Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
od poltora roku tramadol codziennie przeciwbolowo, ostatnio 2x 200mg (max dawka), ale juz nic nie dziala
Co powiedziec rodzinnemu, zeby przepisal mi silniejszy lek przeciwbolowy? Jaki? Kolejny etap to oxycodone? Jesli skutkiem ubocznym leku bedzie uspokojenie, jak na poczatku od tramadolu to prosze, bo mam depreche i nerwy od choroby.
Do mojego chirurga (czekam na operacje) mam termin dopiero na styczen.
Jak myślicie przepisze mi jakiś sevredol na przebijający i mst na przewlekłe? A moze oxy da
Od 6 miesięcy leczę się w poradni leczenia bólu lekiem OxyContin w dawce 10mg, lekarz zalecił mi dawkowanie 10mg rano i 10mg wieczorem codziennie! ( wiem, sam się zdziwiłem, bo nie jestem umierający, a dostaję opio grubego kalibru do stosowania dzień w dzień co jest pojebane ). Mam jednak dobry powód, żeby dostać ten lek, mianowicie od dwóch i pół roku choruję na stwardnienie rozsiane i jednym z moich objawów są przewlekłe bóle głowy, miałem je codziennie od ostatnich siedmiu miesięcy, były tak silne, że w nocy dosłownie waliłem głową w ścianę. Szczerze to zwykły tramadol albo DHC spokojnie poradziłoby sobie z tym bólem, ale ja podkręciłem trochę swoją bajerę, powiedziałem, że już próbowałem Poltramu Combo Forte i Efferalgan Codeine i gówno dało na moje bóle i takim oto sposobem dostałem OxyContin. Piszę tego posta bo 600mg oksykodonu na miesiąc to jednak i tak trochę mało i zazwyczaj zużywam go już w pierwszym tygodniu po dostaniu recki. Od 6 miesięcy jestem na takiej samej dawce czyli 600mg oxy na miesiąc. Myślicie, że to dobry moment, żeby powiedzieć mojej Pani doktor z PLB, że przy tych dawkach zaczynam znowu czuć ból czy powinienem poczekać jeszcze z miesiąc/ dwa? Teleporadę mam 18 grudnia. Dodam tylko, że ta PLB jest na NFZ i wszyscy tam są kurwami, oczywiście Pani doktor jest idiotką przepisując komuś takiemu jak ja OxyContin do stosowania codziennie, ale tak ogólnie to jest szmatą i zawsze ma chamskie odzywki, dopytuje się o najmniejsze szczegóły i mam przeczucie, że jak powiem jej, że lek przestaje na mnie działać przeciwbólowo, to ona zamiast zwiększyć mi dawki, wycofa mi oxy i da jakiś zjebany nlpz albo kurwa pyralginę. Co sądzicie, co byście zrobili na moim miejscu?
Mam zwyrodnienie kregoslupa potwierdzone mri (piersiowy i ledzwiowy), wcześniej dostawałem DHC 90 i transtec 70, ale już mało pomagają. Dodatkowo transtec powoduje u mnie swedzenie i mam takie małe bable po nim...
Jak myślicie jakas szansa na oxy jest ?
W skrócie jeszcze raz... we wtorek ide do poradni leczenia bólu przewlekłego.
Problemy zdrowotne :
1. Zwyrodnienia kręgosłupa piersiowego i ledzwiowo-krzyzowego (mam rezonans na to) i prawdopodobnie szyjnego(tak stwierdziła babka przyjmujaca mnie na wstępie do rehabikitacji), ponadto w dzieciństwie złamana reka i za krotka kość w nadgarstku ktora boli przy zmianie pogody i przy przeciążeniu. Plecy mnie bolą strasznie, podczas snu dretwieja mi rece i nogi i tez strasznie bolą. Pojawia się tez przy dźwiganiu ból przebijający i plecy to jest główne źródło bolu. Mam jeszcze jakas szerokopodstawna wypukline w kręgach krzyża.
2. Trzustka troche uszkodzona ktora swego czasu tez bolała (na usg pisze ze niejednorodna o nieostrym obrysie) i na tk wykluczone pzt.
Lekarz stwierdził że pare razy przeszedłem ozt i dlatego boli. Teraz troche mniej.
Przyjmuje: DHC 90 2x rano 2x wieczor, transtec 70 co 3 dni zmieniam, sirdalud 10mg wieczór, trittico cr 25mg i xr 75mg
Co mówić lekarzowi żeby przepisała oxy tudzież mst i najlepiej sevredol na przebijający bol? Jak zbajerować?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.