Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czejen »
wydaje mi sie ze to nie jest to co bym chcial ale rzuccie na to okiem wydaje mi sie ze w czerwcu jest mala szanasa na łysiszczke ( nózka troche mi sie zespuła ale byla pełna w środku)
[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2007 przez czejen, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik czejen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
To nie jest łysiczka. Poszukaj we wrześniu ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Absolutna niełysica.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3 / / 0
pozostało czekac do września ...
Uwaga! Użytkownik czejen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
czy to jest muchomor plamisty? przeczytałem opisy, obejrzałem zdjęcia ale jeszcze tu wole zasiegnąć porady.

[ external image ]

i

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
tylko z kąd wziąśc grzybnie?
  • 78 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mootant »
Cleaner pisze:
czy to jest muchomor plamisty? przeczytałem opisy, obejrzałem zdjęcia ale jeszcze tu wole zasiegnąć porady.
To jest muchomor czerwonawy - jadalny i bardzo smaczny. Plamisty ma ciemniejszy kapelusz, śnieżnobiały (nigdy nie czerwieniejący) miąższ i śmierdzi rzodkwią. Poza tym osobiście odradzam wszelkich prób z m. plamistym - jest o wiele bardziej toksyczny od czerwonego.
Uwaga! Użytkownik Mootant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
thx,
tez sie zorietowalem, ze to czerwonawy po nozce, ktorej na foto nie widac.
a plamisty jest ok 4 razy silniejszy od czerwonego, wiec zamiest jesc 2 kapelusze mozna polowe.
poczekam na lipiec/sierpien ;-)
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Noid »
aa... co to jest to, oczywiscie wiedzac już, ze to jest grzyb ale jaki, ten poszukiwany (głowo łamacz :D) czy jakis psiak ?

http://img37.imagevenue.com/img.php?ima ... _708lo.JPG

albo...

http://img150.imagevenue.com/img.php?im ... 1118lo.JPG

tylko... na tych zdjeciach grzybki sa troszke splaszczone
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2007 przez Noid, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Noid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.