Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam dostałem ten lek ale mam mega problem jak wezmę 1 tabs w sobote na wieczór to puszcza mnie dopiero w poniedziałek po południu a tak to ciągle bym spał całe dnie i jadł nie da się na tym funkcjonować miał ktoś podobnie ?
  • 999 / 183 / 0
Tak w pierwszych tygodniach jest ta senność/zamulenie.
  • 3 / / 0
Tylko nie da się funkcjonować na tym jak po 1 tabsie poszcza mnie po 2 dniach a gdzie miał bym dobierać następne :)
  • 407 / 41 / 0
Lekarz przepisze bez problemu na bezsennosc czy trzeba cos kombinowac?
  • 43 / 3 / 0
Beznadzieja, biorę miesiąc i zamula, senność, osłabienie , podejrzewam też , że obniżone ciśnienie powoduje. (Miansaryne powodowała)..
  • 1070 / 137 / 0
Jaką dawkę bierzesz? Paradoksalnie im większa, tym mniejsza zamuła.
  • 43 / 3 / 0
15 mg, z tego co wyczytałem to 45 będzie aktywizować. Ale nie mam pewności, nie zwiększe o tyle dawki.
  • 999 / 183 / 0
@Marcin1111 to dzieł i bierz 7,5mg,ja tyle biorę i zero zamulenia z rana.Co do aktywizacji to ta cała mirtazapina solo nie daje efektu antydepresyjnego a jedynie efekt nasenny.
  • 1974 / 528 / 0
19 grudnia 2021kacpergx pisze:
Lekarz przepisze bez problemu na bezsennosc czy trzeba cos kombinowac?
Raczej przepisze.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 24 / 3 / 2
Biorę już drugi miesiąc i śmiało mogę polecić. Co prawda usypia w taki ,,neuroleptyczny'' sposób ale w przeciwieństwie do wcześniej wymienionych nie wchodzi w interakcje z alkoholem (testowałem tylko małe ilości), opio, benzo, ketonami i grzybami. Jeśli chodzi o inne rzeczy to nie testowałem. Biorę 45mg przed snem. Nie zauważam żadnych uboków. Antydepresyjnie działa świetnie. Jedyne co zauważyłem to że w dawkach 7,5-15mg skraca sen ale nadal byłem wyspany. Przyjaciółka jest na początku kuracji i dostaje brain zaps. Boerze do tego wenflaksynę, duloksetyne, pregabaline i okazjonalnie (medycznie zolpiden). Poza tym też bardzo sobie chwali. Według mnie to najlepszy nie-narkotyczny lek nasenny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.