Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Sześciokąty to miejsca gdzie co roku występują grzyby np. łysiczki, a kolor to już tylko po prostu warunki, czy są dobre.
Teraz nie, bo mamy środek lata i świeci na biały wszystko, tak?
Chociaż wiadomo że coś tu nie gra, bo w centralnej Polsce jest masa spotów, a tu zaznaczone są jedynie góry, pogórza i pobrzeża Polskie. (wgl kto to zaznacza?)
Wpisałem historia tradycji pasterskich w [moja okolica] i nie odkryłem nic nowego że były i to porządne, ale znalazłem konkretne łąki po intensywnych wypasach lub takie które jeszcze są używane, a owce chodzą tu i tam i przenoszą te zarodniki.
Polecam zróbcie tak ze swoim regionem i wtedy macie łąki premium odblokowane, najbardziej prawdopodobne.
Ja akurat w ogóle mam ułatwione mieszkając w Beskidach Śląskich.
Przykładowo: w 1687 wypalono na obszarze kilkudziesięciu hektarów las, do 1980 były wypasane owce, a potem przestano lub właściciel zmniejszył/sprzedał owce, a teraz opiekuje się łąką, aaaleee - zdjęcia z gugle earth, widać że powoli łąka zarasta lub jej fragmenty, a część jest dalej używana współcześnie. Takie miejsca są idealne zwłaszcza gdy tamtędy przechodzi szlak turystyczny, psów nie ma, bezpiecznie.
A co do tej mapy to jak właśnie przybliżyłem to akurat sześciokąty były w tych łąkach które najbardziej związane przez lata były z wypasem. chociaż to może ślepy traf jakiegoś algorytmu faktycznie? To już nieistotne :D
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.