Gdzies czytalem ze w ciagu dnia latwiej o ld, lecz trzeba spac dluzej niz 1,5h bo mniej wiecej tyle czasu potrzeba do fazy rem. ]
Owszem. Można też wspomóc działanie korzenia snu budząc się np. o 3,4 nad ranem i iść ponownie spać. Ta metoda działała w moim przypadku nawet bez żadnych "wspomagaczy"
probowalem kilka razy 4+1 z wildem, latwiej wejsc w glebszy trans i te wibracje..
Bo kiedyś jak paliliśmy ekstrakt szałwi (10x) oczywiście nie wszyscy na raz tylko w pomieszczeniu były "podróżnik" i opiekun, wszystko tak jak trzeba, i ja jako jedyny nie miałem żadnych halucynacji, tylko "bullet time".
(i z góry przepraszam za offtop ale naprawde mnie to "rozwaliło" )
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.