Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 505 / 110 / 0
Ja to już że dwa lata na 600 mg. Mało już na mnie wpływa. Tzn. trochę wciąż czuję to ućpanie, ale lęki ma z powrotem takie jak miałem. Bez sensu.

Plan mam taki, że zejść do minimum , idealnie do zera i później zarzucać ze dwa razy w tygodniu i mieć nadzieję na dobre działanie. Jeśli go nie będzie to do śmietnika i szukam czegoś innego.

Na razie poszukiwania idą źle. Gapapentyna, baklofen lipa. Fenibut nie to samo, choć pomocny.

Pierwszy rok to była bajka, wspaniałe życie, wręcz cudowne. Po prostu normalne, bez leków i depresji...

Szkoda, naprawdę szkoda że to się skończyło.
  • 927 / 288 / 5
@WujekMorda Mimo tego że zgadzam się z tobą w zagrożeniach jakie płyną z pregabaliny, i że jest to niebezpieczniejesze od benzo. To jednak jak sam zauważyłeś da się na tym funkcjonować, dlatego przepisuje się to dziewczynkom które sobie w szkole nie radzą itd. I lekarze niestety nie zdają sobie sprawy czym to jest. Widziałem nawet psychiatrę który twierdzi że pregabalina nie uzależnia, ale on też był idiota, więc pewnie więcej idiotyzmów by wyszło przy dłuższym poznaniu.
Ale tak, społeczeństwo zaczyna ćpać, jak w ameryce kobiety zamiast pić (bo seta się źle kojarzy, źle wygląda i źle pachnie) mają w torebce blisterki xanaxu a w polsce zaraz będzie pregabalina w co dziesiątej torebce. No niestety.
Ale z czym jeszcze się nie zgadzam to jednak wydaje mi się że jest to też osobnicza kwestia, ciebie bardziej uzależniła pregabalina a innych mniej. Z tym że myślę że więcej jest tych których uzależniła mniej. Ja wolę clona i myślę że wciąż będzie nas sympatyków benzo więcej.
Oraz wydaje mi się że jak zawsze z czasem zacznie pojawiać się coraz więcej badań o szkodliwości pregabaliny, oraz zaczną lekarzy uczulać że pregabalina uzależnia. I też się złote czasy pregabaliny skończą.
Chociaż chuj wie. może poza tolerancją wcale nie jest tak szkodliwa, chociaż funckcje poznawcze jebie równo
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3455 / 555 / 2
Mam nadzieję że tego po 900-1200 nie wciagacie do nosa bo PREGABALINA UWALNIA SIĘ W JELITACH WIĘC TYLKO ORAL ewentualny efekt bani z nosa to jest spływ do żołądka

: ]]]]
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0
@Detronizator2 ziomuś..... ale dalej jest to tajamnicze Tabu że Benzo ciężko dostać.... a pregę Ci każdy przypisze... nie wiem czy interesujesz się historią psychotropów... ale dokładnie to samo się działo 30 lat temu jak zastąpywali BARBI na benzo - ja wtedy bylem za mlody ale poczytalem se co nieco..... jesli pregabalina mabyc remedium zamiast benzo.... to kurva klękajcie narody,,,,, boze do czego ten swiat zmierza?!
  • 4603 / 2206 / 1
07 marca 2023WujekMorda pisze:
@DexPL polecały to jako lajtowy psychotrop do wyjscia z opio..... powiem że dodawanie tego do Twojego wspaniałego sposobu wyjscia z opio (z którego sam korzystałem - SZAACUN) było błędem... chyba już teraz sam sobie zdałeś Dexsiu sprawe że leczenie skręta pregą = równie dobrze mozna leczyć skręta tramalem..... z czego tym drugim se mniej szkód wyrobisz na dłuższą metę....

wszystko to wypływa ze mnie jako osby uzależnionej od tego....... nie mam pomysłu jak z tego wyjsc.... kurva załatwiłem se tego na tony z róznych opcji a zarazem nie ma opcji żebym na dłuższą metę odpuścił.... może jest jakiś wątek o wychodzeniu z pregi.... ktoś mnie skieruje??

Chcesz mi powiedzieć, że przez to że przez 5 dni brałeś pregabalinę na ostrym detokie, to wpieprzyłeś się w nią fizycznie? No kaman. Nie rób z siebie, ale przede wszystkim ze mnie durnia. Pociągnąłeś za długo i na dużych dawkach, bo ci było po niej dobrze, a skończyło się jak skończyło. Tylko nie zwalaj swoich błędów i politoksykomanii na mnie proszę. Jak chcesz znaleźć winnego swoich porażek, to nie szukaj ich wśród mnie.
A pregabalinę dostaniesz w każdym szpitalnym detoksie jaki obecnie jest prowadzony na NFZ. Jest oficjalnie zalecana na detoksach. ALE KURWA KILKA DNI, a nie rok!

