Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / 3 / 0
Mam pytanie do kogoś mądrzejszego albo po prostu bardziej doświadczonego, niech się wypowie kto wie, czy ta mapa ze strony Sporecast działa tak, jak myślę?
Sześciokąty to miejsca gdzie co roku występują grzyby np. łysiczki, a kolor to już tylko po prostu warunki, czy są dobre.
Teraz nie, bo mamy środek lata i świeci na biały wszystko, tak?
Chociaż wiadomo że coś tu nie gra, bo w centralnej Polsce jest masa spotów, a tu zaznaczone są jedynie góry, pogórza i pobrzeża Polskie. (wgl kto to zaznacza?)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1053 / 92 / 0
Zaznacza to, według mnie, algorytm. W takich czasach żyjemy. psylocybiny próbuje szukać Sztuczna Inteligencja.
  • 6 / 3 / 0
Super technika na znalezienie spotów. Ostatnio na to wpadłem:
Wpisałem historia tradycji pasterskich w [moja okolica] i nie odkryłem nic nowego że były i to porządne, ale znalazłem konkretne łąki po intensywnych wypasach lub takie które jeszcze są używane, a owce chodzą tu i tam i przenoszą te zarodniki.
Polecam zróbcie tak ze swoim regionem i wtedy macie łąki premium odblokowane, najbardziej prawdopodobne.
Ja akurat w ogóle mam ułatwione mieszkając w Beskidach Śląskich.
Przykładowo: w 1687 wypalono na obszarze kilkudziesięciu hektarów las, do 1980 były wypasane owce, a potem przestano lub właściciel zmniejszył/sprzedał owce, a teraz opiekuje się łąką, aaaleee - zdjęcia z gugle earth, widać że powoli łąka zarasta lub jej fragmenty, a część jest dalej używana współcześnie. Takie miejsca są idealne zwłaszcza gdy tamtędy przechodzi szlak turystyczny, psów nie ma, bezpiecznie.

A co do tej mapy to jak właśnie przybliżyłem to akurat sześciokąty były w tych łąkach które najbardziej związane przez lata były z wypasem. chociaż to może ślepy traf jakiegoś algorytmu faktycznie? To już nieistotne :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.