Fenyloetyloaminy z przyłączonym farmakoforem N-benzylowym.
Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1443 / 75 / 0
Myślałem, że to oczywiste dla osoby z takim wykształceniem :) - neuroleptyku użył żeby wyhamować nadaktywny układ serotoninergiczny.
Swoją diagnozę oparłem na opisie symptomów takich jak:
- uczucie, że zaraz straci przytomność
- ogromna potliwość
- znacznie podwyższona temperatura ciała
- nadciśnienie
- tachykardia
- drgawki
Oraz fakcie, że neuroleptyk pomógł mu przywrócić normę. Działanie samego psychodelika to nie było, bo kumpel jadł hometa już n-ty raz i prawie nie działał już psychodelicznie przy dorzuceniu tramadolu. Dodatkowo stwierdzono u niego po konsultacji z lekarzem zespół serotoninowy rok wcześniej, bez udziału psychodelika i mówił, że przeżycie było prawie identyczne.
LSD - Piękna i Bestia
  • 452 / 2 / 0
Scone pisze:
TheZionTrain pisze:
Mam wątpliwości czy koda lub benzo by na to pomogły, (...) Ale moim zdaniem takie "self medication", jeszcze w wypadku możliwych interakcji z mało zbadaną substancją gdy już dzieją się potencjalnie niebezpieczne rzeczy jest złym pomysłem. A opiaty i benzo same w sobie mogą być ryzykowne..
Łączenie NBOMe z opiatami może wywołać zespół serotoninowy, kumpel miał. Szczęśliwie wziął ode mnie wcześniej neuroleptyk.
Źle zrozumiałem to, że wziął wcześniej od Ciebie neuroleptyk, a mianowicie, że przyjął go przed wystąpieniem objawów. Jestem ciekaw czy rzeczywiście tak wszystko zmierzyliście, ale ok. Tramadol ma działanie ssri. Nie wszystkie opioidy je wykazują.
  • 456 / 14 / 0
no własnie, szukam szukam, nie ma zadnych informacji które by pozwalały stwierdzic ze koda + nbomy = zespol serotoinowy
kodeina chyba w zaden szczegolny sposob nie oddziaływuje na serotoine
problem widze tylko w oddychaniu i w sposobie w jaki dziala na serce i krążenie

co to był za neuroleptyk? mam dostęp do kwatepiny
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2014 przez Czarli Czarnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2001 / 492 / 0
no własnie, szukam szukam, nie ma zadnych informacji które by pozwalały stwierdzic ze koda + nbomy = zespol serotoinowy
Morfinę i jej dwie siostry ( kodeinę i heroinę ) możesz łączyć z fenyloetyloaminami bez obaw o zespół serotoninowy.

Po za tym psychodeliki są agonistami receptorów 5-HT-xx i na tym opiera się ich mechanizm działania.
Niebezpieczeństwo zachodzi dopiero gdy jakiś dodatkowo powodowałby wyrzut serotoniny albo jest iMAO.
Zresztą wystarczy prześledzić inne wątki aby zobaczyć, że ludzie łączą psychodelik z SSRI i narzekają jedynie na płytsze działanie.

Scone o jakim konkretnie NBOM'e mowa?

Moim zdaniem NOBM'y jak i tramadol obniżają prób drgawek z tąd może być efekt ich wystąpienia.
Inne objawy jak: podwyższona temperatura ciała, zwiększona potliwość, nadciśnienie, tachykardia w różnych konfiguracjach często występują przy tej grupie narkotyków.
  • 1443 / 75 / 0
Pomyliłem się, bo byłem spalony - on wrzucał hometa. Nie mam pewności, że to był zespół serotoninowy, ale opisywał takie doznania, jak inne osoby które się akurat znały na rzeczy.
LSD - Piękna i Bestia
  • 2881 / 300 / 0
Nie jestem specjalistą ale z tego co swoje już na tym forum przeczytałem to z opiatów tramadol jest tym jedynym który niesie ze sobą jakieś groźby przy różnych miksach.
Sam po miksie 25I+25B+25C+5MAPB+MXE dorzuciłem na koniec 150mg kody właśnie w celu uspokojenia tego burdelu i właśnie ten burdel mi koda uspokoiła :D Ale fakt, jest to mała dawka kody (choć dla mnie wystarczająca)
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1443 / 75 / 0
JestemSoba-Chyba pisze:
z tego co swoje już na tym forum przeczytałem to z opiatów tramadol jest tym jedynym który niesie ze sobą jakieś groźby przy różnych miksach.
Myślę, że nie można tego stwierdzić, nawet czytając wszystkie posty na forum, ponieważ często może to być tylko kwestia dawki. Ja też raz piłem kodę, żeby się uspokoić i usnąć, ale uważałbym z takim uogólnianiem, bo znowu ktoś zaszaleje za bardzo :-) .
Faktycznie jest najniebezpieczniejszy z tych szeroko dostępnych chyba.
LSD - Piękna i Bestia
  • 2001 / 492 / 0
Jeszcze kontynuując poprzedni mój poprzedni post w tym temacie to znalazłem badanie traktujące o łączeniu LSD z antydepresantami. Wynika z niego, że LSD + SSRI = słabsze subiektywne działanie, nie ma nic o niebezpiecznych interakcjach.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8726753

Skoro więc LSD, którego działanie opiera się agonizmie receptorów 5-HT-xx nie wywołuje interakcji,
to inne substancje o niemal identycznej zasadzie działania również nie powinny.

Jeśli to robią to tak jak wspomniałem wcześniej wynika to z skutków ubocznych ( np: wyrzutu serotoniny,
działania iMAO etc. ) niżeli z głównego profilu działania narkotyku.
z tego co swoje już na tym forum przeczytałem to z opiatów tramadol jest tym jedynym który niesie ze sobą jakieś groźby przy różnych miksach.
Tramadolu nie należy traktować jak innych opioidów, trzeba na niego patrzeć jak na osobny przypadek.
Ja też raz piłem kodę, żeby się uspokoić i usnąć, ale uważałbym z takim uogólnianiem, bo znowu ktoś zaszaleje za bardzo :-) .
Jakie teoretyczne przeciwwskazania znacie do łączenia NBOM'ów z opioidami ( pomijając te, które są SSRI)? Bo ja o żadnych nie słyszałem.
Z tym, że nie koniecznie ich działanie będzie się znosić. Dwie fazy mogą sobie lecieć równolegle.
Kosmonautka między innymi raportowała, że brała morfinę w celu zbicia x-NBOME i w jej przypadku tak było.
  • 425 / 4 / 0
Nbomaniaki jaką muzę polecacie na samotnego tripa z 1mg 25I? Psytrance ? Ambient? Pink Floyd? Shpongle? Może jakiś mroczny rock? Reggae na pozytywną banie? Może hip hop?
Bania ma być introspekcyjna więc pewno poleci ambient albo psytrance...
A jaką wy lubicie do samotnych tripków?
  • 823 / 11 / 1
Ta płyta jest idealna :heart:
A po fenylkach to sie nie da opisać nawet tego :-D
Polecam utwór "Homage Sliders" Mistrzostwo !

http://tipper.bandcamp.com/
Forward Escape
by Tipper
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.