Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 173 / 8 / 0
Byle jaki zarobek, nie jedzenie, zarzucenie wszystkiego co było w teczce 'nigdy nie zrobie'.
Teraz nie ma nigdy.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 3406 / 535 / 0
To ma sens dopiero jak ktoś przestanie brać i wtedy powie. Ja aktualnie nadal pracuję w tym zawodzie.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 732 / 57 / 0
JestemSoba-Chyba pisze:

no i wyjechałbym na wymarzone wakacje dookoła świata gdyby nie ten hajs przejebany na dragi
E tam dookoła świata... Pomyśl ile razy za ten hajs miałeś wycieczkę w kosmos :finger:

U mnie najgorsze i chyba jedyne złe to wjebanie się w hazard. Krótki ale intensywny epizod.

Najlepsze : przede wszystkim mega zajawka nauką neurobiologii, neuropsychologi i psychiatrii, farmakologii, niesamowite że jeszcze rok temu wysmialbym każdego kto by powiedział że sam się będę uczył dla zaspokojenia ciekawości, choćby całego układu nerwowego którego przez tyle lat edukacji nie ogarnąłem bo mnie niczym nie zaciekawił.
Oprócz tego setki wspomnień i poznanych ludzi, te wszystkie nowe doświadczenia a to wszystko razem jest warte więcej niż cały luwr.
A hajs? Hajs to rzecz nabyta, dziś jest jutro go nie ma. A wspomnień mi nikt nie zabierze. Nie żałuję ani złotówki wydanej na te chemiczne szaleństwa :)
Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, jebnąć ze łba.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
  • 1957 / 230 / 0
Zjebałem sobie zdrowie, ale była dobra zabawa i chuj.

A hajsu miałem i więcej i mniej i zawsze za mało - pieprzyć kwit
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 535 / 0
Synek, dobre słowa.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 477 / 77 / 0
Chciałbym przypomnieć, że oprócz pieniędzy traci się też zdrowie, które nie wraca tak łatwo jak zielone banknoty :old:.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2116 / 631 / 0
Najgorszego: stracone pieniądze (kiedyś zaczęłam przeliczać i przestałam, nie chciałam znać pełnej kwoty), problemy zdrowotne (w tym ropień i blizna na całe życie), znajomi leżący pod ziemią po przedawkowaniu.

Najlepsze: poznałam parę interesujących osób, w bardzo ciężkim momencie swojego życia miałam "odskocznię" i gdyby nie ona, to nie wiem czy pisałabym ten post. Mniejsze zło.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 94 / 2 / 0
Śmierć
Staying awake to chase a dream
  • 4 / / 0
Najlepsze: dużo fajnych wspomnień,
Najgorsze: zryty czerep, kupa kasy przewalona
Uwaga! Użytkownik Mascot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 306 / 15 / 0
Najlepsze:fajne wspomnienia, nowe znajomosci, wieksza otwartosc
Wady: male na zdrowiu, badtripy %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.