Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 186 / 27 / 0
Mam zjesc 2 razy tyle ile normalnie pale? Wszedzie pisza ze THC w formie edible jest duzo mocniejsze, straty przy konsumpcji sa mniejsze niz w paleniu, nie wypierdoli mnie z orbity takie 0.5g zjedzone na strzala?
dawka czyni truciznę
  • 17 / 5 / 0
https://www.howtoedibles.com/edible-dosage-calculator

http://hempster.co/edible-dosage-calculator/

Unikaj heavy dose, bo nawet starzy wyjadacze popadają w paranoje i zyskują bad tripa. Zjesz za dużo i nie ma odwrotu. THC rozpuszcza się w tłuszczu. Najlepiej weź 10-15g topów dobrego palenia, zdekarboksyluj, wrzuć do garnka z wodą pół na pół z masłem klarowanym (500-700g). Wygotuj półtorej - dwie godziny na wolnym ogniu. Odsącz tłuszcz i wodę od resztek, przelej tlustozieloną wodę do czegoś i zostaw do wystygnięcia i stężenia. Masło zostanie na wierzchu, wodę ze spodu wylej. Zrób jajecznicę albo jakikolwiek posiłek na takim tłuszczu, odmierz dokładnie ilość użytego masła i zapisz na kartce (o ile pamietam wychodziło ok 3g masła na porcje dla mało palących, koło 8g dla tych, co kurzą codziennie wieczorami). Zjedz i po godzinie-dwóch powinno się załadować. Nie pal, żeby nie zaburzyć obserwacji. Pomocny będzie wklejony wyżej kalkulator do określenia dawki.
Gdy już wiesz, ze x gram masła w porcji klepie jak należy, możesz na następny dzień zrobić cokolwiek - nawet wypieki z proszku doktora etkera. Lepiej zrobić słabsze, bo mało palące towarzystwo zadowoli się jedną porcją, okazjonalni dwoma, a potheadzi trzema i więcej.
  • 44 / 41 / 0
Napisałeś, że tolerka w kosmosie. Jeżeli potrzebujesz spalić na raz około 0.25g żeby się mocno upalić, to po 0.5g w ediblu, będzie co najwyżej mocno. Jeżeli masz obawy, to zacznij od 0.25g.
Ja upalam się mocno wapując na raz 0.1g, a po 0.2g w ediblu jest mocno, ale bez przesady. Ale może to nie jest liniowa zależność, nie mam pewności. Zjadłem kiedyś 0.5g i faza była bardzo mocna, a momentami wręcz nieprzyjemna. Ale to przy mojej tolerancji.

Uwielbiam edible, czasem robię w weekendy. Faza po edibles jest trochę inna. Bardziej rozłożona w czasie i jeśli nie przesadzi się z ilością, jest mocna, ale jakby mniej nachalna/agresywna w porównaniu do palenia, trudno to precyzyjnie nazwać. Na pewno bardzo przyjemna i jedzenie samo w sobie wymusza wyższą kulturę "palenia", bo trzeba się odpowiednio przygotować i być cierpliwym aż się "załaduje"
  • 186 / 27 / 0
@IStillKnow Takiej odpowiedzi szukalem, zrobimy sztuke na 3 i najwyzej dopalimy z bonio jak bedzie za malo
dawka czyni truciznę
  • 68 / 16 / 0
Można jakoś szybko i łatwo zrobić coś co mnie upizga? Mało ale mocno?
  • 1251 / 315 / 12
@metgecko najłatwiej jest wjebać do jogurtu ale można też na szybkości zrobić firecrackersa; bierzesz 2 ciastka, smakujesz nutellą, na to zdekarboksylowane ziółko i gotowe… smakówa!
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 68 / 16 / 0
Jak zrobic takowe zdekalibrowanie ganji? skun mi się skończył ale jestem chętny by tego spróbować w przyszłości
  • 186 / 27 / 0
Mlynek, susz zmielony na papier do pieczenia na tacke i do piekarnika
110 stopni 45 min
dawka czyni truciznę
  • 17 / 5 / 0
Wrzuciłem właśnie ok 10g masełka THC do Dania w 5 minut. Smak się niestety trochę przebija; mdli mnie, bo pamietam ten specyficzny smrodek jak to gotowałem (okropne!). Z tego co pamiętam dawka ok 3-4g masła była dla mnie odpowiednia, spodziewam się dość mocnego działania :)
  • 186 / 27 / 0
ja opierdoilem wlasnie 280mg hhc w zelkach, czekam az sie zaladuje
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.