pisze:
Ja jak narazie wypróbowałem jedynie sampla 250mg. i już na podstawie tak krótkiej relacji z tą substancją uważam że to jest straszne gó..w..nnooo.
Po zapodaniu tak 1/3 ilości pojawiały się jedynie krótkotrwałe chwile niepokoju i i jedyne co ze stima w tym było to reza po glowie i ciele ale nie w taki sposob jak większość amfetamin tylko w taki drażniący spósób. Coś nie podszedł mi ten rc-ek.
Niewiem czy dobrze rozumiem, 1/3 z 250mg, czyli ponad 80mg na raz? Sugerowane dawka górna dla osób z tolerancją to 20mg, a przy 5mg już powinno być wyczuwalne. Może to nie ta substancja?
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.