Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Z tytoni orientalnych co polecacie najbardziej ?
Camele to moje ulubione papierosy, ale niestety ta przyjemność zżera zapas tych papierków co mi dają za pracowanie. Dzisiaj zamierzam się kopsnąć do tytoniowego po pracy i zrobić zakupy, dzieki rozpisce lucypera mniej wiecej wiem czym się kierować, ale przydałyby się jakieś konkretne marki.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
W PL nie kupisz żadnego Turkish Blenda niestety. Popróbuj AB, albo coś z żółtych holenderskich. Niektóre mają posmak lekko orientalny. Chociażby Drum żółty. Ten Drumik to też ciekawa mieszanka, ponieważ co nietypowe dla tej grupy tytoni zawiera dodatek tytoniu kentucky.

Czasem w Polsce można dostać Indo Shag. Jest to tytoń indonezyjski. To coś zupełnie innego niż klasyczne tytonie orientalne. Nie wiem dlaczego, ale Indo jest sprzedawany bardzo suchy, przez co jest bardzo gryzący w gardło. Po nawilżeniu nabiera posmaku kwiatowego, mi przywodzącego na myśl Indicę :-) Miło go czasem zapalić dla odmiany. Jednak cena, niecałe 20 złych za nieco ponad 20g to grube przegięcie.

Swoją drogą w Holandii i Francji można zakupić tytoń do skręcania Camela. Bardzo dobry.

Jeśli ktoś z Was, skręcaczy wyjedzie gdzieś za zachodnią granicę to naprawdę warto popróbować RYO* wiodących marek papierosów. IMO Camel, Marlboro, Lucky Strike, Pall Mall, czy nawet Next to bardzo dobre mieszanki. O zupełnie innym smaku od współczesnych ich odpowiedników papierosowych.

*RYO - roll your own
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2009 przez lucyper2, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Camelowego tytoniu bezowocnie szukałem w PL.
Kupiłem niebieskiego druma i Red bulla Aromatic Shag + gilzy ocb z 2x krótszym filtrem (zorientowałem się po kupnie dopiero). Obydwie odmiany miłe w smaku, nie gryzące w gardło. Red bull trochę mocniejszy od niebieskiego druma. Pomieszałem też obydwie powyższe w proporcjach 1:1 i wyszła całkiem dobra mieszanka.
Następna na celowniku do testu jest golden virginia, niestety cholernie droga, ale podobno dobra.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Jezus pisze:
Następna na celowniku do testu jest golden virginia, niestety cholernie droga, ale podobno dobra.
Droga, jednak weź pod uwagę, że jest pakowana po 50g, a nie po 40.

GV zielona to tytoń z najwyższej półki. Ma niestety pewną wadę. Jest bardzo mokry zaraz po otwarciu i pali się ciężko i powoli. Zaraz po kupieniu dobrze na jedną noc zostawić paczkę niedomkniętą. Wtedy ukaże pełnie swoich walorów :-) Polecam
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dober »
zgodnie z tematem, opowiem o szlugach bleta + kartko-filtr
otóż - pale tak wiele wiele lat wyczynowo zawodowo
ostrzegam - na dole będe bardziej prostacki

[ external image ]

:-D to pierwszy papieros zwinięty moimi palcami w życiu (zamieszczam z sentymentu).
Od tamtego czasu kupuje najtańszy tytoń, pozwalam się mu ususzyć, filterek z karteczki i zielone bibułeczki.
Dlaczego tak- jeśli wkur3 was że na szlugi wydajecie 300 zł miesięcznie, zmieńcie zwyczaje i wydawajcie 30-40. Mimo, że od jakiegoś czasu nie musze oszczedzac na papierosach stwierdzam ze lepiej kupić np. 5 workow jointa

wsród ludzi polecam jednak wtapiać się w otoczenie i palić normalnie .
ciekawostka: jeden zwij to ok. 0,3 g tytoniu u mnie (na oko liczę), którym napalę się na jakieś 20-30 minut.
palę teoretycznie 33% zwykłego papierosa, a pozostałe 66 dają mi około godziny spokoju.
Uwaga! Użytkownik dober nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jachoosz »
Witam wszystkich mam ochote zaczac przygode ze skrecaniem.
Poszukuje jakis dobry smakowy tyton i gdzie moge taki dostac w Poznaniu
i jakie bletki i filterki kupic na dobry poczatke by mozna bylo poczuc ten smak slodyczy.
za pomoc wielkie dzieki

Wszystkiego dobrego na nowy rok! ;]
Uwaga! Użytkownik jachoosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Ja sobie wczoraj kupiłem małą paczkę (dla mnie i tak pewnie długo pociągnie, bo nie palę nałogowo) Red Bulla. Nie jestem wprawiony w skręcaniu tytoniu, ale jakoś się udało i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Nie dość, że zajebiście smakuje to jeszcze dobrze kopie.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
http://allegro.pl/item914894644_tyton_v ... aniej.html

Co sadzicie o tym tytoniu? Bedzie nadawal sie do palenia? Testowal go ktos? Cena jest niska, wiec nie jestem pewien co do jego smaku, a nie chce kupic nie dajacego sie palic syfu.

Jesli nie to jaka powinna byc zawartosc virginii a jaka burleya, zeby mialo smak tytoniu, a nie gnoju.
I jesli w ogole nie oplaca sie kupowac tego tytoniu, to jaki polecacie w stosunkowo niskiej cenie?
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 1 raz.
Feel free. Of me.
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
nie wiem czy jest sens kupowania az takiej ilosci dodatkowo zupelnie w ciemno a z tego co widze do skrecania raczej ciezko z nim. a osobiscie wole tyton Kentucky chociaz inne tez nie sa zle. z tanich i w malych paczkach polecam Casablance i redy.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kublon »
Ja dzisiaj rano zakupiłem sobie casablance red (vanilia & wiśnia) +100gilz. Za tytex zapłaciłem chyba 13.25zł a za gilzy 1.75zł. Jak już miałem to w plecaku i była ładna pogoda poszliśmy sobie z ziomkiem i w ramach lekcji zrobiliśmy grila :D. Po otwarciu paczki z tytonie zawartość pachnie cudownie! Jako, że nie miałem nabijarki to trzeba było upychać patyczkiem %-D . Fajki wychodziły mi trochę za bardzo zbite i ciężko się ciągneło ale dawało radę. Jak to w smakowych tytoniach prędzej ktoś obok ciebie zorientuje się, że palisz jakieś owocówki niż Ty :D. Lecz posamk zostaje taki vaniliowo-viśniowy. Nabicie 1 fajka zajmuje mi narazię ok. 3min %-D . No ale za taką cenę to i tak jest baardzo dobrze.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.