Ogólnie lubię wina francuskie, włoskie i bułgarskie.
No ale nie często mogę sobie na nie pozwolić:P
Nie lubię win białych każdego rodzaju, oraz wszystkich słodkich i pół słodkich wyjątkiem jest grzane wino, które też koniecznie musi być czerwone z goździkami, gałką, kolendrą, zielem angielskim, imbirem i cynamonem. Mniam
Pamiętam jeszcze te czasu kiedy się piło patyki, beczki i bomby ;]
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Naprawdę mi smakuje, chociaż definicji wina pewnie nie spełnia.
A tak w ogóle to żaden ze mnie smakosz, chociaż zawsze chciałem się wkręcić w te klimaty. Mógłby ktoś polecić np. jakąś książkę o winach, jego konsupcji, historii, zwyczajach, gatunkach itd? Najlepiej dla totalnego laika i wino-idioty ;-)
Ale takie rarytasy zdarzaja sie od swieta, na okazje. Zazwyczaj sa to wina z nizszej pulki.
eDIT: podpinam sie pod pytanie uzytkownika powyzej. Moglby ktos polecic jakas ksiazke, ktora aprowadzila by mnie na odpiewdni tor? Najlepiej cos co mozna sciagnac/znalesc w internecie bo niesttey w Polsce nie mieszkam.
Nananana pisze: Chciałem się przekonać do wytrawnego wina, kupiłem sobie francuza(czerwone) z średniej półki i... było tak samo paskudne jak każde wytrawne wino. Podobno to przychodzi z wiekiem, na razie gustuję w białych półsłodkich.
Po alkoholu jestem agresywny, nie znam umiaru w piciu - koniec z alkoholem na zawsze.
Barbara Rosiek
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.