Rekreacja nie nalog, no chyba ze glupota pokroju uzaleznienia od kody czy innego dexa. Urzekaja mnie historie 15letnich uzytkownikow ktorzy wpadaja w panike po AZ tygodniowym ciagu na kodzie czy innych tego typu wymyslach.
Gdyby kazdy porzadny cpun mial dostep do dobrej jakosci narkotykow watki o dxm, benzydaminie, kodzie i innych wynalakach pokroj metkata umarly by smiercia naturalna. Wszystko jest jedynie gorszym zamiennikiem. Jak na dopalaczach niby pigula a jednak nie do konca :D
Niech zyje król...
[H]
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Zbigniew pisze: 1. «przykre uczucie spowodowane świadomością niewłaściwego postępowania, niewłaściwych słów itp., zwykle połączone z lękiem przed utratą dobrej opinii»
Wstydziłem się jak nie brałem i codziennie marnowałem czas przy komputerze. Teraz widzę jak to głupie i staram się czerpać rozrywkę z innych rzeczy: kobiety, spotkania ze znajomymi, rekonwalescencja po trzyletnim narkotykowym ciągu ^_^ , książki[podczas czytania wyobraźnia pracuje i dobrze wpływa to na przeżarty przez narkotyki mózg :-)].
Przy okazji pozbyłem się dzięki narkotykom kretyńskiego konsumpcjonizmu. Nie potrzeba mi do szczęścia wielgachnego telewizora, X-boxa, zajebistej komórki oraz innych głupich gadżetów. Wystarczy dobre towarzystwo i książki :-)
buddahlova ten twój avatar za kazdym razem smaka na zielony kruszc mi robi :-D b.i.g. for live smoke stroyyyy
Wstyd być uzależnionym - wkręt.
Komentować to tak jak ja teraz - wkręt.
Ale wstyd się przydaje jednak w walce z uzależnieniem. Jak sięgnie się dna, pojawia się też i wstyd. A kiedy sięgnie sie dna, wtedy można dopiero myśleć o wyjściu z szamba.
Uzależnienie.
Wstydem jest raczej patrzenie z litością, wzgardą, nienawiścią etc., na każdego, kto odbiega od społecznej normy.
Tyle ode mnie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.