JohnyHa pisze:To masz odpowiedź dlaczego EP działa nie tak jak powinien.
Dwa razy w tygodniu zarzuciłem większe dawki eph i juz 4ty dzień trzyma mnie te okrutne wyczerpanie i senność - Ładowanie soli pomoże?
JohnyHa pisze:Co brałeś przed SSRI? Dwa lata temu EP chyba był jeszcze niedostępny.Przed SSRI bylo podobnie.
Te silne osłabienie po odstawieniu rebo i eph mysle że ma związek ze spadkiem poziomu noradrenaliny.
co powoduje u mnie to, że podczas gdy jestem samemu wśród ludzi - nie czuje się W PEŁNI komfortowo. Lecz wystarczy że będę z kolegą, to sytuacja się zmienia. Jestem wyluzowany itp. Dodatkowo ogólnie jestem zmęczony, "nic mi się nie chce", zamulam.
Na takie coś powinna ci pomóc kurkuma z pieprzem oraz herbatka z rumianku i melisy. Zwiększenie spożycia warzyw i owoców również będzie pomocne.
W jakich dawkach sie stosuje ibogaine?
Suplementacyjna dawka to 30-50mg na dobę. Stymulację po ibogainie bym porównał trochę do maksymalnych osiągów plastra nikotynowego. Trwa ona 2-3h i później występuje lekkie ogłupienie, które przechodzi w poprawę funkcji poznawczych na 2-3 dni.
efedr, pseudoefedr
Te silne osłabienie po odstawieniu rebo i eph mysle że ma związek ze spadkiem poziomu noradrenaliny.
Do detoxykacji planuje nastepujace cukiereczki:
do sniadania: cholina 650mg, LogIQ 1kaps, Orange Triad 3 kaps, Noopept 20mg,EGCG 1tab, kawa ;)
do obiadu: magnez w chelacie olimpu, LogIQ 1 kaps, cholina 650mg, orange traid 3 kaps, Noopept 20mg
przed snem: inozytol (?), melatonina 10mg, gaba 750mg (?), cholina 650mg
Zastanawiam sie jeszcze nad dorzuceniem ALC
Wszelkie rady co dodac/wywalić mile widziane.
Odstawienie ziola powoduje u mnie bezsennosc, i tak mam bardzo rozregulowane rytmy więc po odstawieniu nie moge spac w ogole dlatego taki zestaw usypiaczy, melatonina jest ok i mi przynajmniej pomaga, co do reszty nie mam doswiadczenia dlatego nie jestem pewny czy to potrzebne i sensowne.
Na porycie po MJ: dużo marchewek(zawierają antagoniste CB1) oraz małe dawki DXM(15-45mg na dobę). Antagoniści nACHr zdają się dobrze radzić z poryciem pamięci po paleniu.
Na porycie od białego: kurkuma z pieprzem, wspomniany wcześniej DXM, dużo rumianku, kakao, suplementacja minerałów za pomocą soli potasowej, dużo zielonej herbaty, cynamon, plaster z nikotyną(może utrudniać zaśnięcie),
Na sen: rumianek, wywar z pietruszki, melisa, wszystko w ilościach hurtowych
Połączenie twojego miksu i moich propozycji postawi cię na nogi bardzo szybko. Pamiętaj by do tego dużo pić wody i jeść warzyw i owoców!
-2x 100mg 5htp
-2x 1200mg piracetam
-ekstrakt z mucuna pruriens
-ekstrakt z dziurawca
Moze ktos doradzic jak i kiedy mniejwiecej to dawkowac?Narazie plan jest taki
Rano:
100mg 5htp,1200mg piracetam do tego 500mg ekstraktu mucuny czyli jakies 200mg L-dopa+500mg ekstraktu z dziurawca
Poludnie:
1200mg piracetam+500mg(200mg L-dopa) mucuny
wieczor:
100mg 5htp + 500mg ekstraktu dziurawca
JohnyHa pisze:@protech33
Jakbyś dysponował ibogainą w jakiejkolwiek formie to od razu biorę kilogram
JohnyHa pisze:Nie każdy jest duszą towarzystwa. Prawdopodobnie masz lekki lęk społeczny. Miewasz problemy z wyrażaniem własnych emocji lub zrozumieniem cudzych?co powoduje u mnie to, że podczas gdy jestem samemu wśród ludzi - nie czuje się W PEŁNI komfortowo. Lecz wystarczy że będę z kolegą, to sytuacja się zmienia. Jestem wyluzowany itp. Dodatkowo ogólnie jestem zmęczony, "nic mi się nie chce", zamulam.
Na takie coś powinna ci pomóc kurkuma z pieprzem oraz herbatka z rumianku i melisy. Zwiększenie spożycia warzyw i owoców również będzie pomocne.
Eph wzmacnia podenerwowanie np egzaminem lub sytuacjami spolecznymi i czasem trudno sie skupic . Ostatnio trzesly mi sie rece podczas pisania owego, czulem wtedy taki paniczny strach w sobie. Jak to zniwelowac? Tez w/w specyfikami?
Z drugiej strony ewidentnie przyspiesza myslenie, usuwa brain fog i zamulenie wiec nie chcial bym z niego rezygnowac.
Nie dorzucalem wtedy DXM wiec to tez moze dlatego?
JohnyHa pisze: Na porycie po MJ: dużo marchewek(zawierają antagoniste CB1) oraz małe dawki DXM(15-45mg na dobę). Antagoniści nACHr zdają się dobrze radzić z poryciem pamięci po paleniu.
Na porycie od białego: kurkuma z pieprzem, wspomniany wcześniej DXM, dużo rumianku, kakao, suplementacja minerałów za pomocą soli potasowej, dużo zielonej herbaty, cynamon, plaster z nikotyną(może utrudniać zaśnięcie),
Na sen: rumianek, wywar z pietruszki, melisa, wszystko w ilościach hurtowych
Połączenie twojego miksu i moich propozycji postawi cię na nogi bardzo szybko. Pamiętaj by do tego dużo pić wody i jeść warzyw i owoców!
Tak przy najmniej mi sie wydaje z tego jak dziala na mnie dxm i rumianek.
Wyrzuć piracetam na początek.
czy takie kombo nie zamuli?
Eph wzmacnia podenerwowanie np egzaminem lub sytuacjami spolecznymi i czasem trudno sie skupic .
Nie dorzucalem wtedy DXM wiec to tez moze dlatego?
Strasznie duzo usypiaczy, nie wywola to efektu "przymulenia" i "oglupienia"?
Czemu ma dzialac przymulajaca?
Rumianek mnie uspokaja, nie przypominam sobie zebym czul po nim jakas stymulacje.
DXM jest o niebo lepszy od MXE, tak jakby bylo mniej czuc serotonine i dysocjacje. Po zadnym nie czuje jednak chocby namiastki etylofenidatowej stymulacji.
W takim razie jakby wygladal mix bez stymulanta typu ndri?
Tak jak opisales w poprzednim poscie: DXM, rumianek,...~ ?
Co zarzucic zeby, w krotkim czasie sie "ogarnac" i przciwdzialac stresowi. Mniemam, ze MXE by tu bylo idealne?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.