Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Przestrzegam przed zamawianiem w DOZIE 3 zamówienia na raz po 5 pak antka bo np mi zablokowali konto i już nie mogę zamawiać ale spoko teraz zamawiam ponad 50 naraz kurier mi dostarcza i co najważniejsze koszt przesyłki powyżej takiej kwoty jest darmowy jedynym minusem jest że jak mam tyle "pod ręką" to wchłaniam znacznie szybciej.Tolerkę mam już gigantyczną dobrze byłoby skończyć z tym przereklamowanym gównem które daje "po kieszeni" ale jakoś nie mogę :-( .Lepiej nie zaczynać :finger:
  • 634 / 4 / 0
Hehe takich kosmicznych ilości to w jednej aptece bym nie brał.

Ej czy jak minęło 24h od zamówienia w dozie a w Statusie pisze 'opuściło hurtownię' to można po to śmigać czy status się zmieni np na 'dostarczono' albo coś w tym stylu ?
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
Najpewniej już jest. Te stetusy "dostarczono do apteki" albo "jest w aptece" pojawiają sie z dużym opóźnieniem (czyt. jak farmaceuta w aptece ma czas odfajkować to na kompie).
  • 13 / 1 / 0
Ja wczoraj tak miałem status opuściło hurtownie , odczekałem z 2h , pojechałem i było :)
A jak jest z zamówieniami składanymi piątek/sobota ? Czy w sobotę też dostarczają?
  • 634 / 4 / 0
Nie wiem, ale możliwe że też. Apteki w soboty pracują, a dostawy mają chyba tak jak większość sklepów czyli rano.

Byłem w aptece, odebrałem bez żadnych problemów, pani farmaceutka nawet się uśmiechnęła i życzyła miłego dnia ;]
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
W soboty i niedziele doz nie rozwozi niestety :-) Jak zamawówisz w piątek to odbierzesz dopiero w poniedziałek. Przynajmniej u mnie tak jest.
  • 13 / 1 / 0
No właśnie zadzwoniłem i się okazało że tak jak mówisz nie rozwożą , jestem zawiedziony :(
  • 659 / 2 / 0
Mi po około tygodniu po odbiorze jest "odebrane przez użytkownika" jak już wcześniej było wspomniane nie ma co czekać na zmianę statusu tylko na drugi dzień po zamówieniu iść i zapytać
  • 1041 / 4 / 0
Dokładnie tak, straszne są opóźnienia jeśli chodzi o te zmiany statusu. Ja zawsze odbieram na drugi dzień po zamówieniu (wyjątkiem jest weekend, bo jak już wyżej było pisane, wtedy nie rozwożą). Nawet jeśli zamawiane było wieczorem. Ciekawe do której godziny najpóźniej można złożyć zamówienie, żeby przyszło na drugi dzień. Ktoś się orientuje? Dostawy mają zdaje się od pon-pt z samego rana, bo parę razy ok. 7:00 widziałam tego ich białego busika.
  • 659 / 2 / 0
Ostatnio zamówiłem około godziny 20 , następnego dnia o 14 już było , może nawet wcześniej było do odbioru , ale nie chciało mi się ruszyć .
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.