Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1205 / 10 / 0
:hug: angry :)

dzis sprobuje usnac ostatni raz, moze dawki sa za duze? szukam powodu dla, ktorego moglby skakac glutaminian :nuts: ? niby sensu brak ale najabrdziej mi pasuja objawy....

zapas baclo mam spory, wiec mysle, ze trzeba bedzie na kilka dni sobie dac spokoj, o ile sie sytuacja nie poprawi.... dzis sprobuje jeszcze piwka....
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 111 / 10 / 0
Co do pytania odnośnie tego czy wyczuwam różnice z żołądkiem w porównaniu do polewania do napoju 1ml/100 (oldschool) czy tzw. shot chlop i już w gębie.
Robię, tak że shot. I od razu popijam około 200ml płynu.

Trwa to już 1,5 roku i nie mam żadnych problemów z żołądkiem,
Za to zauważyłem że dużo osób "nowych" wspomina coś o żołądku.
Może za mało zapijają potem?
Nie wiem.

Ja w ogóle jestem ewenementem bo nie mam żadnych problemów ze stawami, kolanami, nic nie iskrzy piskrzy i nie boli po GBL .
Ciekawe kiedy będzie kara. :P
  • 1141 / 9 / 0
Wnioskuję, że przerwa pomiędzy ostatnią dawką i dawką nasenną była zbyt długa i dlatego nie zadziałało nasennie.
Ja po swoim pierwszym ciągu ( 3 dni ) miałem tak, że gdy zbliżała się pierwsza od 3 dni noc bez polewki na sen to dawka, która by normalnie doprowadziła do noodowania nie uspokoiła serducha i ledwo co zmuliła. Zaznaczam że cały dzień również był bez polewki, w przypadku ciągów wystarczy mniej czasu do rozbujania ostro glutaminianu.
  • 1205 / 10 / 0
no ja naszczescie przespalem dzis nocke... co prawda caly dzien mam rozbity i musze wciul polewac by sie czuc normalnie, ale zawsze cos.... po pierwszej polewce ponad 5h spalem 8-(

ale dzis bede nanoGąbkował :-p :-D
  • 57 / / 0
1. Czy jeśli piję dużo alko i biorę sporo gbl to szybciej ulegnie "wyjebanie" ośrodka w mózgu, który jest odpowiedzialny za to, że dobrze się czujemy po gbl?
2. Jeśli stroniłem od alko w przeszłości, to znaczy, że gbl będzie tracił wolniej swój urok?
3. Czy też częste spożycie alko doprowadzi to szybszego wypalania się typowej euforycznej jazdy po gbl? Bo z tego co czytałem oba działają na GABA, wobec tego w jakiś sposób jeden na drugiego musi wpływać?
3. Biorąc pod uwagę podobną częstotliwość spożywania alko i gbl co ma większy potencjał do uzależnienia?
4. Z tego co czytałem to następuje ulotnienie się uroku gbl po częstych cugach, co wobec tego daje branie gbl? Po alko nie ma raczej "wyjebania" ośrodka w mózgu, który sprawi, że alko będzie działało gorzej, straci jakąś magie, jedynym słowem zawsze się najebiemy nim i faza będzie raczej taka sama.
  • 1934 / 108 / 0
1. oczywiscie, znacznie szybciej rozregulujesz receptory, a co za tym idzie dostaniesz szybszych i mocniejszych efektow ubocznych, a zwlaszcza problemy ze snem, dopadnie cie tez szybciej delirium... musisz wybrac, albo bierzesz alko i ewentualnie od czasu do czasu dorzucisz ppare ml GBL albo bierzesz GBL i od czasu do czasu dorzucisz sobie 1-2piwka... a najlepiej to trzymac sie tylko jednego, zreszta laczenie alko i GBL to latwa droga do szybkiej smierci poprzez uduszenie...

