30 marca 2022DobryTemat pisze: @lvckyy "Można powiedzieć ze "benzo bez recepty" choć pewnie znajda się silniejsze leki OTC."
Mam nadzieję, że miałeś na myśli, że są leki silniej działające bez recepty niż hydroksyzyna, ponieważ hydroksyzyna nie jest OTC.
@stuk Nawet jakby mnie 600mg mocno uspokoiło to i tak by mi było szkoda chociażby hajsu na kupno tego, już nie mówiąc o narządach wewnętrznych co by te piguły musiały przerobić. A to, że prędzej koda powinna być na receptę to z tym się zgadzam w 100 procentach. hydroksyzyna nikomu życia nie zniszczy i zapewne jeszcze nie zniszczyła w przeciwieństwie do kodeiny...
2 łykanie kilkunastu, kilkudziesięciu tabletek (jakie by to nie były) nie jest obojętne dla ludzkiego organizmu.
Jaka dawka? Bo ja wczoraj przyjąłem 25mg i nie mogłem się dobudzić.
Nie wiem jak jest toksyczna szczerze mówiąc, nie mam informacji - może tak jest jak mówisz. Co do alko to nie ma o czym w ogóle gadać. Codziennie zastanawiam się jaki głupi byłem, że się w to tak pięknie i książkowo wpierdoliłem.... W najgorszy syf na świecie. Na szczęście to już za mną. Z tego co widzę bardzo gloryfikujesz tą hydroksyzynę. Zazdroszczę Ci, że taka zabawka na Ciebie działa i Cię skutecznie uspokaja. Na mnie nie ma ani potencjału terapeutycznego ani potencjału rekreacyjnego. Próbowałem z różnymi, bardzo różnymi dawkami i dałem sobie spokój.
careful fear and dead devotion"
edit: rzecz jasna ranking jest całkowicie subiektywny.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.