Powiedzmy, ze zalicze sie do tej grupy. Co moznaby dolozyc do tej selegiliny jesli lamotrygna okaze sie niewypalem?
czego potrzebujesz? Rozumiem, że stabilizatora nastroju ? Na Twoim miejscu, wypróbowałabym na początek tę lamotryginę jednak. To bezpieczny lek, skutki uboczne naprawdę występują rzadko i nie są uciążliwe, porównaj sobie z depakiną chociażby.
jeśli o mnie chodzi, lamotrygina w dawce 100 mg znacznie zmniejszyła moją impulsywność, aż sama nie mogłam w to uwierzyć. ;) warto spróbować.
primum non nocere
Owszem, możesz się zgodzić lub nie, ale to LEKARZ ma Ci powiedzieć jak lek działa, jakie są skutki uboczne, w jaki sposób na Ciebie będzie działać itd. My tu sobie pitu pitu a to Twój lekarz powinien się produkować. :)
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
Podobno mam. bzdura. Wpisano mi to, bo pod żadne z czystych ZO się nie kwalifikuje, choć ewidentnie jest coś ze mną nie halo.
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
ostatnio publikowane gdzieś były badania odnośnie BPD - wykazywały, że znacznie więcej niż 1% ma borderline...
starałam się w laicki sposób zdiagnozować trzy środowiska pod tym kątem i ewidentnie więcej to mi nie wychodzi (średnia ważona z tych trzech środowisk 1,4) ale ja tam się nie znam. albo oni się nie znają.
A mimo to zniewala- jak każda iluzja.
Mój ojciec ma ten typ osobowości , ja po 2 latach odstawiłem opio i zaczynaja mnie męczyć objawy borderline'a , przed rozpoczęciem znajomości z opio , męczyłem się z własnymi myślami , punkt widzenia był mocno zmienny , przy ataku agresji potrafiłem niszczyć coś co stworzyłem , niezdolność koncentracji, nadwerężane kontakty z ludźmi ,uczucie pustki w życiu i inne mniej dokuczliwe .
Zastanawia mnie czy może to być genetyczne obciążenie , bo jakiejś traumy w dzieciństwie szczególnej nie przeżyłem, teraz męczę się ze sobą ,a inni ze mną oczywiście nie cały czas ,ale gdy włączy się destruktor mam dość wszystkiego.
Chyba czas na terapie
To niszczy fundamenty do życia z ludźmi ,raz kochasz ,raz nienawidzisz i wszystko bez powodu.
Po odstawce znowu się nasiliło .
Wierzę ,że da się z tym walczyć ,że są to niedoskonałości charakteru które da się wypracować ,ale patrząc 'obiektywnie' na swoje poczynania to skala problemu jest duża ,zwłaszcza przy epizodach depresyjnych .
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.