Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 299 / 3 / 0
Teoretycznie rozkręca się do kilku tygodni i faktycznie potem jest lepszy humor i większa wyjebka na wszystko, możesz brać ją dalej, ale nie wiem w czym miałaby ci pomóc. Ogólnie po fluo ja czułem się taki trochę wyprany emocjonalnie, nic mnie nie smuciło, ale też nic nie dawało mi prawdziwej satysfakcji, zacząłem dużo pić alkoholu, aby cokolwiek się zaczęło dziać w moim życiu. Faktem jednak jest to, że zacząłem je brać przez depresję i bulimie, a teraz nie mam żadnego z nich. Trochę ponad pół roku, a pomogło. Jeżeli masz jakiś problem to jedz, ale przygotuj się na to co napisałem wyżej (chociaż nie wszyscy muszą tak mieć), jednocześnie nie wiem o co chodzi z tym DXM.
  • 225 / 1 / 0
Zastanawiam się czy DXM nie popierdolił mi receptorów serotoninowych %-D niby powinienem odczuwać jakieś prądy czy coś, biegunka albo cokolwiek innego ale nic się nie dzieje, trzeźwy jestem. A dostałem to bo niby mam depresje i nie umiem cieszyć się życiem. Chociaż patrząc co wyprawiałem przez prawie cały ost. rok to się nie dziwię że psychiatra ma takie podejrzenia. DXM dawał mi euforie i szczęście że wszystkiego co robiłem, motywacja i te sprawy, czasem do tego szła kodeina i to już wgl. byłem bogiem. Faktycznie moje życie weszło na wyższy poziom, lepsze oceny na koniec semestru albo poznanie wielu ludzi. I odkrycia nowych zainteresowań. Ale czy teraz fluo spełni swoje zadanie i będzie dobrym zamiennikiem dla tego co brałem wcześniej, się okaże. Na razie poczekajmy na rozwój wydarzeń.
Porycia mistyczne
  • 1188 / 5 / 0
Gdy brałam sertralinę nigdy nie miałam kaca, szkoda, że fluoksetyna tak na mnie nie działa. :(
  • 1 / / 0
hej, aktualnie wsuwam wenlafaksyne, ale chciałem zmienić na fluo

czy przy zmianie leku fluo szybciej się rozkręci, niż gdybym wcześniej nic nie bral? czy to bez znaczenia?
  • 133 / 2 / 0
Mogę się wypowiedzieć po 2 msc brania w dużych dawkach prozacu(nawet 5 tabsów dziennie) Działa rewelacyjnie. Śmieje się z byle czego, wszystko mnie rozśmiesza, mam większy power do życia, żadnych skutków ubocznych poza brakiem apetytu(ale to chyba na +) Same pozytywy. Prozak wymiata!!
  • 1188 / 5 / 0
Carozor, gdy ja przechodziłam z dnia na dzień, z sertraliny na fluoksetynę, miałam wrażenie dość płynnego przejścia, nie czułam efektów ubocznych, które wystąpiły podczas zaczęcia brania pierwszego SSRI. wenlafaksyna to SNRI, więc sprawa może wyglądać trochę inaczej, ale myślę, że nie powinieneś specjalnie obawiać się efektów ubocznych, a przejście też powinno być w miarę płynne.

Kaya44, gratuluję udanego leczenie. :) Na mnie fluoksetyna dobrze działała, ale jednak nie było to to czego potrzebowałam do leczenia moich dolegliwości. Nie mniej jednak mogę szczerze polecić tą substancję. :)
  • 410 / 23 / 0
carozor przejscie moze byc nielatwe z uwagi na zespol odstawienny od wenlafaxyny (brain zapsy i inne tego rodzaju shity ktore ja przerabialem odstawiajac paroxetyne) :/ odstawiaj na zakladke - najpierw rozpocznij kuracje fluoksetyna a dopiero pozniej mysl nad powolnym odstawianiem wenlafucksyny ;)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
Ja bym nie stosowała jednocześnie tych dwóch specyfików. Jedno złagodziło by objawy odstawienie drugiego. Dobrze by było zredukować dawki wenlafaksyny i przejść bezpośrednio na fluoksetynę. Ale to tylko moje zdanie.
  • 1599 / 47 / 0
Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj czy to, że biorę Escitalopram w dawce 10 mg może być przyczyną tego iż nic mi nie sprawia przyjemności, i jak to sprawdzić czy jak odstawie ten lek to jutro już będę o tym wiedział?
  • 1188 / 5 / 0
Mogę Ci powiedzieć tylko, że antydepresanty spłycają emocje. Ja tego bardzo nie odczułam, wręcz więcej rzeczy sprawiało mi przyjemność. A jak się czułeś zanim zacząłeś brać lek? Długo go już bierzesz?
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.