2.nie tyle bedzie wolniej tracil swoj urok co beda zadowalaly cie znacznie mniejsze dawki i dzialaly z bardzo duza sila co wiaze sie tez z tym ze na efekty uboczne czy uzaleznienie fizyczne bedziesz musial sie tez bardziej napracowac :)

3.tego nie wiem popytaj sie forumowych alkoholikow co probowali GBL :)

4.to musza byc bardzo grube cugi na GBL, zrob podobny cug na alko i sprawdz jak tam twoje osrodki o ile wczesniej nie padnie ci watroba :D
i oczywiscie ze naduzywane alko tez traci swoja "moc" i dziala gorzej... GBL tez zawsze sie "najebiesz" wszystko rozbija sie o dawki, nawet w najwiekszym gblowym cugu da sie "najebac" i zaczac nie ogarniac i zasnac...

ja ci proponuje po pierwsze zobaczyc jakie ludzie maja cugi na GBL a potem sprobowac tego samego na alko... wszystkie twoje pytania sam rozwiejesz :)
po drugie sam pisales ze jedno i drugie dziala na GABA wiec analogicznie tolerancja jest krzyzowa i jedno doklada sie do drugiego i nie mowie tu o efektach rekreacyjnych a o efektach ubocznych...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 57 / / 0
Dzięki angrybrads za odpowiedź :) Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem odnośnie pierwszego punktu. Nie chodziło mi o mieszanie alko i GBL w tym samym czasie. Chodzi mi o to, że np. wcześniej (liczone w miesiącach czy latach) ktoś nadużywa alko i migruje na GBL odstawiając alko, czy wówczas jego receptory są już np bardziej wysłużone, tak, że powiedzmy, GBL w fazie euforyzującej będzie działał krócej, ulotni się jego czar, czy po prostu wypali się cały jego sens brania?
  • 1141 / 9 / 0
To teraz ja opiszę swój problem, mianowicie od gibla dostaję ostatnio wzdęć i są one niestety bolesne :rolleyes:
Miałem trzydniówkę z piciem od rana przed śniadaniem i na sen też i w ciągu tych 3 dni nie działo się absolutnie nic.
W piątek rano przed robotą odstawiłem gibla i zjadłem śniadanie po czym zaczęło mi wzdymać bebech, później drugie i to samo po czym bolało mnie dosyć dosyć. Obiadu już nie jadłem i za jakiś czas zrobiłem 2 kupki i zdrów jak rybka. Następnie zjadłem kolację i chcąc czy nie chcąc musiałem się na noc zaleczyć gdyż serducho trochę wariowało ;-) Rano zdrów jak ryba i śniadanko, brzuch trochę urósł i już drugiego śniadania nie jadłem, następnie zjadłem pół obiadu i akcja z jeszcze bardziej powiększonym i szybka kupka. Teraz jest dalej powiększony lecz nie boli, mogłem się tak giblem zrobić?
Tej nocy już nie będę pił gdyż dam radę zasnąć i zobaczę co z tego będzie :wall:

Edit: A może to przez ten plastik z tej buteleczki HDPE co z niej polewałem?

Edit_2: Wczoraj zjadłem dxm w dawce przed śniadaniem 150mg i po południu kolejne 150mg, a teraz doszedłem do tego, że jest cholinolitykiem i tak

jak gbl może powodować wzdęcia i możliwy był efekt wzmocnienia ubocznego działania gbl...

Edit_3 Miałem jeszcze wczoraj kilka efektów ubocznych, a mianowicie suchość w ustach, ból głowy, zaburzenia smaku i częste oddawanie moczu.

Tak się wyssałem z choliny, że mnie w aż taki sposób porobiło? %-D

Poszło 1000mg choliny i zobaczymy jutro rano, a pamiętam angry radziłeś po ciągach ostrą suplementację choliną i taką zrobiłem tylko z rana po przyjęciu deksa :nuts:
  • 57 / / 0
Spróbuj węgiel aktywny podobno bardzo dobrze działa na wzdęcia. Poza tym dlaczego nie zrobisz konwersji do nG?
  • 1141 / 9 / 0
Dzięki wszystkim za pomoc :hug:

Miałem lekko wywalony bebech i trochę bolało, o 17 30 poleciało 1g i tyle samo o 18 30. Teraz sroga kolacja zjedzona ponad 30 minut temu i nie jest gorzej :-) Ciekawe czy placebo, czy samo przeszło, czy faktycznie te szybkie 2g choliny pomogły...

Tak czy siak ładuję jeszcze przed snem 1g i jutro kolejne 3g tym razem przez cały dzień :old:
ODPOWIEDZ
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.