Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zephyr »
Ja także stworzyłem domek dla mojej roślinki, w nadziei że coś jej to pomoże (wyniki mojej dotychczasowej hodowli szałwii są raczej żałosne ;] ) . Praca zajęła mi około tygodnia, z czego dokupywałem tylko świetlówkę kompaktową (6400 k, 23 W i 1450 lumenów), resztę miałem na składzie. Moja roślinka siedzi w nim dopiero pierwszy dzień więc nie wiem jakie będą efekty.

Tak oto wygląda mój boksik:

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

Co o tym sądzicie?
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Pytanie techniczne:
Jak wygląda sprawa z światłem, a raczej jego mocą ? Czy można świetlówkami dorównać słońcu ?
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
salvia nie lubi dużego nasłonecznienia, lubi wręcz półcień więc spokojnie świetlówki takie jakie opisują ludzie dadzą rade, salvia to nie konopia.

Zbliża się zima i będe budował boxa dla salvi i innych roślin, przyda się nie tylko zimą ale później np do klonowania i kiełkowania :)

Macie jakiś patent na zwiększenie wilgotności powietrza. Myślałem o ultradzwiękowym nawilżaczu, tylko że to drogi gadżet. skuteczny, wart swej ceny?
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Zupełnie niepotrzebny. Szczelny box, wyposażony w wentylatorek nie potrzebuje nawilżania. Z parujących doniczek (idzie litr wody raz na dwa dni) unosi się dużo pary wodnej. Można też wstawić mokrą szmatę. Nie widzę potrzeby takich wynalazków dla Salvii.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mat3uszx »
http://allegro.pl/item466013479_osram_1 ... aniej.html
Ta lampka bedzie dobra?
Znacie moze jakies tanie materialy? Procz sklejki? Szafki tez nie mam na stanie.
Myslalem o kartonie, ale nie bede mogl pomalowac na bialo.
Uwaga! Użytkownik Mat3uszx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.