Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 31 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: RotOrNot »
Też się przymierzam do wapka i przekopalem troche zagranicznych for w poszukiwaniu opinii uzytkownikow - u nas jakos malo ludzie sie do tego garna, w stanach za to bardzo duzo recenzji bylo.

na ten tanszy szkoda hajcu, to zwykla plytka ktora podgrzewa/podsmaza towar. generalnie ludzie zawiedzeni tym byli to to tez "pali" wklad, tyle ze troche wolniej.

ten drugi za to wyglada na taki co dziala na podgrzane powietrze - czyli wklad nie ma bezposredniego kontaktu z elementem grzejnym, ale poddusza sie goracym powietrzem. i to sie dopiero nazywa waporyzacja ;-)

mysle ze spokojnie znajdziesz cos tanszego niz 6 paczek, np takie cus

http://www.vaporizer-shop.co.uk/product ... P-600.html

podobny znalazlem kiedys na allegro za 450zl z odbiorem w sklepie w centrum wawy, gosciu co to sprzedawal mial nick mr_nice i jak go pozniej dopytywalem mailowo moze sciagnac na zamowienie rozne wapki - zdaje sie ze nie sprzedaje tego za duzo "-)

ja sie w kazdym razie bede zaopatrywal w taki wlasnie, do posmazania mozna sobie samemu sprokurowac osprzet (chocby z zarowki); taki na gorace powietrze trudniej zrobic w warunkach domowych i tez kosztuje to ladnych pare zlotych.

aa jest jeszcze jeden ciekawy typ - wapki gazowe. drogie to jak cholera (ponad 600zl) ale za to PRZENOŚNE :D
cos w rodzaju duzej zapalniczki nabitej gazem ktora waporyzuje w temperaturze 190 stopni - i to jest jedyny minus za to dosc znaczny. w zaleznosci od wkladu moga byc potrzebe rozne temperatury, ale ta "optymalna" waha sie pomiedzy 200 a 225 - czyli gazowką tak nie podgrzejesz. za to mozna megawygodnie i megadyskretnie sobie pociagnac nawet w kinie :P

http://www.vaporizer-shop.co.uk/product ... uoise.html
Uwaga! Użytkownik RotOrNot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: diviworldium »
Hehe ja se sprawiłem ostatnio vapka na allegro za 200zl. Nie ma takiej bańki szklanej ale pewnie jakosciowo podobny skoro taka cena, jednak napewno wygodniejszy bo jak musisz ta banke zdejmowac to zjebanie jest bo goraca pewnie bedzie wiec jak juz ci sie wyczerpie moc z tego co nailes musisz czekac az ostygnie - chociaz nie wiem napewno bo mam inny :D wiec moze wypowiem sie o swoim.

Masz rurke z zakonczona szklana mała kopułka z sitkiem, wrzucasz równowartość 2 luf i masz caly wieczor jarania :D Ekonomicznosc 100%! jeden gram tydzien smalilem dzien w dzien, pozatym bardzo dyskretne urzadzenie bo nie wali tak jak przy paleniu. Uchylisz okno to mozesz palic bez obawy ze ktos w pokoju obok poczuje, nawet jak jest troche aromat to przy otwarym oknie szybko sie wywietrzy w przeciwienstwie do dymu ktory czuc niekiedy nawet po wietrzeniu. Prysniecie perfumem w sumie zalatwia sprawe na amen :) No i nie ma tego klikania zapalarą %-D
Nie wiem o co wam chodzi z tym gadaniem o podgrzewanej czesci, ja mam wlasnie podgrzewane na metalowym siteczku i WCALE nic sie nie "zapala tylko wolniej". Mam regulacje temp od 180-300 stopni ale zawsze daje na 300 zeby miec konkret XD Te pierdolone migające światełka tworza nastój dyskoteki :D chociaz narazie je odłaczyłem bo juz zaczely mnie denerwowac i zostawilem tylko jedna statyczna diode co swieci caly czas takim samym
swiswiatlem. Ogólnie polecam jesli szkoda wam siana bo jest naprawde ekonomicznie, mysl ze w 2-3 miechy spokojnie sie zwroci.

