Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: whatif »
Bingo, pierwsze trzy to łysice, reszta do wyjebania.
  • 135 / 1 / 0
answer
Nieprzeczytany post autor: nostradamus »
wenaone1 ja nie pisałem ,,wydaje mi sie" lub "proszę o weryfikacje" tylko że to są łysice bo jestem absolutnie pewien tego co pisze. wiedze na temat zdobywałem i zgłębiałem latami i dziesiątkami wypadów każdego sezonu więc zwłaszcza jeśli chodzi o akodeena jestem całkowicie pewien bo sam jeszcze 6 dni temu zbierałem takie okazy a twoje wątpliwości rodzą się albo z małego doświadczenia albo miałeś styczność tylko z pięknymi kształtnymi białaskami w kształcie lancy które oczywiście nie budzą wątpliwości. w każdym razie ja zbieram w wysokiej trawie i tam właśnie rosną tak zajebiste okazy które nieraz wyglądają jak parasolki do drinków ;]

keeda wrzuć foto suszonek dla weryfikacji skoro tyle osób ma wątpliwości

afobam bardzo ładne okazy i nie musisz mieć żadnych wątpliwości

ps. to że kapelusz łysicy musi być wyższy niż szerszy to bzdura totalna także nie przejmujcie się tym. Łysice są na tyle zróżnicowane kształtem który jest zależny od podłoża, rodzaju trawy, poziomu wilgotności, nawet nasłonecznienia że naprawde nie ma reguły. Także powodzenia w dalszych poszukiwaniach wszystkim ;]
mushrooms rulez
  • 196 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: wenaone1 »
z takim białym kikutem? aż mi się wierzyć nie chce. to do mnie w ogóle nie trafia. ale niech akodeen sie wypowie. są to wmiarę sute okazy, więc nawet po 13 powinien COŚ poczuć. nie mówię, że mega banię, ale przynajmniej odrobinkę. ja aczkolwiek jestem na nie. tyle ode mnie :)
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: takietamkonto91 »
Dzieki whatif :)
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
http://pokazywarka.pl/vx19eb-2/
Czy to to? :]
zdj 1 i 2 to to samo i jak dla mnie łysice.
zdj 3 to te których nie jestem pewny no bo i chyba to to nie to.
zdj 4, 5 i 6 to domniemane łysice w trawie.
zdj 7 to zagadkowy grzyb który rósł koło tych najbardziej łysicopodobnych.
Naturalnie.
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Brawo! Rozpoznałeś grzyby prawidłowo. Smacznego :) .
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 256 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: noor »
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie036n.jpg
to to?:P zdjecie zrobione z 6h po znalezieniu tego grzybka, wiec juz troszke podesechl sobie, noi sorki za jakosc zdejcia..
  • 104 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arakon »
Prawdopodobnie tak. Kolor i kształt się zgadza. Zdjęcie do dupy.
Let a man walk alone, let him commit no sin, with few wishes, like an elephant in the forest.
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
Dzięki :] na razie je zamrożę i za kilka dni sprawdzę czy nie wyrosło więcej. Zostawiłem kilka malutkich.
Naturalnie.
  • 256 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: noor »
do dupy to malo powiedziane, i wielkie dzieki za pomoc;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.