Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1322 / 18 / 0
'bo w sumie już to ogarniam'...
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 292 / 31 / 18
Bo "jutro z tym skończę".
  • 242 / 13 / 0
W sumie nie miałem powodu tylko zostawiła mnie rodzina,w tym samym czasie po paru latach związku zdradziła i zostawiła mnie laska żeby było mało miałem problemy na uczelni. Jeszcze się wahałem czy ćpać oporowo bo wiadomo praca, ale na szczęście podczas redukcji zatrudnienia w firmie uwzględniono moją osobę więc mogłem już ćpać bez przeszkód :).
  • 867 / 18 / 0
Bo tak zdecydowalem.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 395 / 36 / 0
Bo lubię, nie żałuje ani jednej chwili z dragami, nawet jebaną A-pvp. Spierdoliło mi to trochę "prostych" w życiu, ale wspomnienia mam na zawsze, mnóstwo pozytywnych, 2 negatywne. Gdyby ludzie byli świadomi bań po dragach, przyrost narkomani byłby o wiele wyższy. Tak to kołysają się od "Harnasia" do "Tatry"
  • 28 / / 0
całkiem świadomie (w ciąg), przypływ gotówki i postanowienie że zrobię sobie wakacje od rzeczywistości. Z trudem ale wróciłem
  • 67 / 2 / 0
Ponieważ mam praktycznie nieograniczony dostęp do bardzo dobrej jakości produktów takich jak min. amfetamina aczkolwiek nie biorę już nic, oprócz alkoholu :-)
  • 93 / 2 / 0
z nudów i samotności.
willy wonka puscił bonka i rozwalił pół pocionga
  • 569 / 19 / 0
Wiesz może napisze w ten sposób, dlaczego ludzie, ogólnie wchodzą w nałogi(i to nie tylko te narkotykowe)

Z nudów, z powodu uczucia pustki, chęci zainponowania znajomym, ciekawości, głupoty, odrzucenia(wiecie ludzie mnie nie akceptują, to poszukam pocieszenia w alkoholu i narkotykach) i wielu innych powodów, każdy z innego a może kilku naraz...
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 8 / 0
bo chciałam.

Od zawsze miałam jakąś niezdrową fascynację narkotykami.
Po przeczytaniu książki zazdrościłam dzieciakom z "My, dzieci z dworca Zoo" :nuts:
Sama się w to wepchałam.
"Dalej! żwawo! hasa! hej!
Buchaj, ogniu! kotle, wrzej!"
/Makbet/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.