Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
jakby przypalic setke browna i zaraz potem zarzucic nieduza dawke bupre, tak zeby weszla zanim brown zejdzie - byloby ok?
mysle, ze nei byloby tego uczucia - chuj, hel zszedl i co tu robic, a zamiast tego calosc potrwalaby znacznie dluzej.
pisze w sumie zeby dowiedziec sie jak wyglada ryzyko wystapienia depresji oddechowej.
  • 3187 / 373 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Ryzyko zależy od dawki, nie wiem ile to jest dla ciebie "nieduża dawka". Jakbym ja miał brąz i bupre to bym najpierw wyćpał cały brąz a dopiero na zejściu bym się zabrał za to drugie. Jak żułem plastry to w każdym razie ładowały się ok 30-45 min, także jak weźmiesz od razu po zapaleniu to obie fazki ci się nałożą.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
buprenorfina jest częściowym antagonistą receptora mi i o tym trzeba pamietać stosujac ją w miksach z innymi całkowitymi agonistami tego receptora( morfina, heroina itp.). synergizm i antagonizm w działaniu z pełnym agonista receptora mi zależy tu od dawki buprenorfiny. małe dawki działaja synergistycznie( działania sumują sie), duże powodują działanie antagonistyczne w stosunku do całkowitego agoisty receptora mi i wyparcie go z połaczenia z tym receptorem. może dojśc do bardzo nasilonej depresji oddychania, szczególnie, że nalokson nie jest czystym antagonistą w stosunku do buprenorfiny. jedynie podany przed podaniem buprenorfiny znosi jej depresyjny wpływ na ośrodek oddechowy. z takimi miksami należy b.uważac i naprawde starannie dobierac dawki i kolejnośc podania.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
mix wjebalem plastra do wodki i popilem niezle poplynolem uprzednio poprawiwszy diferganem i dixemorf bylo si
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
transtec po oddzieleniu matrycy ektrahować etanolem. matryce można dobrze pociać, żeby były mniejsze kawałki. mozna to robić na wirówce, lub po prostu zalać etanolem i zostawić pod przykryciem na parę godzin, mieszając od czasu do czasu. koniec ekstrakcji jest jak matryca bedzie przeźroczysta,etanol rozpuści bupre nie rusza polimeru, jak dcm, gdzie konieczna jest reekstrakcja do fazy wodnej. potem etanol odparować prawie do sucha na łaźni wodnej. zakwasić r-rem kwasu cytrynowego do ph 3,8. dodać pare kropli gliceryny i jest. do i.v.
przepis koleżanki, ja testowałem in vivo i jest b.oki :-D
narkotyki są niezdrowe
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Takich ludzi jak oxan nam tu na forum potrzeba! Sory za off-topa.
  • 930 / 29 / 0
tacy ludzie jak oxan, to polowa sukcesu.

napisal, ze trzeba uwazac, napisal ze depresja oddechowa moze wystapic, nastraszyl mnie - a ja co? - jak tylko bedzie bupra, stestuje ten miks;]

wiem, ze to troche bez sensu, ale jesli powiem, ze moja tolerka na opioidy jest taka, ze setka browna zjaram sie srednio/dobrze i nigdy nie mialem wiekszych problemow z oddechem na opio, to jaka dawke bupre byscie polecili po setce browna?
  • 3187 / 373 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Bupra jest dosyć subtelna w porównaniu z helem dlatego ja nie widzę sensu brania obu tych substancji na raz. Jak weźmiesz mało bupry to jej nie poczujesz po tej setce a jak dużo to może się okazać, że to będzie za dużo i może być nieprzyjemnie.

Co do samej bupry to 1/3 plastra 20mg to dobra dawka na początek.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 142 / 0
re
miksy typu silny i b.silny depresant, jak w powyższych postach opisano, najlepsze nie są. zamuła wystepuje totalna i naprawde ogromnie rośnie możliwośc porażenia osrodka oddechowego. sam z doświadczenia opisać mogę miks fnt z buprenorfiną. one b.dobrze działają synergistycznie. najpierw należy podać fnt, a potem w jakiimś 3 godzinnym odstępie buprenorfine ( ja podałem wtedy 1/3 z 40 podjęzykowo). było tak, że faza, która po pojedynczej dawce fnt jest u mnie średniodługa( 4-6 godz), wydłużyła się do ponad 15, czy więcej nawet, bo nie pamietam. buprenorfina fajnie to podtrzymywała. ale tu właśnie była specjalnie dobierana dawka, droga i czas podania. fnt podałem i.v., bupre p.o. nawet nie wiecie jak tego typu niuansy maja znaczenie i wpływ na działanie leków.
jednakże ogólnie zgadzam się z blu, co do słuszności stwierdzenia, że takie miksy to nic rewelacyjnego. po prostu zamuła większa. przy buprenorfinie wystąpić mogą jeszcze fajne efekty związane z jej działaniem poprzez recetoptor kappa, którego jest ona czystym agonistą ( nie wiem, czy czytaliscie, że przez ten receptor, działa też wiele psychodysleptyków). daje właśnie przez to taki inny niż pozostałe depresanty chillout. nie upierdala tak, bardziej luzuje, wpływa na poprawe samopczucia( to jest np u mnie b.wyraźnie zaznaczona komponenta działania), pobudza bardziej, niż daje sedację i otępienie. stąd częste kłopoty ze snem po buprenorfinie. pośrednio działając przez ten receptor, wpływa na wydzielanie subst.P, która jest neuromodulatorem wyrzutu serotoniny z synapsy. a co do serotoniny to już chyba pisać nie muszę. :-)
jak Ty tehacek chcesz najpierw zajarac, to tak zrób, a bupre podaj potem jak poczujesz, że fazka Ci zaczyna lekko schodzić. z podania podjęzykowego z transtecu wchłaniać bedzie się do godziny nawet. czas więc weź pod uwagę. i to czy po helu jaranym nie rzygasz. bupre z przewodu pokarmowego prawie się nie wchłania. jak rzygasz to sobie naprawde ten miks daruj, bo wtedy rzyganiu nie bedzie końca. to też jeden z mechanizmów działania przez receptor kappa.
pzdr
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
  • 930 / 29 / 0
nie zdarzylo mi sie rzygac po niczym innym niz tramal retard, a troche opioidow w roznych dawkach przez siebie przepuscilem.

piszecie o zamulce i bardzo dlugim dzialaniu - jakkolwiek by to nie brzmialo, o to mi wlasnie chodzi, lubie sie dobrze upierdolic, zamulic sie jak prosiak i trwac w tym stanie jak najdluzej. pomysl bupry do helu wzial sie wylacznie ze wzgledu na wzglednie krotkie dzialanie h - wiem ze bupra dziala bardzo dlugo i chcialem troche pociagnac nią dzialanie browna.
dzieki za wszystkie odpowiedzi, zrobie tak: zajaram setkę, kiedy poczuję, że schodzi, wyzuje 1/3 plasterka transtecu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.