Minusem tych tańszych vapów jest to ze sie długo nagrzewają - około 8 min. Ale lepiej czekac 8 niz miec w minute a płacic 10x tyle XD Wedłóg mnie kupowanie droższego nie ma najmniejszego sensu, to juz nawet moze byc taki ze szklana kulą od niechcenia. Robienie samemu takiego sprzetu nie ma najmniejszego sensu, wiem bo probowalem i efkt był mizerny. Zdecydowanie lepiej wybulić te 120-250zł. Bo nawet potem przy czyszczeniu bedzie problem, a taki szybciutko 5 min szuruburu i jak nowy XD No troche si rozpisalem ale może komus sie przyda, bo jak sie przymiezalem do zakupu to mialem wątpliwości wiec zawałem tu to co sam chciałem wtedy wiedziec, pozdro XD
Przekonywanie ujętej osoby o nieuchronności kary za posiadanie narkotyków to głupi nawyk, który należy po prostu zignorować. Człowiek rodzi się wolny, a to, że zażywa niedozwolone prawnie narkotyki nie pozbawia go ani człowieczeństwa ani prawa do wolności
  • 59 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlimax80 »
@rotornot no wlasnie ten da buddah podoba mi sie bo jest taki maly przenosny wrazie W. TEn co podales taki bardziej juz takie pokazne pudlo. No i tn buddah i silver surver vaporizer czytalem w kilku miejscach zachwalaj. No ale za taka kase to chyba nie dziwne heh. Kurde no nie wiem. .. postaram sie jeszcze poszukac jak iegos info na necie. Znalazlem juz na ebay jednego goscia z angli co je ma. Wiec odchodzi juz bardzo droga wysylka z USA... Zawsze to cos taniej..
  • 31 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: RotOrNot »
@diviworldium to podeslij linka do tego co uzywasz; z siateczka to dobry pomysl bo jak jest plytka to nagrzewa/przypala sie to co lezy bezposrednio na niej, a to co jest wyzej poddawane jest juz nizszej temperaturze - tak to przynajmniej wyglada w tych szklanych bankach.

Megazajebiste sa wapki Volcano, to juz swiatowa ekstraklasa bez dwoch zdan; cena niestety adekwatna - za najprostszy model jakies 1,5k.
To co sie z Volcano wydostaje to praktycznie CZYSTE POWIETRZE z odpowiednia domieszka canapower. Na tubie sa filmiki z balonami; po spaleniu ladunku urzadzenie automatycznie nadmuchuje dolaczony balonik i z niego sciagasz sobie chmurki.

@Qlimax80 na pewno bedziesz bardziej zadowolony z wapa konwekcyjnego (buddah na przyklad); kazdy wap jest lepszy niz bezposrednie spalenie materialu ale te sprzeciki co ogladasz to juz wyzszy poziom technologii i szkoda kasy na polsrodki.
Uwaga! Użytkownik RotOrNot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 1 / 0
Da Buddah juz jest ! Ktos moze napisac kto uzywal tego lub podobnego VAPA jak tym operowac , na co uwazac ?
  • 60 / / 0
Może i vaponizer jest ekonomiczniejszy ale jak popalisz pare lat (10/12) mj z bonga i jeszcze z tytoniem to samo THC z Vapo.. będzie dawało wrażenie niedosytu albo słabego spalenia . Trzeba się przyzwyczaić do czystego THC ,bez dymu i nikotyny
  • 1 / / 0
odświerzam temat. Czy ktoś mógł by polecic jakis wyprobowany na wlasnym plucu model do max 600zł?
i jeszcze pytanie, czy warto kupic nieco taniej za granica czy lepiej szukac w polskich sklepach / aukcjach aby uniknac problemow zwiazanych z ewentualna gwarancja / odeslaniem?
  • 59 / 1 / 0
Ja polecam oczywiscie http://dabuddhavaporizer.com/ ze strony producenta (najpewniej). W jakies niecale 2tyg byl u mnie :) Zlego slowa powiedziec o Buddzie nie moge ;) Cena akurat 600zl. Mozesz tez poszukac na ebayu moze taniej bedzie...
  • 3490 / 55 / 0
Złego nie, a jakieś dobre?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3490 / 55 / 0
Pierdole, to dosypujesz tytoniu i waporyzujesz z nim. PROSTE?!

darkboy, samemu to możesz zrobić gównianą kopię gówna. W porządnych waporyzatorach materiał nie ma żadnego kontaktu zpowierzchnią grzewczą.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.