Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
a jakiego?

Ozdobnego z działek, czy też tego białego/fioletowego? Kwitną już?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 32 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: acostafik »
z tego białego/fioletowego;p
Uwaga! Użytkownik acostafik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Ja zerwałem około 15 makówek ale są jeszcze niedojrzałe. Da rade coś z tego zrobić?

dodam że z łodygi wycieka mleczko
cipka!
  • 223 / 5 / 0
jak to mak lekarski to pewnie ze sie da.
wycisnąłem 10 makówek takich w huj młodych dopiero płatki spadły strzeliłem to a reszte ugotowałem i było spoko.
jak ugotujesz to to tez sie naćpasz.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsik »
sie zobaczy
cipka!
  • 223 / 5 / 0
pozatym opum robi się własnie tylko z niedojrzałych bo tylko z nich wycieka mleczko.Można je tez ugotować. Dojrzałe makówki są suche i można z nich juz tylko gotować zupę lub kompot.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 124 / 0
zupa wyszła mi zielona WTF? Gotowałem ze swieżych, z nasionami w środku - może to był błąd...
Świat stracił kolory.

• 99 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kurzowy »
jak gotujesz z zielonego, niedojrzalego maku to logiczne, ze zupa bedzie zielona. zabarwia sie chlorofilem
dwie dziurki w nosie i skończyłosie
  • 2011 / 124 / 0
ktoś tam pisał, że mu wychodzi brązowa, zrozumiałem z kontekstu, że ze swieżych. Po kilku godzinach "zbrązowiała" odrobinę - jest ciemna, zgniła i mętna. Trochę mniej gorzka od kody po ekstrakcji - ale to pewnie kwestia użycia zbyt dużej ilości wody. W każdym razie dzieki za odpowiedz, napisze jutro jakie wrażenia, lol.
Świat stracił kolory.

• 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
jacok pisze:
napisze jutro jakie wrażenia, lol.
Jeśli będziesz miał "jutro" hehe :-D
No one told you when to run, you missed the starting gun.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.