Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
Zdrowy Szczur - życze powodzenia!
Z góry dzięki za pomoc
pozdro
Mnie w ogóle powinni przebadać na obecnośc jakiegoś genu anty-uzależnieniowego ]
No po prostu jakbym czytał o sobie. Miałem nawet ciągi wakacyjne, gdy paliłem prezz dwa-trzy tygodnie bez przerwy i co? Jak nie spotkam się z kimś, kto pali, to mógłbym już nigdy nie zapalić. Zdarza się nawet, że papieros mnie obrzydza. Ciekawe dlaczego tak jest.
[quote="nvm"]
Małe pytanie do osób kupujących tytoń. ]
Co do tytoniu to rzadko się nim bawię, ale zazwyczaj trzymam go w metalowym pudełeczku. Dodatowo tytoń sypię do pergaminowej tutki. Tak robił mój dziadek i nigdy nie narzekał. Ja w sumie też nie.
Alexander Shulgin, PiHKAL
Fasolkaaa pisze: Co do tytoniu to rzadko się nim bawię, ale zazwyczaj trzymam go w metalowym pudełeczku. Dodatowo tytoń sypię do pergaminowej tutki. Tak robił mój dziadek i nigdy nie narzekał. Ja w sumie też nie.
zielona pisze:Chyba jestesmy szczęściarzami ]
Najwidoczniej. Ale nie jesteśmy jedyni. Mam znajomych, którzy popalają nieraz sporo, a mimo to ani razu nie kupili papierosów dla siebie ('do domu'). Może po prostu różni ludzie mają różną podatność na uzależnienie od nikotyny. Jeśli tak, to heh - ciekawe czemu o tym się nie mówi.
Ja od kąd pamiętam palę tylko czerwone, bo zabijają one ciśnienie na najdłużej.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.