Teraz nie ma nigdy.
JestemSoba-Chyba pisze:
no i wyjechałbym na wymarzone wakacje dookoła świata gdyby nie ten hajs przejebany na dragi
U mnie najgorsze i chyba jedyne złe to wjebanie się w hazard. Krótki ale intensywny epizod.
Najlepsze : przede wszystkim mega zajawka nauką neurobiologii, neuropsychologi i psychiatrii, farmakologii, niesamowite że jeszcze rok temu wysmialbym każdego kto by powiedział że sam się będę uczył dla zaspokojenia ciekawości, choćby całego układu nerwowego którego przez tyle lat edukacji nie ogarnąłem bo mnie niczym nie zaciekawił.
Oprócz tego setki wspomnień i poznanych ludzi, te wszystkie nowe doświadczenia a to wszystko razem jest warte więcej niż cały luwr.
A hajs? Hajs to rzecz nabyta, dziś jest jutro go nie ma. A wspomnień mi nikt nie zabierze. Nie żałuję ani złotówki wydanej na te chemiczne szaleństwa :)
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
A hajsu miałem i więcej i mniej i zawsze za mało - pieprzyć kwit
Najlepsze: poznałam parę interesujących osób, w bardzo ciężkim momencie swojego życia miałam "odskocznię" i gdyby nie ona, to nie wiem czy pisałabym ten post. Mniejsze zło.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Najgorsze: zryty czerep, kupa kasy przewalona
Wady: male na zdrowiu, badtripy
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.