PS. Tramalem nie można leczyć skręta, bo tylko wydłużysz okres detoksykacji o kolejne 7 dni po każdej nawet małej dawce tramadoli. To dla ludzi których mogłeś swoją "chujową propozycją zmylić"

Na drugi raz zanim coś takiego napiszesz zastanów się proszę.

to żółte to jest moja odpowiedz - dexpl
  • 927 / 288 / 5
@WujekMorda ale ja to właśnie napisałem. Że na razie jak zawsze pregabalina jest nowym lekiem, i wydaje się niektórym że jest remedium na wszystko, ale z czasem pojawią się badania o jej szkodliwości i będzie tak samo jak z benzo.
Chociaż bacofen tyle ma już lat a każdy ci go przepisze, chociaż to jednak inny kaliber niż pregabalina
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 4603 / 2206 / 1
Ale on popełnił zasadniczy błąd i ćpał pregabę zamiast leczyć się nią na dawkach leczniczych przez max 7 dni. PO 7 dniach nie miał prawa mieć żadnych skutków ubocznych odstawienia. Teraz winni są wszyscy tylko nie on.

==============edit=============

A tutaj jest zapowiedz waszych próźb o zmianę zagrożenia pregaby w stosunku do uzaeźnień
13 stycznia 2023DexPL pisze:
Ciekawostka na temat schodzenia z pregaby. Na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku zakończono właśnie 18 miesięczne badania dotyczące "redukcji dawkowania i odstawiania" pregabaliny. Badania były prowadzone między innymi na potrzeby zmiany kwalifikacji pregabaliny w Grupie leków P.
Opracowanie pewnie za rok dopiero wydadzą, ale z wyników, jakie koleżanki mi opowiedziały na kawie wynika, że będą wnioskować o zmianę kwalifikacji i umieszczenie pregaby w grupie P-I lub P-II. Oznaczało by to ogromne problemy prawne dla osób które nadużywają i któe stosują w ramach "samoleczenia"

Plus taki, że zanim zmiana kwalifikacji nastąpi to jeszcze minimum 2-3 lata miną.

PS. Takie same badania przeprowadzono na uniwersytecie w Heidelbergu i tam stwierdzili że pregaba nie stanowi zagrożenia w kwestii nadużywania. Ale to było w połowie zeszłej dekady. Wiele się od tego czasu zmieniło.

poczytajcie sobie co piszą ludzie poniżej. Serio to coś wg wad da? Poza rozwinięciem się szarej strefy bo już nie kupisz tanio i dostaniesz od każdego>

=========edit=========

I jeszcze raz na na koniec. Odstawiałem pregabę po 5 latach brania na dużych dawkach i bardzo wielu wyskokach i testach po 1,6grama a nawet więcej. Odstawiałem stopniowo i jakbym miał silę skręta wskazać w skali od 1 do 10 to było to max 1,5. To nie jest do porównania nawet do zwykłej kawy i jej braku jak ktoś pije dużo i częsco. Ale ja pregabę brałem w dawkach leczniczych przez większość czasu. NIe ćpałem bo mi było źle, a brałem jako koanalgetyk, żeby mniej bolało zwyczajnie działając cuda.
  • 23 / 3 / 0
Cześć, jak się ma pregabalaina do trzustki i wątroby, czy hipotetycznie, po ostrym zapaleniu trzustki (OZT) albo problemach z wątrobą/żołądkiem, można brać rekreacyjnie np. 300 mg? Czy to nie uszkadza narządów? Przede wszystkim interesuje mnie trzustka. Pozdrawiam ;)
  • 4603 / 2206 / 1
Zależy od stadia tego zapalenia. Przy słabych i wczesnych stadiach można. Przy starych i tak w sumie nie ma znaczenia już w praktyce, ale raczej się nie powinno stosować.
  • 927 / 288 / 5
To powiedz mi jeszcze @DexPL czy masz jakieś informacje o szkodliwości pregabaliny? Zwłaszcza na funkcje poznawcze/pamięć? Zarówno krótko trwale jak i parę dni po jednodniowym zażyciu. Bo też ciężko o takie informacje a lepszego wątku nie znalazłem więc pytam tu i ciebie.

I pytanie czemu po 5 latach odstawiłeś? Wydaje się to już "dojrzałe" branie. A skoro działa cuda. Jakie były minusy że zdecydowałeś się odstawić? Bo jakby tolerancja była problemem to być wcześniej odstawił
"Żona kocha, warto żyć!"
ODPOWIEDZ
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.