Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 2532 / 602 / 0
Długość działania również taka sama?
Tak, że smak przyjemny dobrze wiem, choć ja jadłem zawsze tylko rivotrile, które są słodkie bo tzf'y podobno są mietowe słyszałem :P
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2104 / 467 / 37
Tak, Clonazepamum TZF 2 mg ma miętowy smak. Przyjęcie pod język nie ma zauważalnego wpływu na czas działania, skoro klony mają tak długi czas półtrwania.
Lubisz koks?
  • 13 / 1 / 0
Hej, czy to normalne, że praktycznie bez tolerancji na benzo (ostatni raz zarzuciłem 0,5mg alpry tydzien temu) wczesniej w odstepach tygodniowych dawki nie wieksze niz 0,5mg, 0,5mg klona prawie w ogóle nie działało na mnie przeciwlękowo? Niby czułem jakieś lekkie działanie rozluźniające i uspokajające ale przeciwlękowe było dużo słabsze od alpry. Dopiero jak (wiem, takie dorzucanie jest glupie) doszedłem do 2mg tej pierwszej dawki klona kiedykolwiek to poczułem solidne działanie przeciwlękowe.
Klony raczej na 100% legitne, roche rivotril.
  • 3118 / 1070 / 0
klonazepam wykazuje słabe działanie przeciwlękowe, dużo słabsze od alprazolamu, więc nie jest niczym dziwnym, że efekt nie był spektakularny i dopiero przy większej dawce zaczyna działać mocnej przeciwlękowo. niektóre osoby mogą tak reagować, mi natomiast działanie przeciwlękowe klona odpowiada, nawet na niskich dawkach. sądzę, że jest wystarczające.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 384 / 64 / 0
Jak wyżej, klonazepam naprawdę działa stosunkowo słabo jeśli chodzi o działanie przeciwlękowe, zresztą, nie bez powodu psychiatrzy najczęściej wypisują pudełka klonów po 2 mg, a dostanie alpry w dawce większej niż 0,5 graniczy z cudem
?
  • 591 / 144 / 0
Lekarze są różni. Moja internistka nie chciała mi pisać klonów, czy broma, a jak chciałem midazolam czy alpre to zadawała tylko pytanie - ile ?
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3118 / 1070 / 0
07 stycznia 2020rockens pisze:
Jak wyżej, klonazepam naprawdę działa stosunkowo słabo jeśli chodzi o działanie przeciwlękowe, zresztą, nie bez powodu psychiatrzy najczęściej wypisują pudełka klonów po 2 mg, a dostanie alpry w dawce większej niż 0,5 graniczy z cudem
to akurat zbytnio o niczym nie świadczy, bo prywatnie, za kasę dostać można za kasę co się chce w zależności jakiego ma się lekarza. z doświadczenia powiem, że ci misjonarze gówno się znają na tych lekach, nie radzę do takich uczęszczać, tylko właśnie znaleźć sobie jakiegoś dziadka co nie ma oporów z pisaniem. co do klonazepamu, to w teorii nie jest on zbytnio przeznaczony do stosowania w psychiatrii, ponieważ to lek raczej stosowany w neurologii, wykazuje słabe właściwości przeciwlękowe. oczywiście jest popularny i zapisywany najczęściej właśnie z innych, typowo "psychiatrycznych" wskazań. mimo wszystko są znacznie lepsze leki, które terapeutycznie stosowane są znacznie bardziej skuteczne, jeśli mowa o efekcie przeciwlękowym. mimo wszystko, jak mówiłem wcześniej, klon jak najbardziej pewne działanie przeciwlękowe wykazuje, mocno też upierdala. rekreacyjnie w porządku, ale jeśli ktoś chcę się "leczyć", to zaproponowałbym inne benzodiazepiny.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1 / / 0
Ej klona można wziąść na zjazd po amfetaminie?
  • 13 / 1 / 0
Bo mam właśnie teraz całe opakowanie klonów i zamierzałem brać 0,5mg dziennie w celu pozybcia się ciągłych stanów lękowych w ciągu dnia zamiast alpry. Z tego co widze to raczej mi sie to nie uda, bo alpra działała na mnie dużo lepiej w tym celu, ale też krócej. Myślicie, że powinienem brać większe dawki klona, czy wrócić do alpry (mniejszych dawek i pewnie będę musiał dorzucać w ciągu dnia)?
  • 3406 / 535 / 0
09 stycznia 2020synteticcocaine pisze:
Ej klona można wziąść na zjazd po amfetaminie?
Można.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
Zablokowany
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.