Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 611 / 186 / 0
Kilka godzin, powiedzmy trzy. Ciezko powiedziec, na mnie tianeptyna leczniczo dzialala tak jak kodeina w malych dawkach, zanim mialem tolerke. Raczej standardowe plus troche sero wybija. Minusem jest to, ze na tianeptyne z jakiegos powodu bardzo szybko rosnie tolerka, mnie sie tylko raz udalo tak ugrzac. Tzn. dalej po paczce-pol byloby fajnie, ale juz lajtowo, do posiedzenia, nie do noddow.
  • 66 / 2 / 0
Witam lekarz przepisał mi tianeptyne na zaburzenia depresyjne i lękowe w dawce 3x2tqbl czy to jest odpowiednia dawka nie za duża?
  • 611 / 186 / 0
Jest dobra, jak tak zapisał to tak bierz, nic Ci nie będzie. To jest słaby lek.
  • 226 / 10 / 0
Tianeptyna jest milusia z tym że 1h przyjemności to za mało za tą cenę....
  • 7 / / 0
Tianeptyna wchodzi w jakieś interakcje z tryptofanem ? Czy można na spokojnie brać ?
  • 927 / 288 / 5
@dxr20 Trochę tak.
Myślę że nie ma potrzeby abyś brał tryptofan, jedz ładnie banany, makaron pełnoziarnisty i suplementuj D3.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 964 / 17 / 0
Rozumię, ale czy warto ten lek zazywac bo czytałem że działa na granicy placebo.
  • 2914 / 241 / 0
Jako antydepresant bardzo dobry, sam stosuję w dawce 3x dziennie po 12,5mg i ładnie mnie aktywizuje oraz zbija ból egzystencjalny (jak człowiek zajęty jakąś robotą to nawet tego nie czuje).
Dawny nick: tur3k
  • 136 / 11 / 0
Jakie dawki rekreacyjnie maksymalnie mogę brać, żeby nie były toksyczne dla organizmu?
Te 12.5mg to nic mi nie daję, zero.
  • 554 / 138 / 0
Wątpię w rekreacyjne działanie tego leku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.