Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 96 / 1 / 0
Czy ktoś się orientuje czy są jakieś przeciwwskazania co do próbowania 4-AcO-DMT jeżeli biorę wellbutrin? Ostatnio próbowałem i to co przeżyłem to był horror, nie wiem czy to po prostu badtrip, za duża dawka czy może właśnie interakcja z wellbutrinem.
  • 1 / / 0
Witajcie !
Chciałem zacząć brać bupropion , lekarz przepisał mi go zamiast Lafactinu który na mnie w ogóle nie działał. Jest jednak jeden problem.... Jestem na terapii buprenorfiną. Na stronie http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/int_start sprawdziłem interakcje. Wyszło ,że interakcja bardzo poważna tj. Podnosi ryzyko wystąpienia drgawek. Nigdy nie miałem napadów drgawkowych, dodatkowo biorę małe ilości Bunondolu( Dawka zależy od dnia , czasem nie biorę w ogóle ale przeciętnie ok. 1 mg).

Teraz pytanie czy mogę spróbować zastosować bupropion jeśli biorę Bunondol ? Mogę radykalnie zmniejszyć dawkę Bunondolu do np. 0,8 mg albo 0,2 mg dziennie.

Poza tym lekarz który mi przepisał Welbutrin wie o tym ,że biorę Bupronorfine i nie miał zastrzeże. Proszę o radę szanownego grona :)
Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik Ciekawski123 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
Ja bym śmiało brał. Drgawki na Wellbutrinie są dopiero na wysokich dawkach np. 600mg.
Za mało bunondolu bierzesz, żeby to mogło spowodować drgawki. Co innego "ćpanie" bunondolu po ileś tam miligram. Zresztą na pewno dostaniesz Wellbutrin 150mg albo 300mg o przedłużonym uwalnianiu. Bierz śmiało.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 171 / 8 / 0
Do moderatora: Ciekawski123 to moje k0nto , proszę o usunięcie jego. Założyłem to konto ponieważ nie mogłem dostać się na pocztę swoją i myślałem ,że straciłem to konto z którego teraz pisze.

Na razie biorę Venlafaxinum(Lafactin) i teraz znowu w interakcji wyczytałem ,że

Szczegóły:
Możliwy wzrost stężenia wenlafaksyny we krwi (2,5 razy), a tym samym nasilenie i przedłużenie jej działania. Zwiększone ryzyko wystąpienia drgawek

A słyszałem ,że nie którzy łącza inne antydepreseanty więc pomyślałem ,że wezmę 150 mg lafactionu i 75 mg Bupropion
Oba medykamenty są SR o przedłużonym uwalnianiu. Czy takie połączenie plus jeszcze Bupronorfina będzie okej ?

Ps. Zdecydowałem się porozmawiać z lekarzem ale na Waszą opinie też liczę :)

Pozdrawiam TD
  • 3898 / 238 / 13
Powiem tak - zmień podejście do tematu - dobierając antydepresanty w tak kompulsywny sposób właściwie dalej jesteś czynnym ćpunem i nie rozwiązujesz swojego problemu... Tak, wiem, offtop, wpierdalam się między wódkę, a zakąskę, ale rozważ to tak na chłodno ;).
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3 / / 0
Witam serdecznie ,

Czy orientuje sie ktos ,czy wellbutrin:
http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?item_id=63700

300mg ma jakies interakcje ze składem hyperdrive 3.0 plus:

http://www.bestbody.com.pl/alri-venom-h ... p-669.html ?

Chciałabym zrzucić troche kilo ze wspomaganiem w postaci ww. suplementu ,jednak mam pewne obawy . Wellbutrin sam w sobie powinien hamować apetyt i powodować lekką utratę wagi ,jednak u mnie jest kompletnie na odwrót .

Bede wdzięczna za odpowiedz !
  • 454 / 26 / 0
Dopamina ma właściwości apetytywne tj chcenie się czegoś -seksu,jedzenia,zabawy itd ,jest motywatorem zas sama konsumpcja nagrody która za przyczyne ma dopamine jest modelowana przez endorfiny.Konsumując nagrode wydziela sie kaskada endorfin ,dopamina traci wtedy znaczenie.Dlatego jesli ktos nie odczuwa przyjemnosci ,ma anhedonie ma z pewnością zaburzone oba te układy-dopaminergiczny i opioidowy.Lek który modeluje oba te układy to tianeptyna ,ona najlepiej leczy anhedonie.bupropion tez nadaje sie do tego ale bedzie odpowiadał za leczenie funkcji apetytywnej mózgu "chcenia się " sama zas konsumpcja nagrody np. orgazm,jedzenie,picie itp reguluje układ opioidowy i przyjemność z doń związana do tego układu należy.

Dlatego zapamiętajcie podstawową prawde -dopamina ma właściwości apetytywne tj chcenie się czegoś np.seksu,jedzenia itd -sama zaś konsumpcja przyjemności tj picie,jedzenie,orgazm czyli konsumpcja nagrody regulowana jest przez układ opioidowy.Anhedonia związana jest z układem dopaminergiczno-opioidowym.
  • 410 / 18 / 0
Idąc Twoim tokiem rozumowania to od jednoczesnego nadmiaru dopaminy a problemach z tym drugim układem o którym wspominasz, ciągle się czegoś chce, ale nie można zaznać zaspokojenia i nieustannie jesteś pobudzony. To ma sens moim zdaniem tylko czy masz jakiś link do badań który potwierdzałby tą Twoją tezę?

DilerTwoj a skąd wziąłeś tabletki 75 mg? Takich chyba nie ma, a dzielić tych 150 nie możńa bo tracą właściwości SR.

Wellbutrin jest dobry, kiedyś go brałem. Mocno pobudza ale wiadomo, sama tabletka życiu sensu nie nada.
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 26 / 0
Wiedza ta ma oparcie w bardzo ciekawej książce którą polecam-Vetulani "Mózg: fascynacje,problemy,tajemnice.
System opioidowy reguluje układ nagrody a więc dwa główne systemy neuroprzekaźnikowe które nim zawiadują- układ dopaminergiczny i serotoninergiczny,
Można miec zdrowy układ apetytywny zas zaburzony układ konsumpcji nagrody.Modulują go endorfiny,pozostają one w koniecznej relacji do wspomnianych powyzej systemów neurotransmiterów,alkoholik będzie miał rozchwiany układ opioidowy,nikotynista głównie dopaminergiczny,zas osoba z anhedonią oba naraz włącznie z serotoninergicznym.Sprawa jest złozona,na szczescie jest tianeptyna:)
  • 50 / 4 / 0
Tymczasowy123 pisze:
Czy ktoś się orientuje czy są jakieś przeciwwskazania co do próbowania 4-aco-dmt jeżeli biorę wellbutrin? Ostatnio próbowałem i to co przeżyłem to był horror, nie wiem czy to po prostu badtrip, za duża dawka czy może właśnie interakcja z wellbutrinem.
Ja zmieszałam kiedyś z hometem i innym razem z miptem. /tzn W rano, tryptaminy wieczorem/
Nie zauważyłam interakcji.
Wydaje mi się jednak, że W. może przedłużać czas trwania podróży.
Nigdy nie zdarzył mi się bad trip.
Jednakże teraz, gdy planuję jakieś ćpanie, to nie łykam porannej porcji tegoż leku
Dawniej bluecocaine.
Nie, już nie biegam podczas śnieżyc.
MDMA 2CB Kocham Cie :old:
ODPOWIEDZ
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.