Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: noemi »
dzieki :-) .dzis wieczorem wrzuce sobie jednak 4 tabsy.bo sie naczytalm ze te krople portl sa wstrętne.więc narazie spróbuje w tab.mam nadz ze obejdzie się bez hafffffftowanska <_< i bede miala czym się "chwalic" :-p
a jesli chodzi o dozownik to ponoć w granicach 30-40 jak na 1y raz...?dobrze wylookałam..?
  • 45 / 6 / 0
Dlaczego 450 mg Tramalu ( normalnie zażywalem 350-400 i bylo dobrze) wogóle na mnie nie zadzialalo?
Wzialem tez relanium 5 mg. Czego to wina? Czy może być to wina zmniejszenia benzodiazepin ( brałem zwykle 10mg -20mg rolek). ? :( :( :(
Proszę o odp.
Uwaga! Użytkownik kiszka123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Patrys »
WildMonkey pisze:
Zielona czy aviomarin wzmocni tramal ?
Nie radzę łączyć, gdyż wchodzi w interakcję i istnieję wysokie ryzyko wystąpienia drgawek.

Co do "pierwszych" dawek, to bezpieczna to ok. 200-300 mg/60 kg (postać o przedł. uwalnianiu)
(w postaci o normalnym uwalnianiu ok 100-200 mg/60 kg)

praktyka: Uważajcie na stan po dawkach, gdy nic nie czujecie, a zjedliście już dużo (jednak normalnie coś czujecie po takich dawkach), bo napad padaczkowy, grand mal, prawie murowany
sumując: co do ostrzeżeń, niektórzy stosując 1 g i nic im nie jest, to drudzy z taką przykładowo samą tolerancją obudzą się w szpitalu na neurologi... Występują one o wiele częściej niż depresje oddechowe przy przedawkowaniach.
Dlatego należy uważać zażywając dodatkowo substancje pobudzające albo hamujące czynności OUN.

Znam chłopaka, uzależnionego, który z wywiadu stosował tramadol już od kilku miesięcy prawie codziennie w dawkach średnio 0,6 g w tabl. o przedł. uwaln.
dostał w swoje łapy krople Poltram, i znając swoje wcześniejsze dawki - wziął "niby bezpiecznie" ok. 0,4 g, te jednak działają o wiele szybciej i następny raz przywitał się dopiero w karetce;)

ps
uważam trochę za nieodpowiedzialne pisanie na forum "brałem ok. 1500 mg doustnie to , 1000 mg dożylnie będzie bezpiecznie"
dobrze by było gdyby ktoś to zrozumiał za dawkę sumująca na dzień, a jednorazową, to już gorzej...
bo DOJELITOWO, a DOŻYLNIE robi ogromną różnicę!

ps2
na marginesie-sam bym przepisywał go również ludziom do bardzo szybkiego leczenia depresji,mimo iż medycznie nie jest to uwzględnione ;)

benzodiazepiny osłabiają działanie tramadolu w sensie euforycznym, narkotycznym
a podaje się je w przedawkowaniach przy tej substancji
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2008 przez Patrys, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Patrys, jesteś lekarzem?
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 162 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Recoba »
Jak przedstawia się sytuacja z kawą ?
Kofeina znacznie osłabia działanie ?
Uwaga! Użytkownik Recoba nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 21 / 0
Eee, na moje to chyba raczej trochę podkręca.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 99 / 1 / 0
Ja tam nie wiem. Zależy co kto oczekuje od tramalu.

Jak jem tylko tramal, to znaczy, że jem tramal, piję z 3-4 kawy dziennie, norma.

A jak chcę się rozluźnić to wrzucam do tego 4-7 klonów 2mg, duuużo alkoholu, może jakieś palenie i jest ok, fajnie się śpi po tym... ale co to ma do tramalu??

Nie mam pojęcia. Dla mnie tramal to był dodatek do rzeczywistości,a nie że dodawałem coś do niego, bo nie działał. Nie wiem czy działał, brałem od listopada w dawkach 400-600 /czasami większe/ do teraz.

ichÓj. Euforyczne działanie? Brak. Chyba, że po abstynencji 2 tygodniowej. Albo walnąć 3g od razu, ale tego nie zrobię, bom nie zielona czy inny papa smerf.
Uwaga! Użytkownik uzytkownik zbanowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
mi kawa nie wzmacniała działania tramadolu. chyba, że była pół na pół (pół kubka kawy, pół mleczka), to moje kubeczki smakowe były nadzwyczaj szczęśliwe.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 2 / / 0
Z godzine temu wzialem 2x7,5 imovane teraz rozkruszulem 10tabsow tramala 100 retarad i wypilem. Kurde wydawolo mi sie ze to dobry mix,ale gowno czuje. Moze delikatne ciepelko mialem nadzieje na cos w stylu codeiny a tu klops. Nie polecam tych niemieckich trmali, juz ktos tu pisal ze poltram lepszy. vPozdrawiam iczekam na cos wiecej :)
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
kroppka pisze:
Z godzine temu wzialem 2x7,5 imovane teraz rozkruszulem 10tabsow tramala 100 retarad i wypilem. Kurde wydawolo mi sie ze to dobry mix,ale gowno czuje. Moze delikatne ciepelko mialem nadzieje na cos w stylu codeiny a tu klops. Nie polecam tych niemieckich trmali, juz ktos tu pisal ze poltram lepszy. vPozdrawiam iczekam na cos wiecej :)
W razie czego to chyba wiesz, że imovane nie chroni przed padaką, a 1000 mg naraz to dość dużo. Chyba, że jesteś bardziej doświadczonym użytkowinikiem to sorkx zią
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.