Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 2714 / 513 / 0
Czy stosował ktoś z was ten preparat przeciw zwierzynie leśnej?

https://www.pryskaj.pl/pl/p/HUKINOL-ods ... 500-ml/640
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 260 / 22 / 1
Poleci mi jakiś doświadczony grower sprawdzonego automata 100% indica na polski klimat?
Miał ktoś styczność z pestkami od ripper seeds na outdoor? Jak z genetyka??
  • 3215 / 416 / 0
A może przejrzyj sobie ten lub dowolny inny outdoorowy wątek. Zapewniam że znajdziesz odpowiedź
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 1 / 0
Jeśli chodzi o indica to super fajny jest Auto Mazar. Jeśli chodzi o łatwość uprawy to zdecydowanie AK47. Mocny aromat i świetna jazda po tym jest. Critical próbowałem kilka razy i zawsze były jakieś problemy ze wzrostem.
  • 12603 / 2437 / 0
Ja tam na pierwszy raz zawsze będę polecał sezonowego Passion'a #1. Mega łatwa, bardzo mocna i sprawdzona odmiana, z której można zebrać zapas nawet na 2 lata.
  • 241 / 38 / 0
Automaty według mnie są trudniejsze przez krótki weg, w sezonach i tych szybko kwitnących jest dużo więcej czasu na reakcje, większość automatów to weg max 5-6 tygodni, nie wejdzie pogoda i amen, karły
  • 12603 / 2437 / 0
Dokładnie tak - potrzeba moim zdaniem pewnego doświadczenia, sprzyjających warunków i ręki do roślin. Oczywiście może się zdarzyć, że kompletny amator wyciśnie z automatu 100%, ale sezony są zdecydowanie łatwiejsze i pewniejsze (w sensie, że coś dobrego z nich wyjdzie).
  • 24 / / 0
Witam wszystkich!
Napisze wprost, chcę zacząć prowadzić uprawie konopii outdoor. Myśli żeby hodować konopie towarzyszyły mi od dawna, ostatecznie porzucałem ten pomysł, z powodu ryzyka braku warunków do hodowli indoor...
Teraz jednak postanowiłem wejść w temat, outdoor, nie mam zbytnio warunków ani pieniędzy na lampy i inne akcesoria, za to mimo że mieszkam w mieście w promieniu 20-30 km ogromną ilość różnych lasów, odludzi itd. zależy mi głównie na dużej ilości zbioru chociaż na poczatku kupię tylko kilka nasionek(potraktuje to jako naukę i zdobywanie doświadczenia...).

Dziś dosłownie zacząłem zagłębiać wiedzę teoretyczną więc w głowie mam mętlik...
Choćby spot. Z jednej strony musi być dyskretny z drugiej musi być duża ekspozycja na słońce i dobra gleba, czyli gdzieś pod sosną w lesie na mnie piaszczystym podłożu odpada.. a pod względem dyskrecji byłoby to dobre.

Podobnie jak automaty vs całosezonowe. Automaty są niższe i dyskretne ale nie wybaczają błędów początkującego.. sezony z kolei są bardzo wysokie nie wyobrażam sobie ukryć ich w miejscu nieocienionym, skoro nie ma sensu sądzić ich w cieniu drzew.. jakieś rady i po prostu słowa wsparcia?🤣pozdrawiam!
  • 12603 / 2437 / 0
Jeśli dobrze "wytrenujesz" krzaka w fazie wegetacji, możesz ograniczyć jego wzrost do powiedzmy 120-150 cm. Treningi polegają na naginaniu (poziomowaniu głównej łodygi - tzw LST), czy też przycinaniu szczytu (topping / FIM). Jak połączysz LST np z FIM, to krzak będzie szerszy, niż wyższy i będzie miał dużo więcej gałązek, co przy okazji zwiększy plon.
  • 241 / 38 / 0
Poza tym auto potrzebują dużo więcej atencji, switch z wega na flo jest błyskawiczny, trzeba to uwzględniać, będąc co tydzień ciężki temat, ale do wykonania.

Mam pytanie, zwykle pestki skubańce to są zwykłe regularne, prawda? Macie jakieś sposoby na rozróżnianie tych dojrzałych?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.