nvm pisze:
Dokładnie to 150 mg, kosztuje około 4,50 zł - porównaj to do Nurofenu, który przy łącznej zawartości kodeiny 153,6 mg kosztuje, jak napisał thc, 6,50 zł. (jeżeli jest to cena za jedno opakowanie.)
Ja wolę wysępić Efferalgan lub Dafalgan Codeine, nie ma tańszej opcji, chyba że czysty fosforan kodeiny, jeszcze się nie dorwałem...
Kurde u mnie 4,75 ;/
Zdzieraja jak nie wiem. Druga sprawa, ze nie chca sprzedawac 2 opakowan ]
U mnie Antidol kosztuje 4,27zł. Sprzedają po max. 2 opakowania. :-) Ale mieszkam w małej miejscowości to może nie ma tu dużo lekomanów :)
Pozdrawiam wszystkich fanów kodeiny i innych opiatów.
Nof pisze: Z tym dekstrometorfanem chodzi o dawki zalecane leczniczo, ewentualnie podwojone czy potrojone. Nie ma sensu więcej niż 100-150 mg. A tego praktycznie nie czuć.
Z innej beczki!
Czy jakiś chemik(nie miałem chemii od 1996) mógłby mi opisać jak pozbywać się paracetamolu z tabletek musujących w Efferalganie Codeine!! Ważne!!!!!!!!!!!!!!
Te zdrowie, cóż.. Nie lubie osobiście ekstrahować, zawsze mam wrażenie, że kodeina gdzieś się marnuje!! Dafalgan(10zł-480mg) zawsze! Ale jak ktoś ma dostęp do musujących, poważny problem! Dlatego młodzi i starzy amatorzy kodeiny, pomóżcie, bo mnie zabije Paracetamol 2! Ostatnie starcie, trzustka czy Watrób?
A co do wyłudzania, trzeba mieć bajerę lub choróbsko i improwizować, jak cię polubi, to przymknie oko na brak recki..
Efferalgan Codeine:
Paracetamol 500mg, fosforan kodeiny półwodny 30mg; ponadto:
wodorowęglan sodu, bezwodny węglan sodu, bezwodny kwas cytrynowy, sorbitol, bezoesan sodu, poliwinylopirolidon, dokusan sodu, aspartam, naturalny aromat grejpfrutowy....ufff.
Dafalgan oprócz kody i paracetomolu wypełniacze jak skrobia ziemniaczana, roztwór po odsączenie jest jak mleko prawie, nie to co z antidolu )-:
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.